LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Koolhydraatarm broodmix

Ervaring met voeding of zaken rondom dit onderwerp? Geef hier jouw mening.
TamaraH
Berichten: 6
Lid geworden op: 05 mei 2008 14:05

Koolhydraatarm broodmix

Ongelezen bericht door TamaraH » 05 mei 2008 14:34

Ik volg het Atkins koolhydraatarm dieet. Met succes. Het enige dat ik echt niet kan missen is af en toe een boterham. Nu gebruik ik het Atlanta koolhydraatarm broodmix van www.lowcarbclub.nl

Het bevalt heel goed, het lijkt gewoon volkorenbrood en zo smaakt het ook. Maar weet er ook iemand of er koolhydraatarm broodmix bestaat voor witbrood????


Tamara

Astrada
Berichten: 185
Lid geworden op: 17 mar 2007 11:54

Re: Koolhydraatarm broodmix

Ongelezen bericht door Astrada » 05 mei 2008 15:05


chubi
Berichten: 82
Lid geworden op: 10 jun 2005 07:33

Re: Koolhydraatarm broodmix

Ongelezen bericht door chubi » 16 mei 2008 14:08

Waarom wil je witbrood eten? Wat voor toegevoegde waarde hebben die?
je hebt tegenwoordig ook heerlijk meel van atkins.
Goedkoop is het niet 3 zoveel,maar het er zitten 3x zoveel vezels in als gewoon brood.
Het is te koop bij diverse reformwinkels en bij appie.

eeliane
Berichten: 1447
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: Koolhydraatarm broodmix

Ongelezen bericht door eeliane » 16 mei 2008 21:03

koolhydraatvrij is absoluut niet gezond!

Robjee
Berichten: 883
Lid geworden op: 11 mar 2007 16:44
Contacteer:

Re: Koolhydraatarm broodmix

Ongelezen bericht door Robjee » 17 mei 2008 00:03

koolhydraatvrij is absoluut niet gezond!
Maar koolhydraatbeperkt heeft wel degelijk voordelen. Zowel wat betreft verlies van vetmassa, verbetering bloedlipiden, verminderen insulineresistentie en verbeteren van glucosetolerantie:

Accurso A, Bernstein RK, Dahlqvist A, Draznin B, Feinman RD, Fine EJ, Gleed A, Jacobs DB, Larson G, Lustig RH, Manninen AH, McFarlane SI, Morrison K, Nielsen JV, Ravnskov U, Roth KS, Silvestre R, Sowers JR, Sundberg R, Volek JS, Westman EC, Wood RJ, Wortman J, Vernon MC.
Dietary carbohydrate restriction in type 2 diabetes mellitus and metabolic syndrome: time for a critical appraisal. Nutr Metab (Lond). 2008 Apr 8;5:9.
http://www.nutritionandmetabolism.com/c ... 75-5-9.pdf

Volek JS, Feinman RD. Carbohydrate restriction improves the features of Metabolic Syndrome. Metabolic Syndrome may be defined by the response to carbohydrate restriction. Nutr Metab (Lond). 2005 Nov 16;2:31.
http://www.nutritionandmetabolism.com/c ... 5-2-31.pdf

Boden G, Sargrad K, Homko C, Mozzoli M, Stein TP. Effect of a low-carbohydrate diet on appetite, blood glucose levels, and insulin resistance in obese patients with type 2 diabetes. Ann Intern Med. 2005 Mar 15;142(6):403-11.
http://www.annals.org/cgi/reprint/142/6/403.pdf

Stern L, Iqbal N, Seshadri P, Chicano KL, Daily DA, McGrory J, Williams M, Gracely EJ, Samaha FF. he effects of low-carbohydrate versus conventional weight loss diets in severely obese adults: one-year follow-up of a randomized trial. Ann Intern Med. 2004 May 18;140(10):778-85.
http://www.annals.org/cgi/reprint/140/10/778.pdf

Brehm BJ, Seeley RJ, Daniels SR, D'Alessio DA. A randomized trial comparing a very low carbohydrate diet and a calorie-restricted low fat diet on body weight and cardiovascular risk factors in healthy women. J Clin Endocrinol Metab. 2003 Apr;88(4):1617-23.
http://jcem.endojournals.org/cgi/reprint/88/4/1617

