LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] studiebaan

Discussieer hier over werkgevers, ontslagregelingen en aanverwante zaken.
solleila
Berichten: 361
Lid geworden op: 07 sep 2005 21:26

studiebaan

Ongelezen bericht door solleila » 15 jul 2008 17:54

Kent iemand dit?

en is het echt zo dat ze een opleiding betalen en werk vinden voor je? Moet je dan geen wurgcontract tekenen? Heeft iemand hier ervaring mee?

Studiebaan zegt dat als je wordt uitgekozen dat zij zowel studie als opleiding regelen

Kabee-
Berichten: 54
Lid geworden op: 30 mar 2008 16:13

Re: studiebaan

Ongelezen bericht door Kabee- » 16 jul 2008 12:47

Op deze site is hier iets over geschreven, misschien dat het je helpt!

Ik weet dat er in de CAO metaal en techniek leer- arbeidovereenkomsten gesloten kunnen worden (art. 72). Misschien kan je daar eens in kijken om een 'idee' te krijgen van hoe aangepakt kán worden door werkgevers.

solleila
Berichten: 361
Lid geworden op: 07 sep 2005 21:26

Re: studiebaan

Ongelezen bericht door solleila » 18 jul 2008 10:09

Bedankt,alleen Studiebaan is een bedrijf die curssen verkoopt.
Ik wilde vragen of er mensen zijn die ervaring hier mee hebben? Is het geen verkooptruuk om je aan een opleiding te krijgen en dan zonder baan,daar ging het mij om.

solleila
Berichten: 361
Lid geworden op: 07 sep 2005 21:26

Re: studiebaan

Ongelezen bericht door solleila » 08 aug 2008 14:20

na wat google tips,ben ik erachter gekomen dat je een opleiding kan doen en dat jij een werkgever moet zoeken die dat betaald.
als je binnen 2 jaar niemand vind,moet je zelf voor de studiekosten opdraaien
http://forum.viva.nl/forum/list_messages/16005
http://www.carrieretijger.nl/forum/show ... php?t=2431

Niet doen dus.
Ben blij dat de afspraak die eigen vandaag stond niet doorging.

dennis2206
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 sep 2008 12:09

Re: studiebaan

Ongelezen bericht door dennis2206 » 28 sep 2008 12:17

Beste lezers,

Enige maanden geleden nadat ik van het MBO afkwam heb ik me ingeschreven bij Studiebaan. Hierna volgde een selectiegesprek, waarbij de medewerker van Studiebaan mij adviseerde om te gaan doen.

De verhalen dat Studiebaan een passende baan voor je zoekt, je kan kiezen uit de beste werkgevers en een betaalde erkende opleiding kan volgen zijn niet meer dan mooie verkooppraatjes.

Na mijn inschrijven, het ondertekenen van het studiecontract, gaat uiteindelijk de vacaturebank open. Hier staan diverse functies in waarop kan worden gesolliciteerd. Dit heb ik dan ook gedaan.

Ik heb gesolliciteerd bij het bedrijf wat Studiebaan aanbood in Barendrecht. Hierop volgde een gesprek en enige punten voor het contract. Het leek allemaal zo goed te gaan.
Bij ondertekenen bleek helaas dat ik de opleiding volledig zelf moest betalen! En ze waren nogal bij Studiebaan aangesloten en op de hoogte van hun werkwijze!

Na diverse andere sollicitaties bleek dat dit voor ieder bedrijf het feit was. Ook waren niet al te positieve verhalen van Studiebaan aanwezig tijdens de gesprekken.

Dan de opleiding, waarbij je niet bepaald starter moet wezen.
Ik kwam in een klas met mensen die alle al jaren in de branche werkzaam waren met allen functies waar je U tegen zegt. Ik kwam als nieuweling, zonder nog een werkplek en ervaring in de klas terecht.
Je kunt dus al invullen wat er dan gebeurd, de deelnemers van de cursus beginnen met dingen die je als starter totaal niet begrijpt.
GEEN OPLEIDING VOOR MENSEN DIE NOG NIET IN DE BRANCHE ZITTEN DUS!

Als je trouwens wilt stoppen, of je bedenkt jezelf dat je iets anders wilt doen, mag je wel het volledige bedrag betalen van de opleiding waarvoor getekend is. Dit is niet te min zal ik je vertellen.

