Pagina 1 van 1

Basisbeurs icm Erasmusbeurs

Geplaatst: 19 jan 2023 22:28
door waterfluit69
Hallo, mijn dochter gaat van september 2023 t/m januari 2024 een semester ergens in Europa studeren. Stel de basisbeurs (uitwonend) komt idd terug kan ze dan ook een Erasmusbeurs krijgen? Dus beide beurzen naast elkaar?
Groet Laurens

Re: Basisbeurs icm Erasmusbeurs

Geplaatst: 19 jan 2023 22:55
door Lady1234
Lees hier over de Erasmusbeurs.

http://www.erasmusbeurs.nl/erasmusbeurs-aanvragen/

Laat haar dat navragen bij haar onderwijsinstelling.

Re: Basisbeurs icm Erasmusbeurs

Geplaatst: 20 jan 2023 00:05
door jochemd
Daar zou ik niet op rekenen voordat de wet daadwerkelijk is aangenomen. Maar mogelijk is https://www.rijksoverheid.nl/wetten-en- ... buitenland wel interessant.

Re: Basisbeurs icm Erasmusbeurs

Geplaatst: 20 jan 2023 08:05
door Lowieze
Er wordt bij de aanvraag van een Erasmusbeurs wel gekeken of er gebruik wordt gemaakt van een andere beurs, maar er zijn ook nog veel andere voorwaarden die meespelen:

“Veel studenten die deelnemen aan Erasmus+ hebben recht op een Erasmus+-beurs als tegemoetkoming in de reis- en verblijfskosten. De hoogte van je beurs is afhankelijk van het verschil tussen de kosten van levensonderhoud in eigen land en het land waar je naartoe gaat, het aantal studenten dat een beurs aanvraagt, de afstand tussen de landen en de beschikbaarheid van andere beurzen.”

Bron: https://erasmus-plus.ec.europa.eu/nl/op ... ing-abroad

Re: Basisbeurs icm Erasmusbeurs

Geplaatst: 20 jan 2023 12:29
door HandigeHarrie
Mijn zoon kreeg 10 jaar geleden de Erasmusbeurs bovenop de basisbeurs (maar dat kan nu anders zijn). Let op: zet het studentenreisproduct stop anders loopt dat gewoon door terwijl er geen gebruik van gemaakt wordt (mijn zoon kreeg in plaats van de OV-kaart 80 euro per maand).
Je moet volgens mij bij DUO navragen, niet bij de onderwijsinstelling.