LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Sonja Bakker

Ervaring met voeding of zaken rondom dit onderwerp? Geef hier jouw mening.
kapoen
Berichten: 2
Lid geworden op: 12 sep 2006 15:15

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door kapoen »

Wat ik heel jammer vond, waren de voorbeelden van bijvoorbeeld de fruit dag, Ik vondt het jammer dat ze er niet bij vertelde dat dis als voorbeeld werd gegeven al een soort balans dag, als je bijvoorbeeld in het weekend een feestje heb gehad ofzo.

En ook het feit dat er overal gezged word dat er alleen dure merken in aangeprezen woden is niet waar, als je goed leest kun je lezen dat ze deze producten als voorbeeld geeft omdat iedereen deze kent. Ze zegt ook dat ze vervangbaar zijn voor andere merken (dus ook b merken)

Ik zelf ben helaas niet afgevallen via dit dieet, vooral omdat de aanbevolen voeding niet echt in mijn smaak valt.

Mjn zus in tegenstelling is ruim 6 kilo afgevallen. dus het werkt wel, en ent als bij andere dieten is het logisch dat ej na 10 weken niet weer als een gek gaat eten.

jammer dat radar zo's bekrompen beeld geeft van het boek. en vooral dat ze alleen 1 dietiste aan het woord laten.

mar10e
Berichten: 2
Lid geworden op: 25 mar 2006 13:16

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door mar10e »

Ik ben erg teleurgesteld in de uitzending van afgelopen maandag. Als de manier waarop het item over Sonja Bakker voorbereid en gepresenteerd werd representatief is voor de werkwijze van Radar, zet ik grote vraagtekens bij de uitkomsten van ander 'onderzoek'. Als Radar een kritisch consumentenprogramma wil zijn, zal het op een eerlijke manier voorlichting moeten geven.
Het was eerlijker geweest een overzicht te geven van de principes van het dieet en daarbij aan te geven hoeveel calorieen er gemiddeld voorgeschreven worden, in plaats van er een dag uit te lichten die verre van exemplarisch is voor het hele dieet. Dat kost even wat tijd en rekenwerk, maar geeft wel een betrouwbaarder beeld.
Persoonlijk heb ik goede ervaringen met het dieet: het is goed vol te houden omdat ik voldoende calorieen binnenkrijg (gemiddeld inderdaad 1400 - 1600 calorieen), ik krijg meer vitaminen binnen dan ik gewend was, door de vezelrijke producten blijft de stofwisseling op peil en ook omdat ik drie keer in de week een half uur tot een uur wandel, voel ik me er prima bij.
En een crashdieet is het ook niet. Sonja geeft aan dat men er gemiddeld 400 - 800 gram per week van afvalt. Bij een crashdieet is dat wel anders.
Het is geen spectaculair dieet. Met een beetje fantasie kan iedereen het bedenken, maar het werkt. En daar gaat het om. En als de negen weken om zijn? Volgens mij heb je dan een prima ervaring opgedaan op basis waarvan je een levensstijl met matig en gevarieerd eten kunt handhaven.

3eva
Berichten: 2
Lid geworden op: 12 sep 2006 15:15

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door 3eva »

Als je al vaker gelijnd hebt,weet je dat je nog kan sleutelen aan SB-recepten bijv.een uitje en wat rozijnen door de sla..Mijn man heeft lichamelijk zwaar werk ,die krijgt van mij bij zijn diner wat meer aardappels en overdag meer fruit en bijvoorbeeld i.p.v. 1 liga gewoon 2 stuks.Ook de soep eten we 2 koppen en i.p.v. een pistolet delen we samen een ciabatta.Het fijne is dat ik de kinderen hetzelfde voorzet,ze zijn opeens op dol quorn met kipkruidendoordat wij gevarieerder eten proeven ze ook meer groentes.Mijn man is 7 kilo en ik 5 kilo kwijt in 4 weken.Als er toch al een hetze ontketend zou moeten worden dan is dat tegen de producenten/supermarkten die gezonde voeding duur verkopen en aanbiedingen bestaan grotendeels uit vette ,zoete en zoute produkten(Friet,chips,cola,hamburgers,snoep,kant en klaar maal-tijden etc.)En reformwinkelprodukten?Keiduur!Geen wonder dat die mensen altijd zo mager zijn die daar hun eten kopen,het kost je 2 keer zoveel en als de ingredientenlijst de hele wikkel beslaat zitten er veel ongezonde hulpstoffen in.Gewoon nuchter nadenken en op je centen letten,zoals iedere nederlander.....

