LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] WAARSCHUWING NECKERMANN.COM

Heb jij weleens gekocht op het internet? Ging dat goed of juist niet? Bespreek hier jouw ervaringen met winkels op het internet
Boettiehond
Berichten: 32
Lid geworden op: 07 jun 2005 17:14

WAARSCHUWING NECKERMANN.COM

Ongelezen bericht door Boettiehond » 08 jan 2009 14:37

Hoi allemaal,

Ik ben al jarenlang klant van Neckermann en bestel daar ook regelmatig. Het gaat om de Neckermann van de kleding. Zojuist werd ik door een vriendelijke dame gebeld met de mededeling dat ze in februari met een nieuwe actie gingen starten waarmee hele leuke prijzen te winnen zouden zijn. Het was volgens mij iets met enquetes die per post toegezonden zouden worden. Ik ben het volstromen van mijn postvak op internet zat dus ik heb toegestemd.

Vervolgens ging mevrouw over op het vastleggen van onze afspraken op band. Dat vond ik al verdacht. Ik doe regelmatig mee aan enquetes per mail en post en heb dat nog nooit meegemaakt. Uiteindelijk was mevrouw bij de vraag of mijn girorekeningnummer ....... was waarop ik vroeg waarom ze dat nodig had. Nou vanwege onze afspraken. Toen begon de ruzie..... Ze had mij toch verteld dat deze actie 85 cent per dag kostte (?!?!) ECHT NIET DUS !!! Daarna kwam het bekende verhaal dat we in het verleden al heel vaak hebben gehoord..... Die calcenter medewerkers moeten het zeggen alleen ze doen het niet omdat mensen dan niet mee willen doen. Mens pissig, niet normaal, ze liet zich toch echt niet leugenaar uitmaken want ze had het echt wel gezegd. DAAAG. Voor iedereen hierbij de waarschuwing om er niet in te trappen, na een maand zie je pas dat er 30 x 85 cent is afgeschreven.

Hele fijne actie van Neckermann waar we zeker meer van gaan horen. Tot op heden was het een bedrijf dat kleding, wasmachines, dekbedden enz. leverde. Nu is het een bedrijf geworden dat mensen geld aftroggelt op een hele nare manier.

GEEF DIT BERICHT A.U.B. DOOR AAN IEDEREEN DIE JE KENT. ZEKER OUDERE MENSEN ZOALS JE OUDERS, GROOTOUDERS, DIE LIEVE BUREN VAN VERDEROP. KLEINE MOEITE, GROOT PLEZIER.

Groetjes van Boettie

marinepik
Berichten: 179
Lid geworden op: 13 dec 2005 18:37

Re: WAARSCHUWING NECKERMANN.COM

Ongelezen bericht door marinepik » 18 apr 2009 17:34

Je schijnt de enige te zijn gezien de weinige reactie's op jouw topic Boetie, die problemen heeft met neckermann!

Boettiehond
Berichten: 32
Lid geworden op: 07 jun 2005 17:14

Re: WAARSCHUWING NECKERMANN.COM

Ongelezen bericht door Boettiehond » 18 apr 2009 17:47

Zo te zien wel. Gelukkig maar en hopen dat het zo blijft.
Groetjes van Ria

pike
Berichten: 3
Lid geworden op: 18 apr 2009 17:41

Re: WAARSCHUWING NECKERMANN.COM

Ongelezen bericht door pike » 18 apr 2009 17:48

Boettiehond is niet de enigste, wij hebben dit ook onlangs meegemaakt.
Verder zijn wij als Neckermann klant onlangs ook nog benaderd voor goedkope energie (zucht)

Wij zijn denk ik al meer als 30 jaar klant van Neckermann, en over het algemeen zeer tevreden, maar als ons adres verkocht word, en wij lastig gevallen worden vindt ik dit wel een kwalijke zaak.

Boettiehond
Berichten: 32
Lid geworden op: 07 jun 2005 17:14

Re: WAARSCHUWING NECKERMANN.COM

Ongelezen bericht door Boettiehond » 18 apr 2009 18:47

Toch wel hè ! Eerst kwamen ze met een krediet tegen 16 % rente. Toen dat gedoe met die actie en ook via de mail krijg ik namens Neckermann aanbiedingen die niets met Neckermann te maken hebben. Energiebedrijf staat me idd ook bij. Ik ga er toch eens op letten, tot nog toe gooide ik alle mail direct weg en telefonisch ben ik zeer slecht bereikbaar op de tijden die ze normaal gesproken bellen.