Gardner CD, Kiazand A, Alhassan S, Kim S, Stafford RS, Balise RR, Kraemer HC, King AC. Comparison of the Atkins, Zone, Ornish, and LEARN diets for change in weight and related risk factors among overweight premenopausal women: the A TO Z Weight Loss Study: a randomized trial. JAMA. 2007 Mar 7;297(9):969-77.
http://jama.ama-assn.org/cgi/reprint/297/9/969

eeliane
Berichten: 1447
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: Koolhydraatarm broodmix

Ongelezen bericht door eeliane » 17 mei 2008 20:04

Tjongejonge imposante lijst hoor, laat ik het zo zeggen, het enige dat in energie wordt omgezet in je lichaam zijn de koolhydraten, zonder koolhydraten krijg je tekort aan suiker en dat is gewoon niet gezond!!!!
Laat suiker staan of vetten maar niet de koolhydrtane, die zijn de motor van het lichaam. En dat soort verslagen van mensen die graag een boek of idee willlen verkopen kan je zo naar het land der fabelen verwijzen.

Robjee
Berichten: 883
Lid geworden op: 11 mar 2007 16:44
Contacteer:

Re: Koolhydraatarm broodmix

Ongelezen bericht door Robjee » 18 mei 2008 00:29

het enige dat in energie wordt omgezet in je lichaam zijn de koolhydraten
Alle energetische processen in ons lichaam hebben dezelfde betaaleenheid: ATP. Er zijn verschillende manieren om deze hoeveelheid aan te vullen:
- verbranding van koolhydraten
- anaerobe omzetting van koolhydraten (glycolyse)
- verbranding van vetzuren
- verbranding van glucogene aminozuren (rechtstreeks in de krebscycle)
- gluconeogenese uit aminozuren
- gluconeogenese uit glycerol
- gluconeogenese uit lactaat
- ketonlichamen (mogelijke brandstof voor spieren, rode bloedcellen en 75% van de hersenen)
- alcohol
Het lichaam is dus niet afhankelijk van exogene koolhydraten (uit de voeding) om het lichaam van voldoende energie te voorzien.
Laat suiker staan of vetten maar niet de koolhydrtane, die zijn de motor van het lichaam.
Ook suiker (disachariden) behoort tot de koolhydraten.
Het lichaam kan prima functioneren op een beperkte hoeveelheid koolhydraten zoals de gegeven onderzoeken laten zien. Let wel, de definitie voor low-carb volgens de ADA is < 130g/dag.
En dat soort verslagen van mensen die graag een boek of idee willlen verkopen kan je zo naar het land der fabelen verwijzen
Wat bedoel je daarmee? De literatuurlijst die ik in mijn vorige post gaf zijn wetenschappelijke onderzoeken met een goede methodologische opzet, gepubliceerd in toonaangevende peer-reviewed journals. Mocht je deze naar het rijk der fabelen willen verwijzen zul je met gedegen argumenten moeten komen.

Probeer jouw uitspraak te onderbouwen. Wat is er precies niet zo gezond aan en waar baseer je dat op? Wat is volgens jou de minimale hoeveelheid koolhydraten die een mens zou moeten binnen krijgen?

eeliane
Berichten: 1447
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: Koolhydraatarm broodmix

Ongelezen bericht door eeliane » 18 mei 2008 21:37

Waarom haal de koolhydraten uit je voedsel? Om af te vallen? En wat neem je tot je om energie te krijgen?
Koolhydraten zijn de enige stof die wordt omgezet als de grote energie motor in het lichaam, daar kan geen suiker/glucose of hoe je t wilt noemen tegenop.
Dit soort dieten zijn door sukkels verzonnen en worden door wanhopige weer uitgevoerd, denk niet dat je er vanaf valt, je krijgt alleen tekorten in je lichaam en je valt er niet vanaf!
En ohja dit kan elke dietiste je vertellen heb ik niet allemaal van die vage verhalen van vage lieden voor nodig hoor.