Laurent
Berichten: 1039
Lid geworden op: 31 mar 2006 20:45

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door Laurent »

Radar krijgt voordurend hun eigen douche toebedeeld, wij gebruiken het Atkins dieet lijkt op het Bakker dieet.

Asstr
Berichten: 2
Lid geworden op: 11 sep 2006 22:01

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door Asstr »

Dus voor iedere gezonde volwassene met overgewicht: kijk goed of het dieet van Sonja Bakker bij je past. Stap anders naar de huisarts voor een verwijsbriefje naar de dietist, die maakt een voedingsadvies op maat.
Nog even ter aanvulling. Voor een (leefstijl) voedingsadvies kan men ook terecht bij de Gewichtsconsulenten die zijn aangesloten bij de beroepsvereniging. Deze werken allemaal volgens de richtlijnen van het voedingscentrum. Op de site www.gewichtsconsulenten.nl kan men terecht voor meer informatie.

Kampenbv
Berichten: 3
Lid geworden op: 12 sep 2006 17:26

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door Kampenbv »

Met belangstelling heb ik de laatste Radar uitzending gevolgd. Ik ben waarschijnlijk een van de weinige klanten van Sonja die zijn bedenkingen heeft.Vooral toen ze in haar verdediging betoogde dat ze alleen gezonde deelnemers had. Dat betekend dat ze mij eigenlijk niet had moeten accepteren. Bij de inschrijving vraagt ze wel naar je gezondheid (alsof ze daar rekening mee zou houden in het persoonlijk voorgeschreven dieet) en welke medicijnen je gebruikt. Toen ik mijn cardioloog vertelde dat ik veel magere Yoghurt at en warer dronk om af te vallen was hij nogal pissig. Waarom dacht ik dat ik vochtafdrijvende middelen kreeg Vroeg hij. Ik heb maar niet verteld dat ik deskundig begeleid werd door Sonja. Ik heb dus niet veel aan dat dieet en voel me dus knap belazerd Zonde van mijn geld.

Bas van Kampen

lars75
Berichten: 22
Lid geworden op: 01 feb 2006 16:37

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door lars75 »

dat is vervelend om te horen, maar ik denk dat de cardioloog te weinig informatie aan je gegeven heeft, omdat jij zelf ook niet op de hoogte was.
ik vind dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen lichaam, heb zelf nml in een drogist gewerkt en als je dan ziet wat de mensen innemen aan medicijnen.....je schrikt er van.

gerdas
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 sep 2006 19:47

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door gerdas »

Beste redactie, ik ben het niet eens met de wijze waarop u het dieet heeft getoond aan de kijkers. Het aantal calorieen per dag werd uitgerekend door de fruitdag op te tellen. Deze dag vind ik niet reprsentatief. Neem een normale dag, reken dan eens uit wat men binnen krijgt. Het zal schommelen rond de 1000 kcal., wat niet veel is, maar voor sommige mensen zeker voldoende in de weken dat zij willen afvallen. Daarna moet men het gezonde eetpatroon aanhouden, dat men zich in die negen weken heeft aangewend.

