LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Water

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Radar
Site Admin
Berichten: 4823
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Water

Ongelezen bericht door Radar »

Water is van levensbelang voor de mens. Ons lichaam bestaat voor zo'n 60 procent uit water en er worden dan ook allerlei goede eigenschappen toegeschreven aan het drinken ervan. Wie veel water drinkt, zuivert het lichaam. Het is het goed voor een egale huid, het helpt bij het afvallen, voorkomt hoofdpijn en zorgt voor een goede stoelgang.

Maar is dat eigenlijk wel zo? TROS Radar duikt in de mythes over het drinken van veel water.

Maandagavond 20.30 uur op Ned1

oorth032
Berichten: 40
Lid geworden op: 07 dec 2006 18:26

Re: Water

Ongelezen bericht door oorth032 »

Het zal toch wel goed zijn of lopen ze daar nu tegenwoordig ook mee te rotzooien?
Niet dat straks iedereen bang is geworden en dan aan de flessen water gaat. :shock:

Weet je wat ik eigenlijk niet begrijp:

Vroeger hadden ze van die roestige oude waterleidingen en nu alles is vernieuwd, is er ineens een bacterie in opgedoken genaamd Legionella.
Wij zwommen vroeger in een zwembad, misschien kent iemand die baden wel, Velserend in Santpoort en het Stoopbad in Overveen, dat waren niet bepaald schone zwembaden en toen hoorde je daar niets over.

Heeft iemand daar een simpele uitleg over?
Misschien is het een domme beredenatie van mij (ik ben toevallig ook niet blond) :wink:

kanovaarder
Berichten: 2889
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: Water

Ongelezen bericht door kanovaarder »

Vies is gezond!

Als kind waren we heerlijk aan het stoeien in de hooiberg, sprongen wij slootje,geleden wij weleens uit in de koeienstront, lagen wij wolken te kijken in het hoge gras met al die pollen en zwommen wij in het water van de Nieuwendammerkade terwijl de uitlaat van chemisch afval van Ketjen electrozuur op nog geen 200 meter verder werd geloosd.

Astma,allergieën? Nooit van gehoord.

Ik denk daarom dat kinderen veel te schoon worden opgevoed en daarom geen weerstand kunnen opbouwen.

En tenslotte, het watertje van Bar-le-duc komt notabene uit dezelfde bron als het Utrechts kraanwater.
Drink ik tijdens elke vakantie uit de bron van Fontaine de Monteils die heus niet die hoge kwaliteit heeft dan het Utrechts kraanwater.

"Bron"water is naar mijn mening een hype en de flesjes door domme mensen zomaar weggegooid naast paden.

Laat niet tot dank
Na 't aangenaam verpozen
de eigenaar van 't bos
de flessen en de dozen

(en de ijspapiertjes,marsverpakkingen,lege bierblikjes,enzovoort)

Grootvader

Joers
Berichten: 79
Lid geworden op: 29 jan 2008 11:06

Re: Water

Ongelezen bericht door Joers »

Ik snap de strekking van zn verhaal wel, en hij heeft nota bene gelijk: kinderen worden inderdaad TE schoon grootgebracht, waardoor weerstand iets anders ligt dan 40 jaar geleden. Helemaal met m eens. Maar zeggen dat vies gezond is, is natuurlijk nonsens.....

kanovaarder
Berichten: 2889
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: Water

Ongelezen bericht door kanovaarder »

Bij wijze van spreken natuurlijk.

Tsja, mijn humor wil nog weleens verschillen van die van een ander.
Excuus daarvoor want ik bedoel natuurlijk niet dat je de huidige jonge generatie nu eens lekker door de modder en de koeiestront moet halen.

Ik denk dat zo'n ouder gelijk wordt opgepakt.

In ieder geval bedankt dat je de strekking van mijn betoogje hebt begrepen!

