COREtec vloeren krasgevoelig

Goede of slechte ervaringen met vloeren? Geef hier jouw mening.
rma211
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 mar 2018 15:41

COREtec vloeren krasgevoelig

Ongelezen bericht door rma211 »

Wij hebben sinds kort op de benedenvloer die bestond uit deels hout en tegels de vloeren vervangen door één vloer.
Na advies vd lokale parketwinkel kwamen we uit op duurzame vinyl-vloer van Coretec.
Op de verpakking staat made in china maar de advertenties/reclame van Coretec liegt er niet om. Ook de prijs niet trouwens.

CoreTec Wood HD 50LVR9606 Sparwood Oak
Het COREtec Wood HD 50LVR9606 Sparwood Oak klik PVC is er een van ongekende klasse. De pvc toplaag is zeer krasbestendig (klasse 33) en zorgt voor een stil loopgeluid. USFloors heeft de COREtec® vloer een tussenlaag op basis van WPC gegeven met daarin een klikprofiel. Hierdoor is de pvc vloer makkelijk te plaatsen en hebben warmte en luchtvochtigheid schommelingen weinig tot geen grip op de COREtec Wood HD vloer. De kurken onderlaag maakt de vloer nog stiller en zorgt ervoor dat er in de meeste gevallen geen ondervloer gebruikt hoeft te worden. Daarnaast is het COREtec Wood HD klik pvc 100% waterproof!

Allemaal voordelen en er zijn er nog meer: de COREtec Wood HD 50LVR9606 Sparwood Oak pvcvloer hoeft niet te acclimatiseren voor het plaatsen en je kan, zonder ondervloer, op bijna elke vaste ondergrond een prachtige vloer leggen oude tegelvloeren of scheuren in het beton vormen geen probleem meerConclusie: Krasgevoelig! Naar mij idee NIET geschikt voor een huiskamer waar een gezin normaal leeft.

De eigenaar vd winkel heeft contact gezocht met de leverancier en deze is komen kijken.
Echter verder dan opmerkingen als 'krassen zijn nooit helemaal te voorkomen en ik was er niet bij toen dit gebeurde' zijn we hiermee niet verder gekomen. Erg teleurstellend!

Vraag: zijn er wellicht meer mensen met een negatieve ervaring m.b.t. de kwaliteit (krasbestendigheid) van deze vloer?
20180317_155109kl.jpg
(38.8 KiB) 53687 keer gedownload | Inbreuk op auteursrecht?
20180317_155647kl.jpg
(195.01 KiB) 53687 keer gedownload | Inbreuk op auteursrecht?
20180317_155031kl.jpg
(85.66 KiB) 53687 keer gedownload | Inbreuk op auteursrecht?
Laatst gewijzigd door Radar op 18 mar 2018 03:01, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Titel aangepast omwille van de leesbaarheid

Dojo02031973
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 sep 2018 22:18

Re: COREtec vloeren krasgevoelig

Ongelezen bericht door Dojo02031973 »

Hallo,
Erg vervelend dat je een kras of krassen hebt op jullie vloer. Er is vaak een misverstand over pvc vloeren.......mensen worden in de winkels voorgelicht over PVC vloeren of het meest harde toplaag heeft. Pvc is een vrij hard product maar laminaat heeft echt een veel hardere toplaag.
Wat het krassen betreft.......er is geen vloer krasbestendig. Zelfs beton of plavuizen krassen. Het blijft een verkoop praatje dat er verteld wordt dat je geen krassen krijgt. Mocht je nu wel een kras hebben in je pvc vloer dan is daar een heel goed reparatie middel te koop in de vakhandel. Het doet echt wonderen. Als ik de kras op de foto zie denk ik dat je deze er wel uit kan krijgen. Kijk maar eens op het volgende filmpje. https://youtu.be/kDUKTrxkgQEuc
Suc6 ermee.
PS de reparatie set is van Dr. Schutz, Scratch repair

henkiejr
Berichten: 1
Lid geworden op: 30 dec 2018 12:14

Re: COREtec vloeren krasgevoelig

Ongelezen bericht door henkiejr »

Wij hebben ook sinds 2 weken een Correcte pet proof vloer in ons nieuwe huis en na 1 week ook de 1e krassen erin. Vloer valt me kwalitatief erg tegen betreffende krasbestendigheid. Toplaag is te zacht. Hiervoor 11 jaar op een Wicanders PVC vloer geleefd met 2 kids en een labrador. Na 11jaar vrijwel geen kras, beschadiging of verkleuring te zien. Dus idd heb ik dezelfde ervaring.

