Pagina 1 van 1

Duur matras omruilen voor goedkoper matras zonder geld terug te krijgen

Geplaatst: 16 feb 2022 18:49
door McVrb
Een aantal maanden geleden hebben wij een compleet Auping bed gekocht in een winkel. Vanaf het begin ervaart mijn vriendin rugklachten en wordt ze elke nacht met pijn in haar rug wakker. Deze klachten had ze niet met haar vorige bed. Met de winkel zijn we in gesprek hoe we dit op kunnen lossen. In de tussentijd is een medewerker op bezoek geweest om haar lighouding te beoordelen en heeft mijn vriendin tijdelijk een topper mogen lenen, helaas lossen de klachten hier niet mee op en blijft ze met rugpijn wakker worden elke ochtend.
Vandaag zijn wij opnieuw naar de winkel gegaan en de verkoper (een andere dan de eerste keer) merkte op dat mijn vriendin beter ligt op een ander type matras (type Maestro). Dit is niet het advies wat ons tijdens de aankoop is gegeven, die adviseerde ons het Vivo-matras en dit hebben we dan ook gekocht.
De winkel heeft twee opties aangeboden, een andere (duurdere) topper dan de leentopper of het matras omruilen voor de andere (goedkopere) variant. De laatste optie betekent dat wij het prijsverschil (zo'n € 400,-) niet terug krijgen. Tijdens de aankoop eind vorig jaar is ons verteld dat wij het matras kostenloos konden ruilen voor een ander hardheid matras van hetzelfde type, maar niet dat wij dit matras voor een ander type konden ruilen en dat wij dan niet het verschil in kosten terug zouden krijgen. Voor ons voelt het alsof we eind vorig jaar op advies een verkeerd matras hebben gekocht. Kunnen wij nu alsnog de koop ontbinden?

Re: Duur matras omruilen voor goedkoper matras zonder geld terug te krijgen

Geplaatst: 16 feb 2022 19:15
door PeterPeters1966
Hoe lang hebben jullie het matras dat je wilt ruilen gebruikt?

Re: Duur matras omruilen voor goedkoper matras zonder geld terug te krijgen

Geplaatst: 16 feb 2022 20:24
door Lady1234
Als ik bij Auping kijk is er “slechts” een prijsverschil van € 200 tussen Maestro en Vivo, voor een bed van 80 cm x 200 cm.

En u hebt toch 90 dagen omruilgarantie? Wat staat daar dan ik vermeld over verschillende prijzen.

Re: Duur matras omruilen voor goedkoper matras zonder geld terug te krijgen

Geplaatst: 16 feb 2022 20:58
door moederslink
Hebben jullie één matras?
Zo ja, ruil ze om tot twee matrassen, één Vivo voor u en één Maestro voor uw vriendin, zonder extra kosten en 90 dagen gratis proberen. :wink:

Re: Duur matras omruilen voor goedkoper matras zonder geld terug te krijgen

Geplaatst: 17 feb 2022 05:06
door crazyme
Het opvolgen van het advies is nog geen garantie dat er geen rugklachten kunnen ontstaan.

De omruilgarantie bestaat uit omruilen in hetzelfde type matras maar dan in een andere hardheid. In de praktijk wordt dan de kern van de matras gewisseld.

U mag wil iets wat niet binnen de omruilgarantie valt.

Gezien de rugklachten denk ik dat u blij moet zijn dat de winkel meewerkt aan uw verzoek.

Re: Duur matras omruilen voor goedkoper matras zonder geld terug te krijgen

Geplaatst: 17 feb 2022 10:32
door Methusalah
En rugklachten kunnen ook komen omdat je lichaam weer moet wennen aan een goede matras (vaak zijn het geen rugklachten maar spieren waar je last van hebt). Als je jaren lang in een verkeerde houding hebt geslapen zal je daar ook aan moeten wennen.