LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] UWV niet objectief bezig

Discussieer hier over werkgevers, ontslagregelingen en aanverwante zaken.
Chris
Berichten: 123
Lid geworden op: 09 okt 2003 18:58

UWV niet objectief bezig

Ongelezen bericht door Chris » 06 jan 2012 14:20

Even een vraag mischien een beetje off topic hier, maar het gaat om het volgende.

Ik ben 42 en ben reeds al 26 jaar aan het werk, hier en daar een massa ontslag mee gemaakt en ontslagen wegens geen werk aanwezig (onzin had last van mijn rug, maar zo ziet de rechtbank het niet).
Maar goed nu is het volgende aan de hand, ik zit in de ziekte wet sind oktober 2010, heb een tijdje geprobeerd om weer aan het werk te gaan, en is niet gelukt, de rug klachten werden er niet minder op.
Nu ben ik al eens voor een schamele 13 a 14 % afgekeurd in het verleden, tegen afspraak in want ik was 25 en zat niet te wachten hierop.
Nu 42 blijkt ook nog dat ik nu slijtage in mijn rug heb, en dit is standaard volgens de specialist, maar de een heeft er meer last van dan de ander (leeftijd) sommigen hebben er zelfs helemaal geen last van.
Ik daarbij heb er ontzettend last van en leef dagelijks met een helse pijn bij de geminste verkeerde beweging, en houd mij nu al sedert 2009 overdag en nacht's bezig.
Nu na accoord ontslag conton rechter ben ik in de uwv ziektewet terecht gekomen, en heb een gesprek met een uwv arts gehad, die naar mijn inzicht niet geheel onbevooroordeeld is en zelf kleinerend is geweest (bewust of onbewust).
Bij binnen komst werd al meteen gemeld dat ik niet in de WIA terrecht kom (als dat al geen vooroordeel is dan weet ik het niet meer), dat terwijl de medische gegevens niet een bij hun binnen zijn of bekend is.
Na ondertekenig van een medisch dosier afgave werd die desbetreffende machteging om mijn dosier op te mogen vragen van de tafel geritst , wat in mijn ogen nog vreemder was dan de melding dat ik geen wia rechten heb.
Tevens wordt mij vermeld zonder ook maar een reintegratie traject op te starten mij vermeld dat ik moet gaan soliciteren, wat nog vreemder is aan gezien het reintegratie traject nog niet eens besproken is en de medische gegevens niet een is ingezien, en alles blindelings over nemen van de controlerende arts van mijn vorige werkgever, en een vooroordeel heeft van lik mijn vestje.

Nu mijn echte vraag(en);

1 kan ik een alternatief voor de keuring aan vragen, of evt bij een onpartijdige arts deze laten uitvoeren.

2 is er binnen de uwv ook een mogelijkheid om dit te laten uitvoeren zodat het onbevooroordeelt is, en objecttief wordt uitgevoerd.

3 kan ik het reintegratie project versnellen of evt afdwingen bij de uwv zodat zij het ook onder den lijve kunnen ondervinden wat de gevolgen zijn als ik voor 40 uur per week aan het werk ga, zie dat totaal niet zitten gezien de rug klachten die ik heb, en heb in het verleden al een geprobeerd om dit voor een week vol te houden en na 2 dagen moest ik al afkappen en een week rust moeten houden om van de pijn af te komen.

4 ik zit in de ziekte wet bij de uwv, dacht dat er geen verplichting was ivm soliciteren (heb ik al geprobeerd maar zodra het woordje rugklachten viel was het over en uit), aan gezien ik in de ziekte wet zit en reintegratie nog moet worden opgestart.

Het is een lang verhaal maar is wel even nodig voor de duidelijke orde, tevens als aanvulling heb in het verleden zwaar werk gedaan en sinds 15 jaar zit ik in de ict sector, dat zware werk heeft mij schijnbaar geen goed gedaan.

wie o wie kan of heeft evt tips of weet websites voor meer info, om dit in de juiste en correcte weg te laten behandelen, en zo objectief mogelijk te laten uitvoeren zonder vooroordelen van arts uwv.

bvd voor uw evt reactie.
chris

witte angora
Berichten: 21315
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: UWV niet objectief bezig

Ongelezen bericht door witte angora » 06 jan 2012 14:37

Ik heb geprobeerd een beetje een duidelijk beeld te krijgen van wat er gaande is. Zelf zit ik in de WAO, dus ik weet wel een klein beetje hoe dingen gaan.

Even afgaand op je verhaal denk ik inderdaad dat een WIA er niet in zit. Ik kan het niet goed beredeneren aan de hand van je post, het is meer een gevoel.

Dat betekent, als WIA er niet in zit, dat je vroeg of laat aan het werk zult moeten. En, reïntegratieproject of niet, er zal dan hoe dan ook gesolliciteerd moeten worden.