Robjee
Berichten: 883
Lid geworden op: 11 mar 2007 16:44
Contacteer:

Re: Koolhydraatarm broodmix

Ongelezen bericht door Robjee » 18 mei 2008 23:54

Waarom haal de koolhydraten uit je voedsel? Om af te vallen? En wat neem je tot je om energie te krijgen?
Het beperken van de koolhydraten in de voeding levert een aantal gunstige effecten op die ik al eerder genoemd heb. Afvallen is inderdaad mogelijk, maar het moet de persoon wel liggen. Mocht iemand het niet zien zitten en er teveel moeite voor moeten doen dan daalt de compliance en is dat voor hem/haar niet de juiste methode. Dat wil echter niet zeggen dat de methode op zich niet zou werken. Een citaat van het Voedingscentrum die zich in het verleden kritisch hebben uitgelaten tegenover Atkins:
"Uit onderzoek blijkt dat koolhydraatarme diëten tot gewichtsverlies leiden."
"De ketose die bij het Atkins-dieet in de eerste fase ontstaat, is op zich niet schadelijk zolang er geen zogenaamde acidose optreedt die gepaard gaat met verlies van natrium en kalium met de urine."
"Het Atkins-dieet kenmerkt zich door een hoog gehalte aan eiwit en vet, waaronder verzadigd vet. Dat laatste blijkt niet te leiden tot een verhoogd cholesterolgehalte."
http://www.voedingscentrum.nl/Voedingsc ... ifyGuest#B
Om toch aan de nodige energie te komen zijn er vetten en eiwitten. Voordelen van low-carb komen mede tot stand door een hoger percentage van deze macronutrienten in de voeding.
Koolhydraten zijn de enige stof die wordt omgezet als de grote energie motor in het lichaam, daar kan geen suiker/glucose of hoe je t wilt noemen tegenop
Glucose, fructose, galactose, sacharose, lactose, maltose en zetmeel behoren tot de belangrijkse voor de mens verteerbare koolhydraten. Allen worden in het lichaam omgezet in glucose om vervolgens de citroenzuurcyclus in te gaan (of de anearobe glycolyse) en energie te leveren (wanneer ze niet worden opgeslagen als glycogeen of via lipogenese als vetmassa). Jouw onderscheid tussen koolhydraten en suiker/glucose begrijp ik daarom niet zo goed. Wat versta jij onder koolhydraten? Zetmeel bestaat uit niets anders dan glucose.
Volgens mij vergeet je hier de vetten die een belangrijke functie hebben als energiebron.
Dit soort dieten zijn door sukkels verzonnen en worden door wanhopige weer uitgevoerd, denk niet dat je er vanaf valt, je krijgt alleen tekorten in je lichaam en je valt er niet vanaf
Natuurlijk mag je dat denken, dat wil echter niet zeggen dat je gelijk hebt. Men is het in de wetenschap erover eens dat een koolhydraatbeperkt dieet de eerste 6 maanden meer gewichtsverlies oplevert dan een vetbeperkt/energiebeperkt dieet. Na een jaar zijn deze verschillen verdwenen. Vanaf baseline is er echter nog steeds een significant gewichtsverlies aanwezig, inclusief een verbetert bloedlipidenprofiel. Er zijn voldoende goed opgezette onderzoeken die dit telkens bevestigen. Ook in de praktijk kom ik deze mensen tegen. Zeggen dat de bedenkers 'sukkels' zijn en dat je er niet vanaf valt kan een ieder zeggen, maar een onderbouwing daarvan geven is vaak moeilijker, zo ook nu het geval lijkt te zijn.

Daarom wil ik mijn vragen nogmaals herhalen. Wat is er precies niet zo gezond aan en waar baseer je dat op? Wat is volgens jou de minimale hoeveelheid koolhydraten die een mens zou moeten binnen krijgen?

Robjee
Berichten: 883
Lid geworden op: 11 mar 2007 16:44
Contacteer:

Re: Koolhydraatarm broodmix

Ongelezen bericht door Robjee » 22 mei 2008 14:37

koolhydraatvrij is absoluut niet gezond!
Dit soort dieten zijn door sukkels verzonnen en worden door wanhopige weer uitgevoerd, denk niet dat je er vanaf valt, je krijgt alleen tekorten in je lichaam en je valt er niet vanaf!
Eeliane, zou je daar een onderbouwing voor kunnen geven? Het is gemakkelijk om te zeggen dat de bedenkers 'sukkels' zijn (een erg onvolwassen uitspraak) en het absoluut niet gezond is, maar door dit alleen maar te roepen is en wordt het nog niet waar. Ook wanneer je denkt dat men er niet vanaf zal vallen hoeft dit nog niet waar te zijn.