Ik bestel bij Neckermann kleren e.d. en zit niet te wachten op kredieten, energiemaatschappijen, leuke acties enz. Volgens mij heb ik ze nooit toestemming gegeven om mijn adresgegevens te verkopen. Ik doe er alles aan om niet lastig gevallen te worden maar als bedrijven waar ik klant ben mijn gegevens gaan verkopen houdt het op. Ik heb een geheim nummer en sta geregistreerd bij 'bel me niet' ofzo. Geen waterdicht systeem maar beter dan niets.

Hier word ik zo verschrikkelijk naar van. Ik ben al 25 jaar klant en als dank worden je adresgegevens verkocht. Niet te geloven.

Groetjes van Ria

marinepik
Berichten: 179
Lid geworden op: 13 dec 2005 18:37

Re: WAARSCHUWING NECKERMANN.COM

Ongelezen bericht door marinepik » 19 apr 2009 13:25

Weet je Ria en pike. Tegenwoordig is handel handel en als er geld te verdienen valt door welk bedrijf dan ook zullen ze dat niet laten. Ook ik heb een vreselijke hekel aan die telefoontjes onder etenstijd waarin van alles en nog wat aangeboden wordt. Ik ben heel erg makkelijk daarmee. Zodra ik in de gaten heb, en dat is vrij snel, dat er weer een verkooplustige aan de lijn hangt verbreek ik onmiddelijk de verbinding.
Ik maak er geen woord aan vuil. Dat is het enige wat je kunt doen nl.
Er is een site, de naam is mij even ontschoten, waar je aan kunt geven dat jij niet meer gebeld wilt worden door welke callcentre dan ook maar dat schijnt ook niet te helpen. Dan maar op de onbeschofte manier.
Elke keer als jij op internet op de ene of andere manier ergens jouw naam en telefoonnummer invult en achterlaat ben je het haasje. Dit telefoonnummer wordt weer doorverkocht en zodoende wordt jij weer gebeld, uiteraard onder etenstijd!!
Dat is nu eenmaal de ellende van internet.

G7
Berichten: 1945
Lid geworden op: 05 okt 2005 15:01

Re: WAARSCHUWING NECKERMANN.COM

Ongelezen bericht door G7 » 19 apr 2009 13:50

Je kunt je eigen ook aanmelden bij www.infofilter.nl en kies dan voor het oranje vakje en meld je daar af.

Het helpt wel, maar af en toe wordt ik toch nog weleens gebelt, o.a. ook door Neckermann met hun stroom. Ik ben wel klant van Neckermann, maar zeg hun dan ook tegelijk, dat ze mij voor dergelijke zaken niet moeten/hoeven bellen. Als ik dat wil, bel ik jullie wel, zeg ik altijd.

Boettiehond
Berichten: 32
Lid geworden op: 07 jun 2005 17:14

Re: WAARSCHUWING NECKERMANN.COM

Ongelezen bericht door Boettiehond » 19 apr 2009 14:49

Ik sta dus geregistreerd bij infofiler en/of bel me niet. Het is volgens mij allebei hetzelfde, de ene is de oude naam de andere de nieuwe. Ik heb een geheim telefoonnummer dat ik op internet vrijwel nooit invul. Als het verplicht is om in te vullen verander ik gewoon 2 cijfers van mijn telefoonnummer. Als ze niet kunnen bereiken dan mailen ze maar.

Het is toch te zot voor woorden dan als je ergens klant bent, energie, postorder, (zorg)verzekering o.i.d., dat die bedrijven je gegevens verkopen. In iedere koopovereenkomst staat dat je NAW gegevens uitsluitend worden gebruikt om de diensten van het betreffende bedrijf te leveren en daar houden ze zich dus niet aan. Alles opzeggen kan niet.

Omdat ik heeel zorgvuldig met mijn telefoonnummer omga vind ik het raar dat ik gebeld wordt door bijvoorbeeld energiebedrijven. Ik neem aan dat mijn huidige energieleverancier mijn gegevens niet verkoopt want dat kan ze klanten kosten. Volgens mij wisselt de rest wel gewoon gegevens uit. Ik ben klant geweest bij Nuon en sinds ik bij Greenchoice zit wordt ik geregeld gebeld. Zeg dan wel direct dat ik geen interesse heb maar ze blijven bellen. Zelfs nadat ik heb gevraagd of ze mijn gegevens uit hun systeem willen halen. Energie Direct belt ongeveer elke 4 maanden terwijl ik daar nooit informatie heb gevraagd en zelfs nog nooit op hun site ben geweest.....

