Laetrile/amygdaline/vitamine b17

Ervaring met voeding of zaken rondom dit onderwerp? Geef hier jouw mening.
seacloud
Berichten: 23
Lid geworden op: 04 nov 2007 00:12

Re: Laetrile/amygdaline/vitamine b17

Ongelezen bericht door seacloud » 04 nov 2007 00:38

Beste Ymer: Het is geen illusie, maar werkelijkheid. Vit. b17 uit abrikozepitten, kersepitten, appelpitten enz. geneest van kanker. Deze vitemine is de hamer, de kanker is de vlieg. Er is geen enkele vlieg die tegen een klap met een hamer kan. Ik spreek uit heel veel ervaring: Heb al verschillende mensen die door de chemiemaffia waren ,,opgegeven" het leven kunnen redden. Hoe je aan die pitten komt is voor alle provincies verschillend: Gaat eerst naar reformzaken en vraagt goed rond. Een kilo kost plm. f40,-. In geval van kanker: Minstens 60 tot 70 pitten verspreid over de dag eten. En NOOIT KOKEN of zo, gewoon als noten eten. Dat minstens vier tot zes maanden volhouden, daarna preventief een 10 tot 20 pitten per week. En nog twee goeie tips: Kijkt eens rond op het internet wat Watcher gezegd heeft, en luister of reageer NOOIT op negatieve figuren die dit op een sluwe manier de grond in boren. Positief blijven en het heft in eigen hand nemen!! Groeten Gerard.

ymer24
Berichten: 3
Lid geworden op: 24 okt 2007 12:18

Re: Laetrile/amygdaline/vitamine b17

Ongelezen bericht door ymer24 » 05 nov 2007 11:55

Beste seacloud,

Bedankt voor je reactie. Je schrijft dat je heel veel ervaring hebt. Waar baseer je dat op?
Ik sta open voor elke suggestie, mits er geen gevaarlijke kanten aan kleven want ik ben een leek. Ik heb een gevaarlijk soort kanker die slechts 1 op het miljoen voorkomt. En waar geen standaard behandeling voor is. Waar uberhaupt geen behandeling voor is.
Wat me te wachten staat weet ik niet, zelfs op internet kan ik in het Nederlands niets vinden.

kanovaarder
Berichten: 2890
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: Laetrile/amygdaline/vitamine b17

Ongelezen bericht door kanovaarder » 05 nov 2007 15:04

Medicijnen en ziekten.

Deze link door mij opgeslagen ter informatie;
http://www.kanker-actueel.nl/index.asp? ... ieuws=7744
Wanneer u tussen al deze genoemde boeken een boek vind op uw situatie gericht dan kunt u uiteraard met google die naam invoeren waarna u verdere gegevens zult krijgen.
Wellicht heeft u hier wat aan.

Zie verder ook de diverse links door mij gegeven in een nieuw geopend topic + het e-mailadres van Ivan Wolffers die niet alleen een specialist is op het gebied van de pharmacy maar als mede-ervaringsdeskundige. In zijn geval prostaatkanker.

Sterkte met uw ziekte.

Grootvader

seacloud
Berichten: 23
Lid geworden op: 04 nov 2007 00:12

Re: Laetrile/amygdaline/vitamine b17

Ongelezen bericht door seacloud » 05 nov 2007 17:09

Hallo Ymer. Op dit forum ga ik hierover niet door, geef mij een telefoonnummer, adres of e-mail en ik zal je de zaak uitleggen. Als jij werkelijk kanker hebt is daar een oplossing voor. Vr.gr. Gerard.

hidden_doe
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 nov 2007 10:09

Re: Laetrile/amygdaline/vitamine b17

Ongelezen bericht door hidden_doe » 13 nov 2007 10:57

Er zijn een aantal mensen online genoemd, die genezen zouden zijn. Maar grootschalige onderzoeken hebben nooit een verschil gevonden tussen mensen die behandeld waren met mensen die niet behandeld waren.

