LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Ze sporen niet, maar dat wisten we al.

Hier kan je discussiëren over het onderwerp reïntegratie.
Langhaar
Berichten: 595
Lid geworden op: 24 nov 2005 10:41

Ze sporen niet, maar dat wisten we al.

Ongelezen bericht door Langhaar »

WW'er mag op dubieuze cursus


HENK SCHUTTENAMSTERDAM - Uitkeringsinstantie UWV betaalt forse bedragen om werklozen een programma te laten volgen bij Avatar, een organisatie met Scientology-achtige trekjes. Volgens de bedenker ervan worden ernstige ziekten zoals kanker in ons lichaam gebracht door 'ontlichaamde wezens'.

Avatar werd twintig jaar geleden opgericht door de Amerikaan Harry Palmer, zelf voorheen een Scientology-aanhanger. In Nederland hebben de laatste jaren ruim 650 mensen een training gevolgd. Alleen een basistraining kost al tweeduizend euro. Wie het Avatar-pad geheel wil doorlopen, is daar minimaal 11.000 euro aan kwijt.

Het UWV financiert Avatar-cursussen bij 'reïntegratietrajecten' om werklozen weer aan een baan te helpen. Hoeveel cursussen het UWV tot dusver heeft betaald, wil een woordvoerster niet zeggen: ''De banden tussen het UWV en Avatar zijn privacygevoelig.''

De voormalige Avatar-master Ronald Cools waarschuwde het UWV onlangs niet in zee te gaan met de organisatie, omdat 'cursisten een geloofssysteem krijgen aangereikt waarbij hen geleerd wordt dat zij bezeten zijn door astrale geesten die verantwoordelijk zijn voor ziektes, niet goed functionerende organen, dwangmatig gedrag en psychische problemen'. Het UWV liet daarop weten dat 'cliënten die bij Avatar in reïntegratie zijn, niet ontevreden zijn'.Vandaag in de krant:

Scientology, maar dan anders
Avatar is bezig aan een geruisloze opmars in Nederland. Zelfs de uitkeringsinstantie UWV schakelt de uit Amerika overgewaaide organisatie tegenwoordig in om werklozen weer aan de slag te helpen. Avatar omschrijft zichzelf als 'het krachtigste, puurste zelfontwikkelingsprogramma dat beschikbaar is'. Critici spreken van een sekte die trekjes vertoont van die andere zo omstreden organisatie. 'Avatar is Scientologie-light'.

S.
Berichten: 2164
Lid geworden op: 22 mei 2005 23:52

Re: Ze sporen niet, maar dat wisten we al.

Ongelezen bericht door S. »

http://www.avatar.nl/

Mag je wel mee uitkijken ja.
Lijkt op een ander soort van ''zelfverlichtings-cursus", Landmark

http://www.landmarkeducation.nl/display ... ?top=20446

Bodosan
Berichten: 52
Lid geworden op: 01 dec 2004 10:56

Re: Ze sporen niet, maar dat wisten we al.

Ongelezen bericht door Bodosan »

Ik heb ook een avatar op www.3dee.nl. Wanneer je naar de site van Avatar gaat krijg je de bekende new age achtige humbug voorgeschoteld. Hoe een rationeel mens in staat is deze onzin te verstouwen is me een raadsel. Dat het UWV denkt dat deze scholing in lulkoek de werkloze aan werk kan helpen lijkt me geen compliment voor de gemiddelde werkgever. Het is toch van de gekke dat elke enigszins gewiekste idioot met denkbeelden blijkbaar een flink deel van de mensheid kan wijsmaken dat zijn waarheden de waarheden zijn en al het andere stof in de wind. Maar gezien de opvattingen die vele religies hun aanhangers voorschotelen misschien toch weer niet zo onbegrijpelijk (wel idioot). Zolang vele denken dat hun gedachten een hoger doel dienen ipv correct te constateren dat het niet afgedaalde scheten zijn, blijft deze wereld vergeven van waarheidsprofeten en piskijkers en zal het UWV onze belastingcenten blijven spenderen aan cursussen 'ontlichaamde wezens' en 'ontdingde entiteiten' (de laatste term is copyright Bodosan). Het kwakzalven is weer helemaal in.

Ronald Cools
Berichten: 2
Lid geworden op: 25 nov 2006 17:33

Re: Ze sporen niet, maar dat wisten we al.

Ongelezen bericht door Ronald Cools »

Volgens Avatar zijn gemene astrale geesten meestal de reden van zelfsaboterend gedrag (Ah! Nu weten we waarom mensen met een uitkering thuis zitten en gereintegreerd moeten worden!)
Om van die geesten af te komen leert Avatar excorsisme. Hier nog wat meer geheim Avatar Materiaal, dat ik naar beste kunnen vertaald heb. Hou je vast!