Nu zit je nog in de ziektewet, en heb je, in de tijd gezien, ruimte om werk te vinden voordat het zwaard van Damocles valt en je uit de ziektewet wordt gegooid. Wanneer dat gaat gebeuren weet ik niet, dat kan kort duren, dat kan lang duren, maar het kan best zijn dat je er al uit ligt voordat er een reïntegratieproject opgestart kan worden.

Dat werk vinden doe je niet door een reïntegratieproject af te wachten, maar door nu al actief op zoek te gaan naar een baan. Ik schat zo in dat dit ongeveer de strekking van het verhaal van de keuringsarts is geweest.

En ik verzeker je, als je nu heel actief op zoek gaat naar werk, en afhankelijk van je opstelling, dat de UWV je heel soms nog wat extra speelruimte wil geven om een betaalde baan te vinden. Alleen, dan zul je, als je op gesprek komt, wel heel dicht bij een nieuwe baan moeten zitten, meer dan een week of drie, vier extra zal het niet worden.

renegade66
Berichten: 1871
Lid geworden op: 24 mei 2008 15:27

Re: UWV niet objectief bezig

Ongelezen bericht door renegade66 » 06 jan 2012 14:45

u kunt altijd een second opinion aanvragen, of dit zal helpen bij het uwv is een tweede. het zijn etterbakken eerste klas. tevens zijn het allemaal afgekeurde huisartsen zonder sociaal leven.

als je werkloos in de ziektewet zit ben je verplicht om te solliciteren.
echter uwv staat bij 1 ding niet stil.
wettelijk ben je namelijk bij sollicitatie verplicht te melden dat je problemen met je rug hebt.
dit betekend natuurlijk dat geen enkel bedrijf jou zal aannemen gezien je situatie.

hiermee snijdt je jezelf in de vingers, maar het uwv doet dat natuurlijk ook.
hierdoor lijkt het mij dat je vanzelf op den duur in een reintegratie project gaat komen.

uwv_webcare
Berichten: 97
Lid geworden op: 22 dec 2010 12:59
Contacteer:

Re: UWV niet objectief bezig

Ongelezen bericht door uwv_webcare » 10 jan 2012 15:08

Beste Chris,

Als ik het goed begrijp zit je nu nog in de ziektewet en heb je onlangs een gesprek met de arts van de ziektewet gehad. Ben je ontevreden over de manier waarop je bent behandeld door de arts? Dan kun je een klacht tegen hem indienen.
Actuele informatie over de klachtenprocedure vind je hier.

Beoordeling door UWV
Je kunt geen beoordeling voor de ziektewet of de WIA bij een andere organisatie aanvragen. UWV is door de overheid belast met het uitvoeren van keuringen voor werknemersverzekeringen, zoals de ZW en de WIA. Je kunt UWV wel machtigen om informatie bij je behandelend arts op te vragen.
Actuele informatie over de taken van UWV vind je hier.

Bezwaar tegen beslissing
Heeft de arts je ziektewet-uitkering beëindigd en je hersteld gemeld? Dan kun je bezwaar maken tegen deze beslissing. Een arts van de afdeling bezwaar & beroep zal dan de zaak opnieuw bekijken.
Actuele informatie de bezwaarprocedure vind je hier.

Beoordeling voor de WIA
Ben je niet hersteld verklaard en loopt de ziektewet-uitkering nog door? Dan is een beoordeling door een andere arts niet nodig. Tegen de tijd dat je bijna 2 jaar ziek bent, kun je een WIA-uitkering aanvragen. Een arts van de afdeling WIA zal dan je mate van arbeidsongeschiktheid beoordelen. De vraag die bij deze beoordeling centraal staat is niet zozeer of je ziek bent, maar juist wat je ondanks je klachten nog wel kunt doen.

Het loon dat je daarmee in theorie kunt verdienen, wordt uitgedrukt als een percentage van het loon dat je verdiende voordat je ziek werd:
Kun je meer dan 65% van je oude loon verdienen? Dan ben je minder dan 35% arbeidsongeschikt en krijg je geen WIA-uitkering.
Kun je minder dan 65% van je oude loon verdienen? Dan ben je meer dan 35% arbeidsongeschikt en krijg je een WIA-uitkering.
Actuele informatie over de WIA-beoordeling vind je hier.

Re-integratie bij ziekte
Ook vanuit de ziektewet wordt van je verwacht dat je probeert te re-integreren. Als je hier hulp bij nodig hebt, kun je contact opnemen met een re-integratiebegeleider.
Actuele informatie re-integratie bij ziekte vind je hier.