Het sonja bakkerdieet is een aanrader voor wie wil afvallen.

boebele
Berichten: 174
Lid geworden op: 12 jun 2006 17:58

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door boebele »

Het zal schommelen rond de 1000 kcal., wat niet veel is, maar voor sommige mensen zeker voldoende in de weken dat zij willen afvallen. Daarna moet men het gezonde eetpatroon aanhouden, dat men zich in die negen weken heeft aangewend.
En daar zit het hem nou net in. 1000 kcal per dag is heel erg weinig. Dat hou je misschien een paar weken vol, maar echt geen jaar of langer. Zodra je dus weer meer gaat eten kom je weer aan. Of wat houdt volgens jou een gezond leefpatroon in: een dieet van 1000 kcal per dag? :?

Ik weet wel dat mensen met overgewicht graag geloven dat zo'n nieuw dieet nou eindelijk eens zal werken, maar ik vrees dat de meesten zichzelf voor de gek houden. Er zullen misschien een aantal doorzetters zijn waarbij het wel zal lukken om op gewicht te blijven, maar de rest gaat zeker weer terug komen op het oude gewicht.

mieke2004
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 sep 2006 22:08

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door mieke2004 »

Ik heb met stijgende verbazing gekeken naar de uitzending en het item rondom het "dieet "van Sonja Bekker. Wat Sonja voorschrijft is geen dieet maar zijn richtlijnen voor een gezond eetpatroon. Ik heb een dochter van 8 jaar die vol goede moed is gestart met het ( kinder)boek. Zij heeft gezien vanuit haar BMI obesitas. Dat volgens de dietiste aan het woord in het programma het Sonja Bakker "dieet" voor kinderen zelfs als ricicovol wordt beschreven kan er bij mij niet in. Mijn dochter, inmiddels ruim een week bezig heeft er plezier in en het geeft mij als ouder prima handvaten wat ik haar als tussen doortjes aan kan bieden in plaats van koek, snoep, etc. Alle productgroepen zitten in het dagmenu verwerkt. In nederland wordt de laatste jaren steeds meer der nadruk gelegd op dat kindern van nu te dik zijn en te ongezond leven en willen ze dan wat doen, dan wordt dit gelijk afgekraakt. Hulp voor mensen met obsitas is moelijk te krijgen omdat de lat voor hulp door de overheid steeds hoger gelegd wordt. Zelf ben ik in 2004 in Belgie aan gastric bypass, geopereerd. Ik moest dit in Belgie laten uitvoeren omdat mijn BMI 39,8 was en ik Nederland pas voor een operatieve ingreep in aanmerking zou komen als ik een BMI zou hebben boven de 40 en zelfs dan zouden er nog enkele maanden tot jaren overheen gaan voordat de operatie daadwerkelijk uitgevoerd zou worden omdat er nog allerlei psychologische testen uitgevoerd dienden te worden. Inmiddels ben ik ruim 60 kilo afgevallen. Ik gun mijn dochter ook persoonlijk geluk en als dat kan door middel van Sonja Bakker dan ga ik daarvoor, wat die hele toestand die ik mee heb moeten maken wil ik voor haar voorkomen.

Chrissie45
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 sep 2006 23:27

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door Chrissie45 »

Mijn vrouw en ik (en velen uit onze familie) volgen ook al circa 12 weken het dieet en het bevalt ons erg goed
We zijn al vele kilo’s kwijt en zelfs in de vakantie is er niet veel bij gekomen
Wij volgen het dieet ook voor ongeveer 80% (net als een andere briefschrijver, zondigen we in het weekeinde, de SAS-dag) en daardoor is het zeer goed vol te houden.
wij geven juist minder geld uit dan voorheen, omdat we veel eten laten staan en het lijkt me wel heel erg logisch dat je niet perse de dure merken hoeft te nemen maar ook goedkopere alternatieven mag gebruiken .
Wij hebben de eerste weken zeer kritish alle produkten op hun voedingswaarde gecontroleerd en kopen de meeste produkten gewoon bij de ALDI.
Dat het goed is om naast Sonja Bakker ook te bewegen, lijkt me een overbodige opmerking, omdat iedereen toch wel weet dat bewegen altijd goed is voor een mens of je wel of niet aan het lijnen bent