Grootvader

maaikemertens
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 mei 2008 13:04

Re: Water

Ongelezen bericht door maaikemertens »

ik ben het met kanovaarder eens, vroeger speelden we veel meer buiten dan tegenwoordig, je wassen deed je aan de keukenaanrecht, 's morgens en 's avonds een lap over je gezicht en 1 x per week in een teil met alle broers en zussen, niks geen schoon water voor iedereen, nee allemaal in dezelfde teil.

Ik vind het niet gek dat de kinderen van tegenwoordig allerlei kwalen hebben van allergiën tot oor problemen, daar hoorde je vroeger niets over. Griep? Huidproblemen? Noem het maar op. Water droogt in combinatie met zeep de huid uit, Eczeem!!
En dan is ook nog het waterverbruik veel hoger dan vroeger, en de laatste tijd groeit het verbruik door de super grote douchekoppen!!! We besparen op de enegie maar niet op het water, en dit kan ons in de toekomst duur komen te staan. Afsluiting van water bepaalde uren van de dag, vooral bij warm weer.

Dat het water van Bar le Duc en volgens mij ook van Sourcis van de Utrechtse Heuvelrug komt was me al langer bekend, RECLAMESTUNT. Daarom drink ik liever water uit de kraan en dit is ook nog goedkoper, voor zolang het nog mogelijk is tenminste.

Harriet
Berichten: 19
Lid geworden op: 23 feb 2005 10:22

Re: Water

Ongelezen bericht door Harriet »

De deskundige arts weet het weer allemaal mooi te vertellen. Net als artsen die weten dat je geen extra vitamines nodig hebt, omdat "alles in de voeding" zit! Een arts heeft in zes jaar studie ongeveer één college gehad over voeding, en waarschijnlijk niet één over water... Van steeds meer klachten wordt bekend dat ze eenvoudig zijn op te lossen door meer water te drinken. Koffie en frisdrank tellen NIET mee, omdat het verwerken daarvan het lichaam water KOST in plaats van oplevert!
Bij hoofdpijn b.v. eerst eens proberen alleen het water te nemen zonder pijnstiller: in veel gevallen is dit afdoende! Ons lichaam raakt steeds verder belast met onnatuurlijke en ongezonde stoffen die het moet zien uit te scheiden, via nieren of huid en slijmvliezen, daarvoor is veel water nodig...
www.infolijn-ag.nl, Infolijn 088-2424240

kanovaarder
Berichten: 2889
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: Water

Ongelezen bericht door kanovaarder »

Is het niet simpeler dat

Je tevens aangeeft uit welke hoek je deze "info"vandaan hebt?

Infolijn Alternatieve Geneeswijzen.

Waarom potdikkie altijd op zo'n geheimzinnige omweg?

Het geeft wel te denken!

grootvader

wat nou
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 mei 2008 23:49

Re: Water

Ongelezen bericht door wat nou »

ik heb nog altijd het idee, dat ons lichaam zelf aangeeft wanneer 't water nodig heeft (dorst ) of droge mond ...dus gewoon doen id het beste, want ik heb ook de overtuiging dat ons steeds meer toegeschoven wordt "wat je VOORAL"moet gebruiken .
Ieders lichaam is anders , dus vertrouw gewoon maar op je eigen lichaam, als het niet goed is geeft die het ook wel aan .

komijntje
Berichten: 52
Lid geworden op: 22 jan 2006 18:15

Re: Water

Ongelezen bericht door komijntje »

Harriet, heb je de uitzending wel gekeken gisteravond?
een van de mythes was dat koffie water kost tenzij je meer dan 10 koppen per dag drinkt, of weet je meer dan de nefroloog?

sunas
Berichten: 24
Lid geworden op: 12 okt 2005 19:33

Re: Water

Ongelezen bericht door sunas »

Nou komientje je valt Harriet aan dat ze niet goed hebt opgelet, maar zelf heb je ook niet goed opgelet, over het koffie drinken, de nefroloog heeft het over `10 koppen binnen enkele uren ` :oops:

komijntje
Berichten: 52
Lid geworden op: 22 jan 2006 18:15

Re: Water

Ongelezen bericht door komijntje »

sorry voor het enigszins onjuiste citaat,
maar doet dit iets af aan het feit waar het om gaat?

lichtengel
Berichten: 3
Lid geworden op: 14 mei 2008 14:45

Re: Water

Ongelezen bericht door lichtengel »

De ontdekking
van het waterraadsel

Viktor Schauberger (1885-1958) ont-dekte reeds in het begin van de vorige eeuw dat water in staat is een infor-matiedrager te zijn. Water is een levende, dynamische entiteit, die over bewustzijn, intelligentie en geheugen beschikt.