Wanneer kritische vragen op jouw uitspraken komen blijven de antwoorden echter achterwege.
Mijn vragen wil ik wel nogmaals herhalen. Wat is er precies niet zo gezond aan en waar baseer je dat op? Wat is volgens jou de minimale hoeveelheid koolhydraten die een mens zou moeten binnen krijgen?

hharteman
Berichten: 1251
Lid geworden op: 10 jun 2005 23:28

Re: Koolhydraatarm broodmix

Ongelezen bericht door hharteman » 02 jul 2008 15:30

@ eliane
-------------
Ik eet al jaren koolhydraatarm en mijn lichaam is er op vooruit gegaan.
Geen medicijnen meer voor de diabetis en praktisch alle koolhydraten worden bij mij ingezet voor de groentes.
Je kunt prima gezonde maaltijden bereiden op een koolhydraatarme basis.
Om op gewicht te blijven kan ik 30-40 gram wel aan.
Je kunt er voor kiezen ze in te zetten voor een vette frikandel of bal gehakt, maar dat hoeft niet.
Het is maar of je zelf kiest voor gezond of ongezond eten (wathever that may be) in een koolhydraatarm dieet.
De stelling van jouw, dat het ongezond is is pure onzin.

eeliane
Berichten: 1447
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: Koolhydraatarm broodmix

Ongelezen bericht door eeliane » 09 jul 2008 21:26

Het verve;lende is dat mensen denken dat ze afvallen als ze vet OF suiker OF koolhydrataen laten staan, gewoon van alles met mate dan hoef je niks te laten staan.
Ik word zo moe van dieten en mensen die er weer aan beginnen, gezeur allemaal
Je moet maar zo denken je moet minder energie tot je nemen dan dat je verbrandt, dus doe je weinig heb je ook weinig energie nodig.
Iedereen weet diep van binnen wat goed en slecht voor hen is, het is de keuze die je maakt.
Kies je verkeerd word je dikker, kies je verstandig dan zie je dat ook,
dus niet zeuren en je verstand gebruiken en maak de juiste keuze of niet en dan ook niet gaan zeuren als je maatje 40 niet meer past!

hharteman
Berichten: 1251
Lid geworden op: 10 jun 2005 23:28

Re: Koolhydraatarm broodmix

Ongelezen bericht door hharteman » 09 jul 2008 22:06

quote
-------
Het vervelende is dat mensen denken dat ze afvallen als ze vet OF suiker OF koolhydrataen laten staan, gewoon van alles met mate dan hoef je niks te laten staan.
Ik word zo moe van dieten en mensen die er weer aan beginnen, gezeur allemaal.
----------------------------------------------------------------------------
Aldus sprak onze Radar dieet guru.
Zo simpel ligt het toch niet.
Ik had een serieus probleem met het gewicht op peil te houden vanaf mijn 14e levensjaar.
Diverse dieetistes zijn de revu gepasseerd, en ik kan niet zeggen dat ik er veel baat bij gehad heb.
Zo zullen er met mij nog wel aardig wat mensen zijn die het probleem herkennen.

Niet ieder lichaam reageert hetzelfde op voeding.
Er zijn mensen die op 1200 calorieen aankomen, daarentegen heb ik met een vriend wel is een weekendje door gezakt en vergeleken.
In dat weekend had hij 2x snackbar, 4 kratten pils en een bezoekje aan de shoarmabar gedaan, en ik hetzelfde, maar dan zonder het bier, maar met bacardi.
Maandag op de weegschaal, hij 3 ons afgevallen, ik 2 kilo aangekomen.
het heeft dus wel degelijk met je stofwisseling te maken en de werking van je schildklier.