Met dank aan Sonja

Chris bakker

karin1809
Berichten: 6
Lid geworden op: 11 sep 2006 22:51

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door karin1809 »

Wat ik niet begrijp.....dat het boek volgens de dietiste niet voorkomt in de top tien van dieetboeken.
Apart is wel dat ze lopen te roepen dat Sonjas dieet niet genoeg mineralen en vitamines bevat en ik in de top 10 wel het south beach dieet zie staan waarbij je LET OP 2-3 WEKEN GEEN FRUIT MAG ETEN.
Waarom staat dat boek er wel in en sonjas boek niet????

kiko69
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 sep 2006 23:10

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door kiko69 »

Ik heb het programma helaas niet gezien, maar wat ik zoal
uit de reakties en van horen zeggen kan opmaken kan ik
alleen maar zeggen dat heel veel dietisten de bui al zien
hangen. Want als het sonja bakker dieet (wat geen dieet is,
maar een andere manier van eten) een succes blijkt te zijn,
dan zullen deze mensen heel wat klanten verliezen, en heel
veel boeken niet meer verkocht worden, oftewel inkomsten mislopen.
Het makkelijkste is dus om veel kritiek te leveren en radar heeft hun daar prima mee geholpen door hun kritiek op tv te laten verkondigen. Ben nu zelf 4kg kwijt in 3 weken, ga volgende week pas weer voor het eerst sporten en hou me ook niet strikt aan alle menu's uit het boek maar haal er wel heel veel nuttige tips en recepten uit.
Dus Radar redaktie....ga eerst zelf op onderzoek uit en ga niet
uit van mensen die alleen kritiek uiten omdat ze er heel erg mee
gebaad zijn als sonja bakker onderuit zou gaan....broodroof noemen
ze dat geloof ik. !!

cinderella
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 sep 2006 23:02

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door cinderella »

Ik heb een paar dagen geleden, via via weliswaar, maar uit betrouwbare bron, dat mevrouw Bakker zich heeft laten opnemen in een ziekenhuis. U kunt misschien wel raden waarom....

marpet
Berichten: 130
Lid geworden op: 26 jun 2005 00:17

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door marpet »

Sorry mensen, je kan toch niet je hele leven op dieet. Eens zal je toch stoppen met Sonja en dan word je zwaarder dan je ooit bent geweest. Je moet je levenswijze aanpassen en dat is toch echt BEWEGEN. Natuurlijk moet je op je voeding letten, maar een normaal mens weet zelf wel wat gezond en verantwoord is. Snoepen moet gewoon kunnen. Als je je van alles gaat ontzeggen en je komt ooit in een dip, dan ga je juist vreten. Mensen doe normaal en stop met dieeten. Het is toch van de zotte dat de halve wereldbevolking zit te verhongeren en dat wij ons vrijwillig uit gaan hongeren. Doe even normaal. Geniet van het lekkere eten.

hharteman
Berichten: 1250
Lid geworden op: 10 jun 2005 23:28

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door hharteman »

Who the f*ck is Sonja Bakker.

Ik dieet al vanaf mijn 14e met tussenpozen.
Was toen al 90 kilo, en hoe kwam ik aan dat gewicht?
Geen idee zo bijzonder veel at ik niet in mijn jeugd.
Heb alle diëtisten al gehad in het verleden.
Resultaten van de hongerdiëten waren pover te noemen.
Jaloers keek ik naar een vriend van mij, die als hij in een weekend op visite kwam 3 kratjes bier leeg maakte en de snackbar 3x bezocht en het presteerde om na dat weekend 2 kilo lichter te wegen. (NB: en hij woog al niks.
Je hebt dus aanleg of niet.
Het verhaal, ieder pondje gaat door het mondje geldt duidelijk niet voor iedereen.
Toen kwamen de Weight watchers naar Nederland.
Gelijk maar lid geworden want hier waren wonderen van te verwachten.
Het was de Twiggytijd.
Mager is gezond was het motto.