Tevens blijkt water gevoelig te zijn voor invloeden en bewerkin-gen. Zo blijkt kraantjeswater, na welke reiniging ook, energetisch nog altijd alle informatie te bevatten van de stoffen die eruit werden verwijderd.
Werd Schauberger in zijn tijd gehin-derd door de afwezigheid van subtie-le, technische
apparatuur, dan worden deze revoluti-onaire bevindingen thans voor de ongelovigen aanschouwelijk gemaakt dankzij de aanwending van alle beschikbare, moderne middelen.


Dr. Masaru Emoto slaagde er als eerste in de bedriegelijke eenvoud van water om te zetten in tastbare beelden. Zo vond hij verbazingwekkende antwoor-den op vragen, die binnen de 'geves-tigde klassieke' wetenschappelijke wereld hoogst ongebruikelijk waren.


Emoto onderzocht het effect van muziek en woorden op water! En wat tevoorschijn kwam, is ronduit ver-bijsterend. De kristalvorm van water, dat onderworpen werd aan muziek
van Bach, bleek niet alleen zeer gedif-ferentieerd, maar ook energetisch zeer positief en krachtig.


Daarentegen bleek heavy metal, net zoals chemi-sche en biologische vervuiling, die structuur te veranderen in een chaos van totaal verwarde en losgeslagen moleculen.

Emoto ging nog een stap verder en 'confronteerde' glazen water met geschreven teksten, bestaande uit woorden als 'liefde', 'engel', 'duivel, en 'ik haat je en maak je kapot'.


En ook die energetische boodschappen bleek het water uitste-kend te verstaan. Pittig detail: de spe-cialisten die de microscoopfotografie uitvoerden, kenden geen woord van de gebruikte taal.
Wanneer het water buiten het lichaam op al deze manieren de ene keer negatief, de andere keer positief blijkt te reageren, is de stap naar beïnvloe-ding van het water binnenin het lichaam logisch de eerstvolgende.

En daarmee ligt de weg naar een nieu-we, energetische benadering van gezondheid en genezing wijd open: water als weg naar een nieuw per-spectief in wetenschap en bewustzijn.


Misschien begrijp men nu hoe belangrijk water voor de mens is maar ook wat je met water kan bereiken
Een mens bestaat immers voor 70% uit water

Wil je meer weten over dit wateronderwerp kan ik je deze film aanbevelen. en probeer het gewoon eens uit opjezelf , je zal versteld staan

What tHe BLeeP Do wE (k)now? Part 14 "Message From Water 2"


http://nl.youtube.com/watch?v=TjU9WmYpcxI

gravedigger
Berichten: 3100
Lid geworden op: 11 jun 2005 20:47

Re: Water

Ongelezen bericht door gravedigger »

God heeft rare kostgangers

kanovaarder
Berichten: 2889
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: Water

Ongelezen bericht door kanovaarder »

Men leze ook

Het verhaal over chemtrails.

Inderdaad, er lopen rare kostgangers op deze wereld.

en nou je kop houden kabouter.

Nee, gravedigger,
't Is mijn tuinkabouter die weer eens bezig is met mijn betoverde kikker.

Grootvader

Shine
Berichten: 2475
Lid geworden op: 17 jan 2007 11:02

Re: Water

Ongelezen bericht door Shine »

Gut, nooit geweten dat er SPA, Bar-le-Duc water uit mijn kraan komt. Knap leidinkje!