Persoonlijk denk ik dat 15 kg overgewicht helemaal geen probleem is.
1 keer goed ziek zijn en je bent zo maar 20 kg kwijt.
Als je dan 50 kg weegt heb je een probleem.
De modedieeten zijn prima voor mensn die 2-8 kg af willen vallen.
Als je veel moet af vallen dan moet je serieus gaan denken je leef en etenswijze te veranderen.
Daar is een dieet als Atkins prima voor geschikt.

Robjee
Berichten: 883
Lid geworden op: 11 mar 2007 16:44
Contacteer:

Re: Koolhydraatarm broodmix

Ongelezen bericht door Robjee » 10 jul 2008 10:55

Het vervelende is dat mensen denken dat ze afvallen als ze vet OF suiker OF koolhydrataen laten staan, gewoon van alles met mate dan hoef je niks te laten staan.
Ik word zo moe van dieten en mensen die er weer aan beginnen, gezeur allemaal.
In een eerdere post heb ik onderbouwingen aangedragen waaruit blijkt dat een koolhydraatbeperkte voeding voordelen biedt vergeleken een voeding met meer koolhydraten. Zowel wat betreft gewichtsverlies, alswel bloedlipidenwaarden.
Mijn standpunt is ook niet dat het als dieet tijdelijk moet worden toegepast, maar dat de inname van koolhydraten permanent laag gehouden wordt. We 'moeten' meer terug naar de voeding waar we op zijn geevolueerd. Ons genoom kan de snelle veranderingen in de omgeving de laatste 10.000 jaar, begrijpelijk, niet bijbenen.

Verder heb ik enkele uitspraken van jou weerlegt waaruit blijkt dat belangrijke kennis bij jou ontbreekt. In dat geval kunnen inderdaad onjuiste conclusies getrokken worden.
Mijn vragen aan jou blijf je echter herhaaldelijk negeren waardoor ik mij begin af te vragen of je daar wel een gedegen antwoord op hebt.
Wat is er precies niet zo gezond aan en waar baseer je dat op? Wat is volgens jou de minimale hoeveelheid koolhydraten die een mens zou moeten binnen krijgen?
Denk je alleen dat koolhydraatbeperkte voeding niet gezond is, of heb je daar ook een steekhoudende onderbouwing voor?
Iedereen weet diep van binnen wat goed en slecht voor hen is, het is de keuze die je maakt.
Dat is helaas niet waar. We leven is een obesogene omgeving met een zeer uitgebreid aanbod aan voedingsmiddelen. Niet iedereen kan hieruit een gezonde keuze maken. Wat gezond 'oogt' kan door de samenstelling of frequentie van gebruik toch minder gezond zijn. Misleidende claims kunnen dit (vooralsnog) verder stimuleren.

Natuurlijk draait het is essentie om minder energie innemen dan dat je verbruikt. Met deze zin maak je je er wel gemakkelijk vanaf en biedt je geen oplossing.
Schuiven in de procentuele samenstelling van macronutrienten (koolhydraten, vetten, eiwitten) laat veranderingen zien in factoren die invloed hebben op de eetlust en het energieverbruik (SDW). Het lijkt mij daarom verstandig om een voeding te zoeken die het gemakkelijk maakt om minder energie binnen te krijgen.
Persoonlijk denk ik dat 15 kg overgewicht helemaal geen probleem is. 1 keer goed ziek zijn en je bent zo maar 20 kg kwijt.
Wanneer gezonde mensen vasten bestaat het verlies voor een redelijk deel uit vetmassa. Bij zieke mensen verkeerd het lichaam echter in een katabole staat waarbij spier- en orgaanweefsel verdwijnt. Het lichaam verkeerd namelijk in een stress-situatie (denk aan het katabole stress-hormoon cortisol). Dit heeft diverse nadelige consequenties die hieronder genoemd worden.
Ruim 40% van de personen die in het ziekenhuis liggen is ondervoed. Het lichaamsgewicht is daarbij van ondergeschikt belang. Ook mensen met een BMI van meer dan 30 kunnen met gemak ondervoed zijn. Er bestaan screenings-instrumenten om ondervoede mensen (ca. 50%) te signaleren. Hierbij wordt navraag gedaan over ongewenst gewichtsverlies, eetlust, gebruik van sondevoeding, ziektefactor of BMI (SNAQ of MUST).
Gevolgen van ondervoeding zijn:

