LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] rechten bij contract voor bepaalde tijd

Discussieer hier over werkgevers, ontslagregelingen en aanverwante zaken.
ka74
Berichten: 2
Lid geworden op: 12 sep 2008 15:13

rechten bij contract voor bepaalde tijd

Ongelezen bericht door ka74 » 12 sep 2008 15:21

Ik heb even een vraagje en hoop dat iemand mij kan helpen.
Ik heb een contract voor bepaalde tijd "wat eindigt zonder dat voor beëindiging van de overeenkomst opzegging nodig is van rechtswege op 11 dec 2008".
Nu heb ik de volgende vragen:
Als mijn baas mij verder niets laat weten, hoef ik dan vanaf 11 dec ook niet meer op mijn werk te verschijnen? Ben ik dus vanaf die dag werkloos? En stel dat hij een voorstel voor contractverlening doet waar ik absoluut niet accoord mee wil gaan, kan ik dan gewoon weigeren met recht op een WW-uitkering? Of moet ik ieder voorstel accepteren?
Ik hoop dat iemand er antwoord op weet...

Kabee-
Berichten: 54
Lid geworden op: 30 mar 2008 16:13

Re: rechten bij contract voor bepaalde tijd

Ongelezen bericht door Kabee- » 12 sep 2008 15:28

Hoi Ka74,

Als jouw wg jou een voorstel doet voor contractverlenging, en je weigert dit, dan ben je volgens het UWV "verwijtbaar werkloos" en krijg je geen WW-uitkering!

Als jouw wg niets daarover zegt, dan zou je evt dus op 12 december niet naar je werk hoeven, maar zodra je WW aanvraagt kan het wel zo zijn dat het UWV contact gaat opnemen met je oude wg om te vragen wat de reden is dat contract niet is verlengd. Je kan dus beter "goed uit elkaar gaan".. Als je verder wilt werken bij deze wg en je komt op 12 december op werk en je werkgever zegt niets over dat je contract de dag ervoor is afgelopen, dan is deze stilzwijgend verlengd voor dezelfde duur en omvang van je vorige contract.

kijk anders even op de website www.jobcircle.nl, daar vind je heel veel informatie op de wiki pagina's hierover! moet je even zoektermen gebruiken zoals "ww", verwijtbaar werkloos etc.

groetjes Kabee

ka74
Berichten: 2
Lid geworden op: 12 sep 2008 15:13

Re: rechten bij contract voor bepaalde tijd

Ongelezen bericht door ka74 » 12 sep 2008 16:22

Bedankt voor je reaktie Kabee!
Probleem bij mij is dat ik een super fijne baan had, alleen ging het bedrijf failliet en werden we overgenomen. Indertijd was iedereen blij dat ie een nieuw contract voor bepaalde tijd kreeg incl. mijzelf en hebben we dit allemaal in goed vertrouwen ondertekend; zonder uitleg te vragen over bepaalde onduidelijkheden.
Nu blijkt dat de nieuwe werkgever ons een "wurgcontract" heeft laten ondertekenen; zo ben ik o.a. mijn ADV-dagen en reiskosten kwijt. Ook ben ik verplicht om overuren te maken zonder dat ik daarvoor extra betaald of tijd voor tijd krijg. Daarom hoopte ik dat als het contract afloopt ik er van af was, maar nu blijkt dus dat ik onder dezelfde (of slechtere) voorwaarden een nieuw contract zal moeten accepteren.....
Wij hebben erg het gevoel dat we "erin zijn geluisd"...

Gesloten