Gelukkig word ik maar heel weinig lastig gevallen maar elk ongewenst telefoontje is er één teveel.

Groetjes van Ria

marinepik
Berichten: 179
Lid geworden op: 13 dec 2005 18:37

Re: WAARSCHUWING NECKERMANN.COM

Ongelezen bericht door marinepik » 19 apr 2009 17:43

Het gekke is dat ik nooit gebeld wordt door energie bedrijven. Ik heb in het verleden ernstige problemen gehad met EnergieDirect waarvoor ik zelfs 2 maal bij de klachtencommisie voor Energie en water heb moeten procederen. Ben blij dat ik van hen af ben. Ik betrek mijn energie nu bij Greenchoice en daar heb ik nimmer problemen mee. Ik krijg ook nooit bezoek aan de deur van een energieaanbieder. Ik lees dat ED en Oxxio regelmatig bij mensen aan de deur leuren met hun aanbiedingen maar ik heb ze nimmer gezien en dat is maar goed ook. Ook Greenchoice schijnt bij de deur te leuren maar ook die heb ik nooit gezien.
Maar de telefoonterreur blijft nog altijd.

Boettiehond
Berichten: 32
Lid geworden op: 07 jun 2005 17:14

Re: WAARSCHUWING NECKERMANN.COM

Ongelezen bericht door Boettiehond » 19 apr 2009 18:55

Wat raar dat jij geen energiebedrijven aan de deur krijgt. Ik heb zelfs een briefje op de deur zitten dat ik geen interesse heb in een andere leverancier. Wellicht sta je in het zwarte boek :wink:
Ook Greenchoice leurt langs de deur zonder een lijst van hun klanten.... Ze bellen hier zeker eens per jaar aan terwijl ik al klant ben. Geef die gasten een lijst mee, scheelt tijd en verhoogt de productiviteit. Nou ben ik snel pissig als ze aanbellen hoor. Ik ben gehandicapt en het kost aan het einde van de dag heel veel 'energie' om bij die deur te komen. Omdat ik 's avonds nooit weg ben zit ie ook al vaak op slot en dan staat daar weer zo'n gast waar ik niets van wil hebben.
Wist je trouwens dat je altijd het actietarief bij Greenchoice kan krijgen. Gewoon een mailtje met de naam van de site waar je de aanbieding hebt zien staan en dat je er gebruik van wil maken omdat je anders overweegt over te stappen. Ik zou nu wel wachten tot na 1 juli omdat de prijzen dan al met 25 % omlaag gaan. Scheelt zeker 300 euro per jaar.

Guardian72
Berichten: 6840
Lid geworden op: 04 jun 2008 13:37
Contacteer:

Re: WAARSCHUWING NECKERMANN.COM

Ongelezen bericht door Guardian72 » 19 apr 2009 21:50

Boettie - klinkt als een clubje wat de klantenlijst van Neckerman heeft bemachtigd.

Hetzij legaal, hetzij illegaal.

De afschrijving laten storneren (heb je dat al gedaan) en desnoods gelijk het rekeningnummer laten blokkeren.
Volgens jouw verhaal MOGEN ze het helemaal niet - want je bent duidelijk geweest. (Ik heb trouwens liever email dan post - maar dat terzijde).

Ik zou ook Neckerman eens bellen, en vragen waarom zij zomaar geld van mijn rekening halen - en als men dan van niets zegt te weten, aangeven dat je gebeld bent door hun.

Als meer mensen dit doen, gaat Neckermann ook wel onderzoek doen, omdat hun naam zo te grabbel word gegooid.

Boettiehond
Berichten: 32
Lid geworden op: 07 jun 2005 17:14

Re: WAARSCHUWING NECKERMANN.COM

Ongelezen bericht door Boettiehond » 20 apr 2009 11:59

Guardian72

Welke afschrijving bedoel je ? Ik heb het gesprek met Neckermann afgebroken toen ze mijn rekeningnummer vroegen omdat ik vond dat ze dat niet nodig hadden. Ze hadden namelijk niet gezegd dat het geld zou gaan kosten. Als ze dat wel hadden gedaan had ik direct bedankt voor de eer.