http://www.hidden-doe.nl/VitamineB17.htm

Het lijkt op een placebo effect.

http://www.hidden-doe.nl/alternatieve_behandelingen.htm

benit
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 nov 2007 18:28

Re: Laetrile/amygdaline/vitamine b17

Ongelezen bericht door benit » 21 nov 2007 18:32

Beste seacloud,

Ik zou graag contact met u willen opnemen om meer te weten over deze vitamine aangezien ik een kankerpatient ben die niet meer te behandelen is. Hierbij mijn email-adres: [email protected]

Ik hoop van u te mogen horen

odo
Berichten: 83
Lid geworden op: 21 sep 2004 13:02

Re: Laetrile/amygdaline/vitamine b17

Ongelezen bericht door odo » 26 nov 2007 00:28

Vitamine B17 is een oude discussie, ik herinner me de verkoop van abrikozen pitten in reformzaken al vanaf einde jaren zeventig. Dat evenwichtige en gezonde voeding enige bescherming geeft tegen kanker wil ik best geloven. Dat B17 het wondermiddel is laait elke 10 jaar weer opnieuw op: oude wijn in nieuwe zakken.

Enige info hierover staat ook hier:
Http://en.wikipedia.org/wiki/Vitamin_B17

Sinds mijn vader 25 jr terug aan kanker overleed weet ik hoe patienten en hun familie tot op de laatste dag hopen op een middel tegen deze vreselijke ziekte. Dat kwam niet en mijn vader overleed. Vijf jaar geleden kreeg mijn moeder ook kanker. Zij werd op tijd behandeld en genas volledig.

Haar genezing was niet het resultaat van een wondermiddel maar van een moderne behandeling door een team van toegewijde mensen. Waren deze middelen en kennis 25 jr geleden beschikbaar geweest dan had mijn vader vermoedelijk nog geleefd.

Al 25 jaar steun ik het KWS en volg de ontwikkelingen. Het breedwerkende wondermiddel is nog niet in zicht, maar in 25 jr zijn toch grote vorderingen gemaakt. Steeds lijkt het alsof het ei van Columbus gevonden is, maar na een paar jaar blijkt het niet toepasbaar of slechts op een klein gebied. Het lijkt wel een puzzel die stukje voor stukje gelegd moet worden. Wanneer de puzzel af is weet niemand, maar het stukje wat morgen gelegd gaat worden kan wel uw leven redden of verbeteren.

Ik hoop dat meer mensen het werk van de Koningin Wilhelmina Stichting willen steunen. Of op een andere nuttige manier deze ziekte te lijf willen gaan.

Dan wens ik hen die gebukt gaan onder deze ziekte veel geluk en wijsheid toe. Geluk bij het vinden van de juiste behandeling. Wijsheid om niet alle energie te steken in een niet bestaand wondermiddel. Hou wat energie over voor uw familie en dierbaren. Samen ben je sterker.

Dorre
Berichten: 2
Lid geworden op: 05 apr 2006 19:30

Re: Laetrile/amygdaline/vitamine b17

Ongelezen bericht door Dorre » 06 dec 2007 09:56


kanovaarder
Berichten: 2890
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: Laetrile/amygdaline/vitamine b17

Ongelezen bericht door kanovaarder » 06 dec 2007 15:50

Kanker, en dus vele vragen?

Vooral valse hoop kan verwoestend werken en daarom niet eerlijk voor de desbetreffende.
Daarom ook maar hier een aantal links en contactmogelijkheden voor een eerlijk en vooral objectief antwoord.