"Geobsedeerde en leugenachtige entiteiten proberen een plan of doel af te maken dat incompleet was tijdens hun aardse leven. Feitelijk proberen ze jouw astrale lichaam af te dekken met het hunne. Zo weet je niet meer wie wie is. Ze manipuleren jouw gedrag door gevoelens te creeren van ontevredenheid. Wanneer je obsessief gedreven wordt om iemand te verslaan of iets te bereiken, kan deze motivatie komen van obsessieve entiteiten. Je zult nooit succes verkrijgen of genoegdoening, want zij parasiteren op jouw innerlijke strijd. Net voordat je slaagt, saboteer je jezelf. Geobsedeerde entiteiten zijn verantwoordelijk voor de meeste zelf-destructieve gedragingen. Entiteiten intensiveren jouw verlangen om een bepaalde gewoonte voort te laten duren. Verlangende en zich verzettende entiteiten oefenen invloed uit via jouw astrale lichaam op jouw handelingen op het fysieke niveau. Zij proberen een bepaald verlangen te vervullen wat tijdens hun leven een gewoontepatroon was, of ze proberen zich tegen dat verlangen te verzetten. De overeenkomsten tussen jouw gewoonte en de hunne, voedt en versterkt hen. Entiteiten versterken jouw verlangen om een bepaalde gewoontepatroon voort te zetten. Ze kunnen zelfs jouw controle volledig ondermijnen, zodat je de controle over je leven verliest.""

WWW.AVATARSCAM.COM
Laatst gewijzigd door Ronald Cools op 25 nov 2006 20:02, 1 keer totaal gewijzigd.

Jonjo
Berichten: 1485
Lid geworden op: 14 aug 2005 09:18

Re: Ze sporen niet, maar dat wisten we al.

Ongelezen bericht door Jonjo »

Wie spoort er wel bij de {semie] overheid.??????????

koetjeBoe
Berichten: 321
Lid geworden op: 26 jun 2006 19:57

Re: Ze sporen niet, maar dat wisten we al.

Ongelezen bericht door koetjeBoe »

Dat een UWV zich ook echt met dit soort zaken inlaat vind ik een uiterst onwaarschijnlijke situatie.
Zijn ze daar dan echt zo dom?

Op deze pagina van de de door Ronald genoemde site:
http://home.planet.nl/~cools092/ronald-threatened.html
Waar de bedreiger de bedreigde een advies geeft.
Focus your energy on something positive. That is my message.
Waar heb ik dat toch meer gehoord?

[email protected]
Berichten: 156
Lid geworden op: 23 jan 2006 21:02

Re: Ze sporen niet, maar dat wisten we al.

Ongelezen bericht door [email protected] »

komt mij voor als een slechte science fiction film :wink:

Sunbow
Berichten: 145
Lid geworden op: 07 dec 2005 09:15

Re: Ze sporen niet, maar dat wisten we al.

Ongelezen bericht door Sunbow »

En dan t ebedenken dat ik uitgelachen wer door een keuringsarts, omdat ik liever homepatische dan farmaceutische medicijnen gebruik :?

Chanmaster
Berichten: 2893
Lid geworden op: 25 jan 2006 08:05
Locatie: Almelo

Re: Ze sporen niet, maar dat wisten we al.

Ongelezen bericht door Chanmaster »

LOL Ze sporen wel maar de rails liggen krom :) LOL

Bedoeine
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 mei 2011 01:53

Re: Ze sporen niet, maar dat wisten we al.

Ongelezen bericht door Bedoeine »

De gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren hebben een gezamenlijk ambtelijke werkorganisatie met een directeur die AVATAR-Master is. Iedereen is in de afgelopen jaren gedwongen in dit gedachtegoed mee te deinen. Afgedwongen coaching, afgedwongen teamtrainingen met als resultaat het verlies van zeer veel belastinggeld en een organisatiecultuur die zich laat kenmerken door wantrouwen en gespletenheid. Men mag zichzelf absoluut niet zijn. De Avatar-poppetjes krijgen leidinggevende functie's en iedereen die niet meedeint, wordt geelimineerd. Dat de overheid zich door dit soort sekte's , die eigen meningen ofwel persoonlijkheid niet tolereert, laat infiltreren, is verontrustend. Waar is onze rechtstaat over 25 jaar?
Laatst gewijzigd door Bedoeine op 06 mei 2011 02:04, 1 keer totaal gewijzigd.

Gesloten