* gaat weer heerlijk slootjes springen, over de koeienstront uitglijden, lubberen aan ieder kraan die het tegen komt bij dorst, spartelen in het meer, in de zee tussen al het afval *

Mooi gesproken grootvader :D

jor
Berichten: 4541
Lid geworden op: 08 nov 2006 11:10

Re: Water

Ongelezen bericht door jor »

Toch zit er best wat in de woorden van kanovaarder. Zelf nu voor in de 60 weet ook ik nog de tijd dat we in de Amsterdamse grachten zwommen ( toen ook al vuil ) en 1 maal per week in de teil gingen, douche's hadden de gewone mensen nog niet ( wel badhuis 1 maal per week van school ) en thuis soms de zinken teil. de waterleidingen waren in die tijd nog gewoon van lood, en er was een kolenkachel. Toch ben ik de eerste 45 jaar van mijn leven nauwelijks ziek geweest. De weerstand van de jonge mensen lijkt af te nemen.Trouwens het water uit de kraan doet helemaal niets onder voor bronwater, deze hype maakt drinkwater 4000% duurder.Zet een waterflesje koud en je proeft het verschil met bv blauwe spa echt niet. Een vriend met een kroeg maakte zijn eigen spa uit de pomp, de blauwe stond rechtstreeks op de waterleiding en werd alleen gekoeld, de rode spa maakte hij zelf door aan water koolzuur toe te dienen.geen hond die het merkte al vond ik het gewoon bedrog en eigenlijk oplichting. Hij heeft dat echt jaren gedaan tot de warenwet de boel ontdekte en er een bekeuring kwam.Deze betaalde hij graag want de winst van die jaren was natuurlijk gigantisch.Water is Water punt.De mensen in Afrika drinken water uit een waterput en het advies om daar flessenwater te drinken is omdat wij waarschijnlijk flink ziek zouden worden .

bluefuzzguitar
Berichten: 174
Lid geworden op: 16 mei 2008 10:00

Re: Water

Ongelezen bericht door bluefuzzguitar »

Ik heb veel respect voor Tros Radar als programma en was zeer verheugd met de recente uitzendingen over de leugens rondom statines (cholesterolverlagers) en de manipulatieve taktieken van de farmaceutische industrie.

Wat jammer daarom dat Radar zich nu juist heeft laten ringeloren door de disinfo die hardnekkig de kop op steekt over water en o.a. wordt gepropageerd door het volkomen corrupte Voedingscentrum, de Stichting Skepsis, de Vereniging tegen Kwakzalverij en meer van dat soort door de industrie gefinancierde clubjes.

In de uitzending van afgelopen maandag werd o.a. de 'mythe' ontzenuwd dat water niet zou zorgen voor een gladde huid. O ja? Waarom denk je dat er zgn. hydraterende huidcremes bestaan? Zitten er mensen bij het team van Radar die wel eens tuinieren? Wat gebeurt er als je een plant te weinig water geeft? Juist ja, de bladen verschrompelen en voelen dor aan. Wat gebeurt er als je wel water geeft? De bladeren gaan glanzen en voelen zacht aan.

Water is van levensbelang en is een levensgevende substantie. Ik ben blij dat iemand in deze thread al Viktor Schauberger noemt. Bekijk deze twee video's en je denkt nooit meer hetzelfde over water:

http://video.google.com/videoplay?docid ... 8400404583
http://video.google.com/videoplay?docid ... 9537728517

Water is een hogere intelligentie en als we zelf wat slimmer willen worden, is het van belang dat we 35 cl. per 10 kg. lichaamsgewicht drinken per dag. En nee, daar vallen vochtafdrijvende dranken als koffie en thee niet onder. Deze onttrekken water aan je lichaam. Alcohol doet dit ook, daarom heb je een kater als je er teveel van drinkt (uitdroging door watertekort in de hersenen).

Hoe kan het toch dat Radar aan de ene kant laat zien dat 'wetenschappelijke' studies van de farmaceutische industrie volkomen gemanipuleerd worden en aan de andere kant er een officiële 'expert' bijhaalt die ons doodleuk vertelt dat er genoeg water zit in koffie en vast (lees: droog) voedsel? En dit alles vanwege een recente 'studie' van de universiteit van Pennsylvania. Terwijl het juist die 'officiële' onderzoeken zijn die zo gemanipuleerd worden! Ik kan maar 1 conclusie trekken: Radar is er ingetuind.