http://www.palliatievezorg.nl/index.php?s_page_id=1265

http://medicijnenwijzer.rootnet.nl/medn ... 570&extra=
Ivan Wolffers
Prof. Dr. Ivan Wolffers werkte tot 1977 als huisarts in Utrecht. In 1987 promoveerde hij te Leiden en sinds 1989 is hij bijzonder hoogleraar Gezondheidszorg en Cultuur aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Naast zijn wetenschappelijk werk en het standaardwerk Medicijnen, waarvan momenteel de editie 2008-2009 in de winkels ligt, publiceert hij verhalen en romans. Ook verschenen van zijn hand jeugdboeken, verhalen en een aantal romans, waaronder Liefste, mijn liefste (1992) en Het geheim van de man (2003). Zijn eigen ervaringen als kankerpatiënt publiceerde hij achtereenvolgens in Walvis spelen (2004) en Heimwee naar de lust (2006).
Vragen? O.a. hier mogelijk: http://www.uitgeverijcontact.nl/index.php?id=44
In december 2002 hoorde Ivan Wolffers dat hij kanker had. Het leek hem een grap dat hij die als gezondheidsactivist zoveel vijanden gemaakt had in de medische wereld, er ineens afhankelijk van werd. Decennialang schreef Wolffers over andermans gezondheidsproblemen en sterfprocessen, o.a. in Een eindje meelopen. De begeleiding van stervenden.
Nu is hij zelf onderwerp van onderzoek. Op zijn website www.ivanwolffers.com is hij een weekboek gaan bijhouden met observaties van wat hem allemaal overkomt. Walvis spelen is de bundeling van deze weekboekaantekeningen, van het moment van de ontdekking tot aan de eerste controle om vast te stellen of de kanker niet is teruggekomen.
Op nuchtere en soms humoristische toon voert Wolffers de lezer mee van artsen die moeite hebben in gewoon Nederlands te vertellen wat er aan de hand is naar de Iraanse radiotherapeut die wél alles bij de naam noemt. Van zijn oude moeder, aan wie hij het slechte nieuws moet vertellen, naar zijn vrouw, de schrijfster Marion Bloem, die niet meer aan haar werk toekomt en steeds bezig is voedzame maaltijden te maken, en van zijn zoon, die hem zijn gelukssteen geeft, weer terug naar de verpleegkundigen in de behandelkamer.

De steen der wijzen is niet in mijn bezit maar veel objectieve info is
ook met google te vinden!
Reklamefilmpjes vol beloften is, zo heeft de geschiedenis toch voldoende geleerd, zeker aan hen die met deze ziekte wordt geconfronteerd niet goed besteed.

Grootvader

Robjee
Berichten: 883
Lid geworden op: 11 mar 2007 16:44
Contacteer:

Re: Laetrile/amygdaline/vitamine b17

Ongelezen bericht door Robjee » 08 dec 2007 00:06

Men kan bij dit onderwerp twee groepen van mensen onderscheiden. De één die uitgaat van het best mogelijke wetenschappelijke bewijs en een groep die daar niet op vertrouwd en andere factoren een rol laat spelen (ervaringen, geloof, gebrek aan kennis, hoop).
Voor de eerste groep is overduidelijk dat enig effect van laetrile op kanker in zijn geheel niet is aangetoond. Zie hiervoor onderstaande publicaties (deze zijn niet selectief uitgezocht, positieve resultaten ontbreken).
De andere groep is met dit soort bewijslast niet te overtuigen. Dat ga ik hier dan ook niet proberen.

Milazzo S, Lejeune S, Ernst E. Laetrile for cancer: a systematic review of the clinical evidence. Support Care Cancer. 2007 Jun;15(6):583-95. Epub 2006 Nov 15.
Therefore, the claim that laetrile has beneficial effects for cancer patients is not supported by sound clinical data.

Milazzo S, Ernst E, Lejeune S, Schmidt K. Laetrile treatment for cancerCochrane Database Syst Rev. 2006 Apr 19;(2):CD005476.
The claim that Laetrile has beneficial effects for cancer patients is not supported by data from controlled clinical trials. This systematic review has clearly identified the need for randomised or controlled clinical trials assessing the effectiveness of Laetrile or amygdalin for cancer treatment.