Jaap Huigen
Berichten: 2
Lid geworden op: 05 sep 2019 17:00

Re: COREtec vloeren krasgevoelig

Ongelezen bericht door Jaap Huigen »

Over PVC vloeren zijn veel misverstanden. PVC vloeren zijn absoluut zeer slijtvast, maar niet krasvast. Dit betekent dat je ook op PVC vloeren goede glijvlakken onder de stoel moet aanbrengen. Goede oplossingen hiervoor zijn verkrijgbaar bij [commerciële link door moderator verwijderd] Zij adviseren consumenten en bedrijven om een zo groot mogelijk glijvlak onder de stoel aan te brengen. Des te groter het glijvlak des te lager is de druk per mm². Dat betekent meer gebruiksgemak bij het verschuiven en minder slijtage aan de vloer (of met name aan de veelal aanwezige PU-beschermingslaag op de vloer). Daarnaast zijn er inmiddels andere vilten glijvlakken verkrijgbaar die het aanzienlijk beter doen op PVC-vloeren. (ECO-click NATURAL). Dit is een hardere viltsoort die zich minder hecht aan de afwerkingslaag van het PVC. Deze kwaliteiten staan nog niet op de website, maar zijn al wel verkrijgbaar via [e-mailadres door moderator verwijderd]
Laatst gewijzigd door Radar op 19 jan 2020 15:12, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: mailadres door moderator verwijderd, commerciële link door moderator verwijderd

Sanman007
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 jan 2020 11:30

Re: COREtec vloeren krasgevoelig

Ongelezen bericht door Sanman007 »

Hallo,

Wij staan op het punt om een COREtec PVC vloer aan te schaffen maar zag de reactie op dit forum. Hoe zijn de ervaringen nu 2 jaar later?

Groet,
Angelique

profi75
Berichten: 5
Lid geworden op: 24 apr 2015 14:31

Re: COREtec vloeren krasgevoelig

Ongelezen bericht door profi75 »

Hoi Anqelique, Als je goed kijkt zijn er 2 mensen die klagen sinds maart 2018. Als je gewoon googled dan zul je er achter komen dat er op dit moment geen betere vloer bestaat dan van het merk Coretec. Ik heb m zelf al tientallen keren gelegd en juist bij dit merk nimmer klachten gehad. Wel bij Rigid Core vloeren. Hier kun je beter niet voor gaan.

RickGrimbergen
Berichten: 4
Lid geworden op: 18 mar 2020 03:39

Re: COREtec vloeren krasgevoelig

Ongelezen bericht door RickGrimbergen »

Wij hebben nu sinds ca. 6 maanden een CoreTec PVC vloer liggen en zijn hier in principe erg tevreden over. Over de krasvastheid zijn we zeker tevreden. Met 2 volwassenen, 2 kinderen + een huisdier heeft de vloer soms echt wel wat te verduren.

Voordat we de vloer daadwerkelijk hebben aangeschaft hebben we we heel veel vloeren bekeken.
Constant maakte we het vergelijk met hout. Naar onze mening kwam de CoreTec het meest in de buurt van de look & feel die we zochten bij een PVC vloer welke op hout leek.

Ik zei in principe tevreden en dat komt omdat ik er 1 nadeel aan vind hangen. De diversiteit aan, in ons geval hout tekeningen, tekeningen valt tegen voor de prijsklasse van de vloer. Er zijn max. 7 a 8 tekeningen waar CoreTec mee werkt dus je komt op een 1m2 al heel snel dezelfde tekening tegen. Eenmaal de woning ingericht let je hier minder op maar voor de prijsklasse had ik hier meer van verwacht.
In een winkel word dit je niet verteld en zie je ook slechts 1m2 liggen.

Jenn!
Berichten: 1
Lid geworden op: 30 aug 2020 22:10

Re: COREtec vloeren krasgevoelig

Ongelezen bericht door Jenn! »

Hier sinds een half jaar een coretec vloer liggen. En het is een groot DRAMA. Veel krassen, blaasjes en met het warme weer van afgelopen zomer zakten meubelpootjes gewoon weg in de vloer.... zo zacht word de toplaag bij warmte.

Er is een vertegenwoordiger langs geweest deze gaf als reactie dat de krassen normaal zijn. Over de blaasjes en deuken van de meubels geen reactie gekregen....

Kan helaas geen foto’s toevoegen....

Plaats reactie