Iedere week een bijeenkomst in haleluja stemming en iedereen juichen als er weer een kilo af was.
Deze bijeenkomsten werden meestal geleid door een twijg die ook al een ton was afgevallen en de boodschap moest overdragen.
Net als bij het Sonja Bakker dieet minimale hoeveelheden eten en wat je at was over het algemeen caloriearm en vetvrij.
Een leven als een konijn dus, maar dan zonder de sekshoeveelheid.
Ik had zwaar werk in die tijd en mijn verbranding was enorm.
Viel dan ook in ruim een jaar af van 133 kg naar 72kg.
Door de begeleiders van de bijeenkomsten werd gezegd dat dat mijn streefgewicht was.
Dat was berekend volgens de methode lengte boven de 100cm -10%.

Fantastisch toch? , nou nee dus.
Ik was enorm verzwakt en mijn weerstand was tot 0 gedaald.
Als er Oost-Duitse griep was en de wind was oostelijk, dan had ik hem te pakken.
Ben in een jaar wel 7 maanden ziek geweest.
Kon mijn werk ook niet meer goed uitvoeren omdat de kracht eruit was.
Heb dus ontslag moeten nemen.
Ik heb er 2 jaar aan moeten werken om aan te sterken en mijn gewicht naar een acceptabele 85 kilo te brengen.
Je kunt dus duidelijk te ver gaan.
Dit was volgens de artsen en zelfs de hartstichting een verantwoord dieet.
Ik denk er toch anders over tegenwoordig.

Ondanks dat ik de discipline van een dieet aardig kan volhouden was ik de laatste jaren toch weer aardig richting 110kg gegaan en eigenlijk voelde ik me er niet slecht bij.
Maar ja je voldoet dan niet aan de maatschappelijke norm dus er moest weer wat gebeuren.
Ik had geen zin meer weer een hongerdieet aan te gaan.
Ik herinnerde me dat ik nog 2 boeken in de kast had staan van ene Dr Atkins.
Die propageert een koolhydraatarm dieet.
Dat had ik in de 70er jaren ook is 2 maanden geprobeerd, en dat ging aardig goed toen.
Het probleem van dat dieet was dat er in die tijd weinig te krijgen was om deze lifestijl langdurig vol te houden, en er was gewoon te weinig bekend over netto koolhydraten in voedingsmiddelen.
Ik heb die boeken nog maar is gelezen en er wat tijd in gestoken om e.e.a wat nader te bestuderen.
Om kort te gaan heb ik mezelf deze lifestijl sinds een kleine 2 jaar aangemeten.
Dat had ik dus 30 jaar geleden moeten doen.
Als je de koolhydraten die je mag in de gezonde dingen stopt is dit een verantwoord hongervrij dieet.
Het houd me op een stabiele 80kg.
Het word in ieder geval wetenschappelijk ondersteund door de omstreden revolutionaire ideeën van een arts en niet door ene mevr. Bakker.

Hebben we mensen als mevr Bakker nodig?
Ik denk het niet.
Ik zie het weer als het zoveelste modeverschijnsel, en doe er niet meer aan mee.
We weten het zelf wel denk ik, waar we te dik van worden.
Daar hebben we geen gewichtsconsulenten voor nodig.
Gewoon je voeding aanpassen naar wat je verbruikt.
Daar is geen standaard regel voor is mijn mening.
Ieder mens reageert anders op voedingsmiddelen en de genuttigde hoeveelheid.
Gewoon luisteren naar de taal van je lichaam en de weegschaal.

Just my 2 cents.

Kangoeroe
Berichten: 176
Lid geworden op: 27 jul 2006 15:59

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door Kangoeroe »

Applaus, harteman, applaus. Prachtverhaal! Recht uit het hart, dat zie ik graag. Geweldig.

Mijn gewichtsprobleem is wel niet zo dramatisch, maar ik ga meteen over op de koolhydraatarme aanpak. (Bestaat die filosofie al zo lang? Ik weet dat Fit for life er op gebaseerd was en Montignac...)

