Terugbetalen studiekosten: afhankelijk van initiatief tot ontslag?

Discussieer hier over werkgevers, ontslagregelingen en aanverwante zaken.
Sara88
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 jan 2019 09:35

Terugbetalen studiekosten: afhankelijk van initiatief tot ontslag?

Ongelezen bericht door Sara88 » 23 jan 2019 09:51

Goedemorgen,
Ik heb een vraag over het terugbetalen van opleidingskosten in de volgende situatie: mijn werkgever heeft mij tijdens mijn zwangerschapsverlof laten weten dat het team waarin ik werk(te) wordt opgeheven. Hierna heeft mijn werkgever mij een officiële brief gestuurd waarin twee opties aan mij werden voorgelegd: - herplaatsing in een ander team of het gesprek aangaan bij 1 van onze klanten, die had laten weten op zoek te zijn naar iemand met mijn profiel. Eigenlijk werd mij dus gevraagd of ik buiten de organisatie wilde solliciteren.

Gezien de timing en de manier waarop dit is gegaan ben ik ingegaan op de uitnodiging van die klant om de mogelijkheden te verkennen. Nu lijkt het erop dat er wel een match is en dat ik aan de slag zou kunnen bij dat andere bedrijf.

Nu vraag ik me af in hoeverre ik mij zorgen moet maken over de studiebeding die ik had afgesloten met mijn oude werkgever. Daarin is opgenomen dat terugbetaling moet plaatsvinden ongeacht wie er initiatief neemt tot het ontslag. Bij verwijtbaar ontslag kan ik daar nog in meegaan, maar ik functioneerde gewoon goed en er is geen dossier of iets dergelijks over mij na 10 jaar dienst.

Dit is nog geen discussiepunt, maar vraag me af wat redelijk is in zo’n situatie?

henk51
Berichten: 1535
Lid geworden op: 07 jun 2005 17:59

Re: Terugbetalen studiekosten: afhankelijk van initiatief tot ontslag?

Ongelezen bericht door henk51 » 23 jan 2019 11:03

Voordat er allerlei discussies los barsten welke veelal alle kanten uitgaan is het wellicht handig eerst eens te informeren bij je huidige werkgever. Met de vraag stel dat ……. Aan de hand van dat antwoord zijn er misschien helemaal geen vragen nodig,en maakt u zich te onrechte grote zorgen.groeten Henk

Nijogeth
Berichten: 2644
Lid geworden op: 28 apr 2017 19:51

Re: Terugbetalen studiekosten: afhankelijk van initiatief tot ontslag?

Ongelezen bericht door Nijogeth » 23 jan 2019 11:07

Misschien eens om tafel gaan met beide werkgevers. Misschien wil de nieuwe de kosten voor de studie wel overnemen van de oude werkgever. Of misschien is de oude werkgever al content genoeg met het feit dat u het goed op heeft gepakt en laat men de kosten zitten.

Plaats reactie