- Verminderd welzijn van de patiënt
- Apathisch depressief gedrag
- Gewichtsverlies
- Spierafbraak, waardoor inactiever, verminderde longfunctie en vermindering van de pompkracht van het hart
- Vermindering van de weerstand
- Minder bestand tegen effecten van therapie (radio- en chemotherapie)
- Vertraagde wondgenezing
- Verhoogde kans op decubitus
- Atrofie van de darm
- Veranderde darmflora waardoor bacteriële overgroei
- Verhoogde kans op postoperatieve complicaties en overlijden
- Langere ligduur
http://www.nutritionalassessment.azm.nl ... oeding.htm

hharteman
Berichten: 1251
Lid geworden op: 10 jun 2005 23:28

Re: Koolhydraatarm broodmix

Ongelezen bericht door hharteman » 10 jul 2008 11:36

@ Robjee
----------
Deze onderbouwingen gaan allemaal veel te ver voor me, en liggen duidelijk op het specialistenniveau.
Ik kan alleen maar luistern naar de taal van mijn lichaam en daar een voedingsbalans in zien te vinden.
Dat is redelijk gelukt en tegenwoordig kan ik mijn gewicht aardig binnen de perken houden.
Ik ben ooit 135kg geweest, en vanaf dat punt naar 72 kg gegaan.
In beide gevallen was het niet best me.
De balans ligt rond de 90kg nu, en dat bevalt me het best.

Waar het mij om gaat is, dat als iemand begint te roepen van "je eet minder en gezonder en je sport meer en dan komt het vanzelf goed", duidelijk zelf geen probleem heeft.
Deze factoren spelen zeker wel mee, maar zijn niet alles bepalend.
De perikelen met mevrouw S.Bakker zie ik niet als wetenschappelijk onderbouwd, en als een een van de crash-modedieeten waar je dus weer die standaard 5-8 kilo mee kan afvallen, maar zeker niet als een leefwijze.
Zelf heb ik de balans gevonden door naar koolhydraten en calorieen te kijken.
Het grootste gedeelte van het jaar kan ik me daar aardig aan houden.

minouche
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 aug 2008 13:51

Re: Koolhydraatarm broodmix

Ongelezen bericht door minouche » 26 aug 2008 14:07

Hallo allemaal,

ik kwam dit forum tegen terwijl ik aan het surfen was naar info over koolhydraat arm eten.
En Robjee heeft heel veel ZINNIGE dingen te zeggen!!!
Alweer ben ik bevestigd hierdoor in mijn gevoel dat we echt veel gezonder leven met minder koolhydraten ( de slechte dan).
Natuurlijk hebben we ze nodig, maar niet uit alle ongezonde geraffineerde producten die de meeste mensen tot zich nemen.
De balans te vinden hierin, daarin ligt voor mij de uitdaging.
Ik ben ( mede door zware medicatie+ ongezond eten omdat ik zeer depressief was) veel te zwaar geworden.
Bijna 30 kilo heb ik er nu af, daarover heb ik 1 jaar gedaan.
Sinds ik "lijn" waarbij de koolhydraten zeer beperkt werden, voel ik mij
VEEL beter, veel energieker, fitter en ik hoop hiermee de diabetes type 2 ( Gekregen door het overgewicht) ook beter onder controle te krijgen of zelfs te doen verdwijnen.
Ik heb nog heel veelvragen hierover en hoop dat ik de ervaringen van anderen kan lezen hierover.
Ik bak zelf sinds jaren brood, met meel van de molen, een eerlijk product.
En ik ben een broodliefhebber... maar kan het niet teveel eten.
Koolhydraat arm meel , daar ben ik nu mee aan het experimenteren.
Zodat ik zo nu en dan, een boterham kan eten ipv crackers.
Weet iemand welk merk koolhydraat meel GEEN ei of sporen daarvan bevat??
Dan kan ik voor mijn vriendin ook brood bakken, zij is allergisch voor ei.
Maar ze eet ook beperkt koolhydraten omdat ze ook overtuigd is van de goede werking van ons lichaam dan.