Op naar dokter Atkins. :D

Leen62
Berichten: 2
Lid geworden op: 13 sep 2006 01:19

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door Leen62 »

gister de uitzending gezien van sonja bakker. ik vond die dietiste zeer negatief. :shock: Ik ben zelf al 9 kilo kwijt en mijn zus 11. ik heb al veel dieten gevolgd en ik vind dit erg gebruiksvriendelijk. ik heb ook wel weigth watchers gedaan werkte ook erg goed alleen gaat het je zo tegenstaan dat je elke week weer naar die bijeenkomst moet. het is gewoon een kwestie van discipline dat je bij elk dieet moet hebben. de meeste dikkerts hebben een trage stofwisseling en als wij slank willen worden en blijven hebben we levenslang, daar ben ik wel achtergekomen. wat de merkartikelen betreft daar trek ik me niet zoveel van aan want 30 plus kaas is 30 plus kaas ik koop ook wel de huismerken, maar die milner is wel erg lekker. ontbijtkoek koop ik bij de bakker veel lekkerder!
voor de mensen die er niet van afvallen zou ik toch eens een bezoekje aan de huisarts adviseren, want bij mij ging mijn laatste lijnpoging moeizaam en nu gaat het als een trein! bedankt sonja!!!!!! :D

dianka
Berichten: 3
Lid geworden op: 12 sep 2006 14:14

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door dianka »

het staat me tegen zoals er door sommigen wordt gepraat over Sonja Bakker. Er is kennelijk behoefte aan een dergelijke leefwijze ,anders zou ze niet zoveel succes hebben. Maar een ander doet liever Atkins, nou prima toch! Deze maatschappij met alle make-over en andere programma's op tv die alleen op uiterlijk gericht zijn,zorgt ervoor dat gezette mensen onderhand tot uitschot gaan behoren.Ook al laat ik me compleet liften en afzuigen en noem maar op, mn lijf blijft dezelfde leeftijd behouden, en mn ziel zal ook niet veranderen. Ik heb baat bij het boek van Sonja Bakker, een ander niet, en dat bepaalt ieder voor zich. En wie kan zich inleven in wat het is levenslang te knokken tegen teveel kilo's?? Juist, alleen degenen die het zelf hebben ondervonden, toch? :wink:

hharteman
Berichten: 1250
Lid geworden op: 10 jun 2005 23:28

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door hharteman »

Na 40 jaar knokken tegen de kilo's kan ik mezelf ook voedingsgoeroe noemen.
Niets zo twijfelachtig als de meningen van mensen die een bepaald dieet uitdragen, zoals ik al vele malen heb ondervonden.
Zet 20 voedingsspecialisten in 1 ruimte en ze zullen elkaar afmaken.
Wat moet je als dik persoon daarmee en naar wie moet je luisteren.
Je moet het zelf maar uitzoeken.
Feit is, dat als je een stabiel voedingspatroon volgt, je gewoon op gewicht blijft.
Dat is bij de ene mens 3000 calorieën en bij de ander 1200, of zoals ik dan met Atkins tussen de 20 en 60 gram koolhydraten.
Je bent inderdaad tot levenslang veroordeeld als je aanleg hebt.

Wat me opvalt "na om het even welk dieet je volgt" je koolhydraten of calorieën gaat toevoegen, je ieder keer op een soortgelijk etenspatroon terechtkomt waar je stabiel bij blijft.
Dat is dus de hoeveelheid die je lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren.
Het voordeel van het koolhydraat tellen is dat je dus geen honger hebt.
De ideeën van Atkins zijn door veel gewichtsconsulenten verwerkt in hun dieet, maar dat kun je net zo goed zelf.
Maak gewoon je eigen eetpatroon na een dieet en voeg wekelijks wat toe met een blik op de weegschaal.
Dat is moeilijk want de verleidingen in deze maatschappij zijn groot, maar toch de enige manier om de gewichtsproblemen onder de knie te krijgen.
Levenslang dus.

Gesloten