Unproven methods of cancer management. Laetrile. CA Cancer J Clin. 1991 May-Jun;41(3):187-92.
Several reports in the medical literature document instances in which Laetrile has caused serious, life-threatening toxicity when taken in large doses in the manner prescribed by Laetrile advocates. In light of the lack of efficacy of Laetrile and its demonstrated ability to cause harm, Laetrile should not be used to treat cancer.

seacloud
Berichten: 23
Lid geworden op: 04 nov 2007 00:12

Re: Laetrile/amygdaline/vitamine b17

Ongelezen bericht door seacloud » 08 dec 2007 22:47

Beste Benit, veel succes en laat het even weten. Vr.gr.Gerard.

heesch46
Berichten: 4
Lid geworden op: 31 dec 2007 11:47

Re: Laetrile/amygdaline/vitamine b17

Ongelezen bericht door heesch46 » 31 dec 2007 11:52

Deze documentaire staat op google video en is in het kort wat het in het engels geschreven boek "a world without cancer" van edward griffin bespreekt en duidelijk maakt..ik denk een must om te bekijken

gr harold

http://video.google.com/videoplay?docid ... 0281243507

seacloud
Berichten: 23
Lid geworden op: 04 nov 2007 00:12

Re: Laetrile/amygdaline/vitamine b17

Ongelezen bericht door seacloud » 12 jan 2008 01:55

Goedenavond Harold. Dat klopt als een speer. Deze Edward Griffin en zijn collega-onderzoeker Michael Culbert hebben die ratten bij de staart gevat en aan het publiek getoond. Een positief en gezond 2008 gewenst, Gerard.

heesch58
Berichten: 2
Lid geworden op: 17 mar 2008 19:39

Re: Laetrile/amygdaline/vitamine b17

Ongelezen bericht door heesch58 » 17 mar 2008 19:48

op www.niburu.nl een heel artikel gewijd aan laetrile met vier ducumentaires oa intervieuw met edward grifiin,(schrijver van het boek a world without cancer)

gr harold

JennyJo
Berichten: 221
Lid geworden op: 06 apr 2008 19:03

Re: Laetrile/amygdaline/vitamine b17

Ongelezen bericht door JennyJo » 06 apr 2008 19:17

Er zullen ongetwijfeld mensen op dit forum te goeder trouw zijn en werkelijk denken dat je met abrikozenpitten kanker kunt genezen.
Maar hiervoor is geen enkel wetenschappelijk bewijs, integendeel, het eten van abrikozenpitten is gevaarlijk. Voor kankerpatienten, die lichamelijk extra kwetsbaar zijn, is het nog veel gevaarlijker.

Vitamine B17, de naam waaronder laetrile ook wel wordt verkocht, bestaat helemaal niet, het is een fopnaam.

Ik vind het meer dan schandalig, wreed en harteloos - en dan druk ik me heel netjes uit - om te beweren dat mensen van kanker kunnen genezen door het eten van abrikozenpitten. Iemand hier op dit forum beweert dat hij al meerdere mensen van kanker heeft genezen met deze pitten. Hou alsjeblieft op met liegen!!! Als je werkelijk gelooft wat je zegt, dan is een bezoek aan een psychiater op zijn plaats.

Marer
Berichten: 478
Lid geworden op: 27 feb 2008 15:45

Re: Laetrile/amygdaline/vitamine b17

Ongelezen bericht door Marer » 14 apr 2008 20:17

Abrikozenpitten:

Abrikozenpitten bevatten amygdaline. Met enzymen wordt het omgezet in glucose, benzaldehyde en BLAUWZUUR. (lucht van amandelen in oude thrillers)

Volgens enkele kwakzalvers bevatten kankercellen veel enzymen,die amygdaline omzetten in kankerceldodend cyanide. Gezonde cellen bevatten echter een enzym dat cyanide onschadelijk maakt.

Dus teveel BLAUWZUUR (abrikozenpitten) is dodelijk.