En Robjeee, :D Nogmaals bedankt voor alle info, veel daarover had ik al gelezen, maar een mens kan nooit teveel leren over belangrijke zaken :wink:

Groetjes

Minouche

Martha68
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 jan 2010 11:52

Re: Koolhydraatarm broodmix

Ongelezen bericht door Martha68 » 26 jan 2010 12:00

Mensen, het is zo slecht om een beperkend dieet te volgen!! Zeker een koolhydraatarm dieet kan echt schade veroorzaken aan je lichaam. Zo kun je een glucose intolerantie opbouwen en bewezen is dat er 25% meer slagaderverharding ontstaat bij de mensen die dit dieet volgen. Doe het niet! Het gaat ook niet sneller dan ieder ander dieet. Het beste is gewoon gezond te eten, alleen minder calorien te nemen. Ik heb dit via FoodWellness gedaan. Zij is gewichtconsulente en wordt vergoed door de meeste verzekeraars. Echt fantastisch. Viel heel snel af, geen honger en ben niet meer aagekomen.

solleila
Berichten: 361
Lid geworden op: 07 sep 2005 21:26

Re: Koolhydraatarm broodmix

Ongelezen bericht door solleila » 27 jan 2010 17:59

Martha68 schreef:Mensen, het is zo slecht om een beperkend dieet te volgen!! Zeker een koolhydraatarm dieet kan echt schade veroorzaken aan je lichaam. Zo kun je een glucose intolerantie opbouwen en bewezen is dat er 25% meer slagaderverharding ontstaat bij de mensen die dit dieet volgen. Doe het niet! Het gaat ook niet sneller dan ieder ander dieet. Het beste is gewoon gezond te eten, alleen minder calorien te nemen. Ik heb dit via FoodWellness gedaan. Zij is gewichtconsulente en wordt vergoed door de meeste verzekeraars. Echt fantastisch. Viel heel snel af, geen honger en ben niet meer aagekomen.
Nou als het aan jou lag,moet ik inmiddels al dood zijn. Ik volg een laag kh al meer dan 6 jaar.
En alles is goed ook geen vitamine tekort. Cholesterol etc ook goed.
het is een gelul dat het slecht is.
Ken teveel mensen waar hun gezondheid teveel is opgeknapt zodra ze naar hun oude eetpatroon gaan of meer kh gaan eten worden ze weer ziek.
Verder is het TIJDELIJK dat je minder kh daarna ga je langzaam je kh niveau opvoeren,alleen nooit meer dan 120 gram koolhydraten per dag.
Lees eerst eens iets over kh arm dieet voordat je een uitspraak hierover doet.

Dat dieet wat me opvalt zijn erg cholesterolschuw. Wist je dat je lichaam je lever in dit geval zelf een pak eieren per dag maakt en als je zo weinig cholesterol gaat eten,gaat je lichaam zelf meer cholesterol aanmaken.
Ook bakken ze graag in transvetten zoals de becelproducten. Dat valt me op hoor,voor de rest weet ik niet veel over dit voedingspatroon.

Shareena
Berichten: 485
Lid geworden op: 04 okt 2004 15:27

Re: Koolhydraatarm broodmix

Ongelezen bericht door Shareena » 02 feb 2010 21:09

@eeliane

Jij denkt altijd alles maar beter te weten wat betreft voedsel! Ga jij lekker op je worteltjes knabbelen en laat andere mensen in hun waarde als ze geen kleur/koolhydraten/suiker of vet willen eten....

Ze vragen niet om je mening, maar om advies. Die kan je niet geven, dus hou aub op met commentaar geven!

En dat terwijl je eerst nog dit zegt:
Soms denk ik wel eens dat dikke mensen doordat ze zo wit/bruin (let maar eens op alles wat slecht is is wit of bruin, gezond is gekleurd) eten juist depressief worden en geen energie meer hebben.
Als je ze een week op gekleurd voedsel,( let op geen dieet!), zet worden ze vanzelf actiever en verdwijnen die depressieve gedachten vanzelf. In ieder geval heb je meer energie om wat aan je problemen te doen mocht je die hebben.
Dat is toch hetzelfde als wij zeggen? Brood, aardappels, rijst en suiker minderen (Bruin en wit) en veel gekleurd voedsel...!

Gesloten