Voor wie goed Engels kan lezen verwijs ik graag naar dit artikel van de uitstekende site naturalnews.com:

http://www.naturalnews.com/022942.html

Mike

[email protected]
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 mei 2008 12:20

Re: Water

Ongelezen bericht door [email protected] »

Radar,

Wat een misser om slechts één enkele “specialist” zijn mening te laten spuien over de hoeveelheid én welk water we zouden moeten drinken!

Van Antoinette met haar ploeg hadden we toch wel wat meer doortastendheid verwacht!
Waarom niet ook gevraagd naar de mening van bijvoorbeeld voedingsdeskundigen, sportartsen, fysiotherapeuten, diëtisten, etc.? Om maar wat te noemen.

Dat die specialist beweert dat bronwater per definitie niet beter hoeft te zijn dan leidingwater kan zo zijn. Maar dat je naast je normale voeding, inclusief koffie en thee, niet extra hoeft te drinken kan je toch niet zomaar zonder meer serieus beweren. Alleen al als men kijkt hoe het menselijke organisme functioneert.
Het lichaam geeft immers een signaal af als het te weinig vocht binnen krijgt. Dat signaal heet “dorst” dokter! Voor het goed functioneren van het lichaam komt dat signaal eigenlijk al te laat. In ieder geval is de prestatie van het lichaam op dat moment al behoorlijk afgenomen. Zeker bij sportprestaties!
Structureel te weinig drinken en/of het negeren van het dorstsignaal kan zeker schade aan verschillende organen van het lichaam veroorzaken. Onder andere de nieren! Wel eens van uitdroging en de gevolgen ervan voor het lichaam gehoord?
In ieder geval zullen veel onderdelen van het lichaam minder goed functioneren.
Ook hier is voorkomen dus beter dan genezen.
Drink gerust extra water! De hoeveelheid is onder meer afhankelijk van de (weers-) omstandigheden. Over het algemeen is het advies toch 1 ½ tot twee liter extra verdeeld over de dag.
En of dat nu leiding- of bronwater is maakt echt niet uit.
Kwaad kan het niet want wat te veel is gaat er vanzelf weer uit, daar had de dokter wel weer gelijk in!

Door de ongenuanceerde beweringen van slechts één “deskundige” worden mensen onnodig op het verkeerde been gezet en in verwarring gebracht

Alles bij elkaar toch voldoende reden je huiswerk nog eens over te doen Antionette om hier in een volgende uitzending wat beter gefundeerd op terug te komen!?!

Fred

Martine Donker-Zondag
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 mei 2008 07:42

Re: Water

Ongelezen bericht door Martine Donker-Zondag »

Graag reageer ik even op dit onderwerp.
Mijn ouders, 74 en 79 jaar, drinken dankzij deze uitzending dagelijks nauwelijks water meer. Want er was immers een specialist die het veel water drinken overbodig vond en voor mensen van deze leeftijd is zo'n uitspraak op de een of andere manier 'heilig'. Er is echter vergeten te vermelden dat als je veel medicijnen per dag inneemt, wat voor beiden geldt, dit wel degelijk van belang is! Het drinken van koffie, thee en eventueel kopjes water bij inname van medicijnen zou toch voldoende zijn? Het gevolg was dat mijn vader, 79 jaar, afgelopen vrijdag vlak voor het huwelijk van een kleinzoon onwel werd en daardoor alles heeft moeten missen. Door de buitenlucht én na het drinken van een groot glas water (jawel!) ging het beter met hem.
Dit is vaker bij hem gebeurd en altijd na het drinken van water ging het beter met hem. Dit recente geval is dus een voorbeeld waarbij voor mij vast staat, dat het drinken van water wel degelijk van belang is en daar kan een uitspraak van een specialist absoluut niet tegen op.

Gesloten