Huis isoleren

Alle andere onderwerpen rondom jouw huis en tuin.
Johnbe
Berichten: 3
Lid geworden op: 02 dec 2017 09:50

Huis isoleren

Ongelezen bericht door Johnbe »

Eind januari komen er nieuwe regels voor het isoleren van de woning. Nu moeten wij sparen voor die dingen die wij willen isoleren. Wij beginnen met de vloerisolatie, dat is volgens de kenners het beste. Maar dat kost een ongeveer € 4000,00 en nu heb ik even gekeken op de site van de rijksoverheid, maar dan moet je 2 zaken gaan isoleren, maar daar hebben wij het geld niet voor, moeten we eerst weer een paar jaar sparen. Nu is mijn vraag klopt dit wel, want € 4000,00 is voor ons al een fors bedrag, moeten we 2 zaken aanpakken?
Ik hoor dit graag van mensen die er verstand van hebben hoe dit aan te pakken!

Moneyman
Berichten: 23302
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Huis isoleren

Ongelezen bericht door Moneyman »

Via dit stappenplan kan je precies zien wat de voorwaarden per subsidiemaatregel zijn. Hier vind je de voorwaarden bij isolatiemaatregelen. En inderdaad: subsidie krijg je alleen bij minimaal 2 maatregelen.

Als je het geld niet hebt, maar wél voldoende rendement zou halen met de te realiseren maatregelen, kan het voordelig zijn om niet te sparen, maar te lenen via de energiebespaarlening. Die kent aantrekkelijke voorwaarden en is speciaal hiervoor in het leven geroepen.

Erthanax
Berichten: 7393
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Huis isoleren

Ongelezen bericht door Erthanax »

Die eis van minimaal twee energiebesparende maatregelen voor ISDE-subsidie is overigens niet nieuw; die bestond vorig jaar ook.

Ivo.w
Berichten: 1110
Lid geworden op: 18 feb 2018 12:07

Re: Huis isoleren

Ongelezen bericht door Ivo.w »

Ja, om in aanmerking te komen voor ISDE subsidie moet je minimaal twee maatregelen uitvoeren binnen één jaar (de facturen mogen op moment van indienen namelijk maximaal één jaar oud zijn). De enige uitzondering hierop is een subsidie aanvraag voor een warmtepomp.

En ja, die eis voor "minimaal twee maatregelen" is er al een aantal jaren.


Een energiebespaarlening of een duurzaamheidslening is een goede mogelijkheid om zonder zelf lang te sparen alvast meerdere energiebesparende maatregelen uit te laten voeren. Als u daardoor wél in aanmerking komt voor subsidie, dan is het subsidie-voordeel en de energiebesparing in veel gevallen hoger dan de maandlasten van de lening. Dus zo'n lening is zeer de moeite waard voor wie nu geen of weinig isolatie heeft. En als u toch zo'n lening overweegt: laat dan als het kan meteen ook zonnepanelen plaatsen. Dat is de meest 'renderende' investering die u met de lening kunt doen.

Jefdus
Berichten: 922
Lid geworden op: 08 sep 2011 12:00

Re: Huis isoleren

Ongelezen bericht door Jefdus »

Johnbe schreef:
14 jan 2022 09:41
Wij beginnen met de vloerisolatie, dat is volgens de kenners het beste.
Ik weet niet welke 'kenners' dit zijn, maar over het algemeen wordt vloerisolatie verre van gezien als de eerste stap. Uitgaande van een woning die niet geisoleerd is, wordt over het algemeen aangereden om eerst de spouwmuur te isoleren en dan het dak. Glasisolatie scheelt ook, maar is vaak veel duurder om uit te voeren. Pas daarna ga je aan de vloer denken. Vloerisolatie kan het comfort verbeteren (geen koude vloer als je op sokken loopt), maar maakt voor het energiegebruik een stuk minder uit.

Moneyman
Berichten: 23302
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Huis isoleren

Ongelezen bericht door Moneyman »

Het hangt allemaal af van de wat er al gebeurt is in dat huis, en bijvoorbeeld ook wat voor verwarming er gebruikt wordt. Bij vloerverwarming wordt vloerisolatie juist wel vaak als eerste gedaan, bijvoorbeeld.

snuffel1
Berichten: 4333
Lid geworden op: 06 dec 2012 16:14

Re: Huis isoleren

Ongelezen bericht door snuffel1 »

De subsidie regels zijn wellicht aangepast maar het is en blijft uw keuze om daar van gebruik te maken. In dit jaar krijgt elke woning koop of huur een energielabel opgeplakt die in een grijs verleden door invullen van een formulier voorlopig werd vastgesteld. Gaat u voor een boel geld van alles en nog wat in en aan de woning isoleren dan wordt er een gunstiger energielabel opgeplakt en wordt de woning ook meer waard. Daarbij dient u ook een overweging van de kosten te maken want 4000 euro in de hoop daar subsidie op te krijgen uitgeven hakt er behoorlijk in en als het u niet om het energielabel gaat ook gefaseerd aan andere isolerende maatregelen te besteden is.

Plaats reactie