Met vriendelijke groet,

Robert
UWV Webcare Team
http://www.uwv.nl/webcare

harry1967
Berichten: 9
Lid geworden op: 07 jan 2012 16:45

Re: UWV niet objectief bezig

Ongelezen bericht door harry1967 » 12 feb 2012 20:59

Ik zit met hetzelfde probleem , UWV die denken maar dat ze alles ongestraft kunnen en mogen doen .
WIA aanvraag lag binnen anderhalve dag in de brievenbus !! .
Wel raar want de UWV medewerker vertelde ons : Het duurt ongeveer 4 tot 8 weken voordat de uitslag bekent is !! jaja aan mijn kont anderhalve dag dus !
Ik weet niet wat er daar voor raar VOLK werkt maar afgekeurd zijn ze zeer zeker wel en misschien krijgen ze wel promotie als ze weer iemand genaaid hebben.Maar ik laat het er mooi niet bij zitten UWV de pot op met jullie overal werk ik netjes aan mee brieven invullen , info vrijgeven enz enz en ook nog pootjes geven af en toe en nog is het niet goed PFFFFFFFFFFF.
In ieder geval ben ik nog niet klaar met dit volk en ga door tot het gaatje want waar ik recht op heb zal ik halen en anders iedere dag lekker daar gaan zitten gratis warmte en koffie en thee en brood ach dat neem ik dan zelf wel mee geen probleem .
UWV het beste ermee en dat de sterkste maar mag winnen maar wel EERLIJK !

++antonh
Berichten: 171
Lid geworden op: 20 okt 2011 22:06

Re: UWV niet objectief bezig

Ongelezen bericht door ++antonh » 12 feb 2012 21:17

Chris,
tegenwoordig kijken ze niet meer naar wat je niet kunt.
Maar naar wat je nog zou kunnen.
Dat zou eventueel muntjes poetsen kunnen zijn. :(
Begin maar snel met je solliciteren want anders heb je straks niets meer.

@harry1967,
nu zijn ze eens snel is het ook niet goed. :?
Wat is er nu mis gegaan?
Dat kan ik niet opmaken uit je bericht.

harry1967
Berichten: 9
Lid geworden op: 07 jan 2012 16:45

Re: UWV niet objectief bezig

Ongelezen bericht door harry1967 » 14 feb 2012 21:22

Ze hebben gewoon geheel niet gekeken naar mijn ziekte beeld en al helemaal niet meer naar de specialisten geluisterd laat staan verder contact onderhouden ik roep al heel erg lang ik voel mij beroerd en zwak , nu komt eruit onderzoeken een heleboel oa middenrif met een fikse scheur , maag gedraait , reflux enz enz en mijn Hart en longen niet in orde , rug klachten , enz enz maar de dames en heren luisteren niet dus nu maar een ADVOCAAT geraad pleegt Je kent hem wel van TV met die aanrijding met die TREKKER waar hij voor de reclame op klapt .
Die lust het UWV rauw .

UWV goed bezig hoor ....... denk dat ik maar zwart haar neem en de taal niet meer spreek , enz enz

Chocomelk
Berichten: 11418
Lid geworden op: 30 nov 2009 18:14

Re: UWV niet objectief bezig

Ongelezen bericht door Chocomelk » 14 feb 2012 21:25

harry1967 schreef:Je kent hem wel van TV met die aanrijding met die TREKKER waar hij voor de reclame op klapt .
Die lust het UWV rauw .

UWV goed bezig hoor ....... denk dat ik maar zwart haar neem en de taal niet meer spreek , enz enz
Ik kan die man niet betalen als advokaat, jij blijkbaar dus wel.

renegade66
Berichten: 1871
Lid geworden op: 24 mei 2008 15:27

Re: UWV niet objectief bezig

Ongelezen bericht door renegade66 » 14 feb 2012 22:28

Ik kan die man niet betalen als advokaat, jij blijkbaar dus wel.
hij kan hem ook niet betalen, ten eerste doet deze man alleen strafzaken, dat gaat in deze kwstie al niet op, en ten 2e doet hij geen pro deo, dus hoe wil harry dit gaan betalen van zijn nog geen WIA??????

dat zinnetje is dus pure bluf.

armiva
Berichten: 124
Lid geworden op: 20 sep 2006 16:36

Re: UWV niet objectief bezig

Ongelezen bericht door armiva » 15 apr 2013 20:56

Ook ik heb problemen met het UWV. Ze kijken helemaal niet naar het advies van het ggz en de bedrijfsarts. Momenteel kan ik niet werken, maar volgens het uwv wel.
Er is al een hoorzitting geweest. Dan zit er wel een andere arts bij, maar het is wel iemand dezelfde instelling, het uwv. Die arts ziet je een uur en dnekt precies te kunnen vertellen wat je wel en niet kan. Terwijl de bedrijfsarts en de psychiater een veel beter beeld van iemand hebben.
Nu gaat het via de rechter. Men weet bij het uwv niet wat ze iemand aandoen met hun beslissingen.
Ik zou graag willen werken, maar het moet wel kunnen. En ik kan momenteel geen 8 uur per dag, 40 uur per week werken. Voorheen werkte ik 22 uur per week en zat ik al een gedeelte in de wao.
Het is nu maar weer afwachten hoe het komt. Ook ben ik 3 dagdelen bij mind up, maar volgens de arts is dat geen behandeling. Terwijl een andere arts (van een collega) het wel als een behandeling ziet.

Gesloten