Groetjes van Ria

Guardian72
Berichten: 6840
Lid geworden op: 04 jun 2008 13:37
Contacteer:

Re: WAARSCHUWING NECKERMANN.COM

Ongelezen bericht door Guardian72 » 20 apr 2009 14:23

@ Ria -

in je eerste melding stond:
DAAAG. Voor iedereen hierbij de waarschuwing om er niet in te trappen, na een maand zie je pas dat er 30 x 85 cent is afgeschreven
Vandaar dat ik dacht dat er al afgeschreven was.

Boettiehond
Berichten: 32
Lid geworden op: 07 jun 2005 17:14

Re: WAARSCHUWING NECKERMANN.COM

Ongelezen bericht door Boettiehond » 20 apr 2009 14:59

Aangezien de meeste mensen maar eens per maand een overzicht krijgen met bij- en afschrijvingen zie je idd pas na een maand dat er 30 x 85 cent van je rekening is afgeschreven. Er staat niet dat het van mijn rekening is afgeschreven. Toen mevrouw van het callcenter tijdens de voicelog begon over mijn rekeningnummer heb ik gevraagd waar ze dat voor gingen gebruiken. Na lang aandringen kreeg ik daarop antwoord. Ik ben er dus niet in getrapt maar ik me kan voorstellen dat er genoeg mensen zijn die er wel intrappen zeker omdat het van een bedrijf komt waar mensen al jarenlang trouw en tevreden klant zijn. Je neemt snel aan dat het goed zit.

Mijn berichtje is overigens van januari en dus iets meer dan 3 maanden oud. Als je wel hebt ingestemd ben je nu waarscijnlijk nog heel druk bezig met ervan af te komen. Je hebt namelijk in februari pas kunnen zien (m.u.v. internetbankierders) dat je meedoet met een actie die je niet wil. En dan begint de ellende om er van af te komen. Neem aan dat er eerder een jaar opzegtermijn op zit dan een maand. Ik hoop het hier heel rustig blijft maar is vrees dat ze meer dan 2 mensen hebben gebeld.

Groetjes van Ria

leesfreak
Berichten: 6
Lid geworden op: 02 sep 2009 21:21

Re: WAARSCHUWING NECKERMANN.COM

Ongelezen bericht door leesfreak » 02 sep 2009 21:43

Dit staat i nde privacy policy van Neckermann:

Alle gegevens die u ons doorgeeft, worden door Neckermann.com BV opgeslagen en in eigen of concernverband gebruikt voor interne en automatische verwerking in het kader van verantwoord klantenbeheer en bedrijfsvoering voor verkoop à contant of in termijnen, zoals verwerking van bestellingen en klantenbeheer, alsmede het toesturen van eigen commerciële aanbiedingen of van door ons zorgvuldig geselecteerde derden. Als derden worden beschouwd alle bedrijven of bedrijfsonderdelen die geen deel uitmaken van het concern. Wij verstrekken geen gegevens aan derden die uw persoonlijke levenssfeer aantasten.

U beschikt uiteraard over het recht van toegang tot verbetering en verwijdering van uw gegevens. Wenst u geen mailings meer van ons te ontvangen, dan kunt u ons dat schriftelijk mededelen. Heeft u bezwaar tegen verstrekking van naam- en adresgegevens aan derden, dan kunt u ons dat eveneens schriftelijk meedelen.


Na twee keer kort achterelkaar gebeld te zijn door Neckermann, 1 keer met een aanbod van Oxxio en de andere keer namens Tele2, heb ik ze lchriftelijk laten weten bezwaar te hebben tegen verstrekking van mijn gegevens aan derden en sindsdien geen last meer gehad.

Boettiehond
Berichten: 32
Lid geworden op: 07 jun 2005 17:14

Re: WAARSCHUWING NECKERMANN.COM

Ongelezen bericht door Boettiehond » 04 sep 2009 09:33

Leesfreak

Geweldig, heel hartelijk dank voor de informatie en tip. Ik ga ze vandaag nog melden dat ik niet meer benaderd wil worden door derden. Er komen steeds meer bedrijven bij die 'meeliften' op Neckermann zoals kredietverstrekkers, energiebedrijven, telefoon- en internetaanbieders, Vistaprint enz.

Groetjes van Ria

Gesloten