Kwakzalvers hebben het in de behandeling ook over Leatrile (stofje uit abrikozenpitten). Voor het gemak en om maar wat te zeggen hebben ze het vitamine B17 genoemd. Vitamines zijn "in".

Na onderzoek is gebleken dat na ongeveer 5 maanden de mensen die "behandelt" waren met leatrile een bijna dodelijke hoeveelheid cyanide in het bloed hadden.

Watchman
Berichten: 3
Lid geworden op: 17 apr 2008 20:14

Re: Laetrile/amygdaline/vitamine b17

Ongelezen bericht door Watchman » 17 apr 2008 20:22

Om de critici nu eens voorgoed de mond te snoeren en hun tenenkrommende onwetendheid aan de kaak te stellen, bekijke men deze video's:

video's

Ik vond ze op een hyves site van iemand en heb ze vervolgens even op kijn eigen site gezet.

Hier wordt het boek World Without Cancer besproken, en vindt u een lang interview met onderzoeks journalist Edward Griffin. Uit de informatie blijkt dat de tegenstanders totaal onwetend zijn en zich baseren op onjuiste gegevens en rapporten. De hele geschiedenis van de weg die Laetrile heeft afgelegd om in de kwakzalverij categorie terecht te komen kunt u er volgen. En het is geen frisse weg ...

Ik vind eigenlijk dat Radar hier eens aandacht aan zou moeten schenken.

Ze zouden dan contact kunnen leggen met mensen van:

Laetrile Australia en World Without Cancer

Groet,
Ed
Laatst gewijzigd door Watchman op 17 apr 2008 21:02, 4 keer totaal gewijzigd.

heesch58
Berichten: 2
Lid geworden op: 17 mar 2008 19:39

Re: Laetrile/amygdaline/vitamine b17

Ongelezen bericht door heesch58 » 17 apr 2008 20:50

die video's zijn echt goud waard evenals het boek hoewel het jammer is dat er geen nederlandse vertaling van is,

gr harold

Watchman
Berichten: 3
Lid geworden op: 17 apr 2008 20:14

Re: Laetrile/amygdaline/vitamine b17

Ongelezen bericht door Watchman » 17 apr 2008 20:57

Ik ben zelf vertaler en heb er wel eens over nagedacht, maar op dit moment zit ik vol. Er is al eens een boekje over Laetrile verschenen van de hand van een Nederlandse onderzoeksjournalist. Ik moet hem ergens hebben liggen hier maar dan moet ik wel even zoeken.

Eén ding is zeker, vele vooraanstaande wetenschappers zijn er voor. Toen de FDA het middel afwees, zaten in de kring van doktoren die het moesten beoordelen allemaal mensen die zelf geen onderzoek hadden gedaan, en zich baseerden op rapporten die simpelweg onjuiste gegevens bevatten. Dat zijn feiten.

Dat heeft echt niet altijd met complotten te maken, maar soms lopen de dingen gewoon zoals ze lopen (hoewel er natuurlijk weldegelijk complotten bestaan; voor iets wat niet bestaat is ook geen woord nodig). Het is dan de taak van burgers dit aan de kaak te stellen. Ik geloof niet dat iemand in deze draad arts is, dus om dan zomaar te gaan roepen dat het kwakzalveirj is, terwijl er ook artsen zijn die er wel mee willen werken, is erg kortzichtig.

De videos: video's
Laatst gewijzigd door Watchman op 17 apr 2008 21:29, 1 keer totaal gewijzigd.

Watchman
Berichten: 3
Lid geworden op: 17 apr 2008 20:14

Re: Laetrile/amygdaline/vitamine b17

Ongelezen bericht door Watchman » 17 apr 2008 21:27

Vinden er nog meer dat Radar aan dit topic aandacht moet schenken? Zelfde als toen met de statines?

Ik heb ze dit als suggestie gemaild, als er nog meer zijn die dat vinden mail ze dan even op radar et tros punt nl

Als er meer mensen over mailen is er misschien meer kans op.

De videos: video's

Plaats reactie