Nee na mijn ervaringen kan ik iedereen aanraden, hoe mooi het ook klinkt, zeker niet met Studiebaan te starten!!!

nts
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 dec 2008 21:40

Re: studiebaan

Ongelezen bericht door nts » 26 dec 2008 22:01

Waarschuwing!!!
Niet alleen studiebaan doet dit ook uitzendbureaus zijn er handig mee. (Manpower)
Ze maken je lekker met een Schoevers opleiding om jezelf te verbeteren en bij te scholen.
Manpower krijgt subsidie voor het werken en leren project. Een avond in de week naar school. Het nivo zo laag dat je als een MEAO opleiding of al enkele jaren ervaren hebt als management assistente je er niets aan hebt. Exel en Word begint bij de basis. Nederlandse les wordt alle stof door elkaar behandeld en huiswerk niet besproken.
Huiswerk brieven worden door de lerares nagekeken en voorzien van zeer negatieve reacties dus je kan jezelf niet verbeteren. Let op!!! als ze je dit aanbieden dan moet je inderdaad een contract tekenen. Hierin staat ook dat als ze binnen x tijd geen passende baan voor he hebben gevonden jezelf de opleiding moet betalen of moet stoppen met de opleiding. Uiteindelijk ben ik door het werk via Manpower overspannen geraakt. Omdat ik niet meer via Manpower werkte door een arbeidsconflict moet ik de opleidingen terugbetalen binnen 14 dagen. Het bedrag wat ik moet terugbetalen is meer dan twee duizend euro.

annyke
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 feb 2009 09:52

Re: studiebaan

Ongelezen bericht door annyke » 20 feb 2009 09:53

ik heb ervaring met studiebaan maar is niet best. Ik werk in de gezondheidszorg en op dat vlak staan ze nog in de kinderschoenen blijkt nu. Ik ben bezig met de afronding van mijn eerste jaar HBO zorgmanagement. Ik stond aangemeld voor de bachelor opleiding van 3 jaar maar gelukkig is dit eerste jaar voorbereiding daarop dus heb ik dan ook al een diploma en dan vind ik het wel mooi geweest.
Studiebaan meld je aan bij NCOI (daar hebben ze ook nog wat problemen gehad maar zal het nu bij studiebaan houden)
Degene die mijn eerste gesprek heeft gevoerd zei me ook dat ze op 1 avond maar 2 a 3 personen zo'n contract kan aanbieden dus je voelt je heel bijzonder. Daarna houd dat gevoel al snel op, want ik hoorde eigenlijk niets meer van hen. Ik was overgedragen aan het NCOI leek het wel.
Later bleek degene die me had gecontracteerd niet meer werkzaam, allerlei interne problemen klonken door dus nieuwe contactpersoon gekregen na veel op en neer gebel.
Ze hebben me 1 keer gebeld maar toen was ik aan het werk dus zouden ze me later terugbellen, maar niets meer gehoord.
Daarnaast heb ik 1 keer een tevredenheidsonderzoek moeten invullen via mail en dat was ongeveer het enige contact.
Er staan geen vacatures voor leidinggevende functies in de zorgsector op hun website en verder moet je gewoon zelf solliciteren dus veel minder ondersteuning dan ze in het begin beloofd hebben.
Dus niet best vind ik alles bij elkaar. Het is beter om eerst een werkgever zover te krijgen dat je opleiding op zijn kosten mag volgen, het hoeft niet meteen een 3-jarige opleiding te zijn, onderhandel zelf dat je het deels in je eigen tijd doet of iets dergelijks. Dat is beter dan met studiebaan het zelf te moeten regelen. Misschien hebben ze het beter voor elkaar in andere beroepstakken maar niet voor de zorg!

msk
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 feb 2009 20:26

Re: studiebaan

Ongelezen bericht door msk » 21 feb 2009 20:34

:twisted:

Inderdaad, studiebaan is niet meer dan een verkooptruc om je cursus bij NCOI te gaan volgen. Bij contact krijg je steeds een ander. Geen aanrader!!!!

Stitch2009
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 jun 2009 22:35

Re: studiebaan

Ongelezen bericht door Stitch2009 » 19 jun 2009 22:43

Mijn ervaring met studiebaan is gelukkig beter. Ik volg een opleiding die mij goed bevalt en ben sinds kort ook gestart in het loopbaanprogramma. Dit programma helpt je om een nieuwe baan te vinden en geeft veel handige tips. ik volg hierin workshops en kan met mede cursisten online chatten. kortom; tot nu toe tevreden.

Gesloten