Kent iemand Puzzle Mania?

Alles over supermarkten en andere winkels, met uitzondering van webwinkels, hoort thuis in dit forum. Voor webwinkels bestaat een apart forum.
witte angora
Berichten: 20083
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Kent iemand Puzzle Mania?

Ongelezen bericht door witte angora » 25 okt 2019 21:24

Bij het zoeken naar een specifieke legpuzzel, die overigens in Nederland niet meer leverbaar lijkt te zijn, kwam ik uit op de site van Puzzle Mania (puzzlemania.nl). De site is in het Nederlands, maar het adres zit ergens in Slowakije. De site is in nog veel meer landen/talen beschikbaar.

Een zoektocht op Google leert dat er over de hele wereld een aantal winkels zijn te vinden. Maar geen reviews, geen klachten, geen positieve dingen, niks, nada, noppes. Duur zijn ze niet. Zeker sommige van de grotere puzzels zijn eigenlijk wel goedkoop. En ze kunnen een aantal leveren die hier niet meer te krijgen zijn.

De adresgegevens en dergelijke zijn op de site te vinden, het adres is in Google maps en Google streetview te vinden, alhoewel de winkel dan net achter een paar struiken lijkt te zitten.

Bij verder zoeken kom je op het bedrijf Intranet s.r.o. uit. Als ik het goed begrijp is het bedrijf correct ingeschreven: https://www.finstat.sk/46489827/obchodny_register

Dus mijn vraag is: kent iemand dit bedrijf, kan met deze gegevens geconcludeerd worden dat het betrouwbaar is, of - is het weer eens te mooi om waar te zijn?

Erthanax
Berichten: 3672
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Kent iemand Puzzle Mania?

Ongelezen bericht door Erthanax » 25 okt 2019 22:05

Nooit van gehoord. Maar áls het een oplichter zou zijn, dan heeft hij wel heel veel moeite gedaan om die "see inside" voir elkaar te krijgen. Als zijn prijzen niet al te spotgoedkoop zijn, zou ik het persoonlijk wel aandurven.

breien
Berichten: 2918
Lid geworden op: 01 nov 2014 12:51

Re: Kent iemand Puzzle Mania?

Ongelezen bericht door breien » 25 okt 2019 22:28

Misschien kun je eerst een goedkope puzzel daar bestellen. Als het dan mis gaat ben je niet te veel geld kwijt. Als het goed gaat dan zullen ze wel betrouwbaar zijn.
Oplichters bieden vaak toch koopwaar aan dat echt de massa aanspreekt. Puzzels zijn toch meer voor een kleinere groep liefhebbers.

tttlocke
Berichten: 2433
Lid geworden op: 30 okt 2016 21:35

Re: Kent iemand Puzzle Mania?

Ongelezen bericht door tttlocke » 25 okt 2019 22:55

Wil je de Algemene Voorwaarden lezen, dan werkt dat zo te zien niet in het Nederlands. Wel op de Duitstalige website vind je een tekst: er is sprake van een vrijblijvend aanbod, waar je aan vastzit zodra je bestelt, en zij ook als ze het bevestigen (maar de overeenkomst komt pas tot stand bij betaling, schrijven ze dan ook nog). Niets over herroepingsrecht op die plaats, hoewel dat wel van toepassing zou moeten zijn. Maar misschien krijg je die informatie nog als je daadwerkelijk bestelt :D
Verzendkosten voor Nederland zijn overigens minimaal € 10 euro. Voor rekening van de klant.

witte angora
Berichten: 20083
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Kent iemand Puzzle Mania?

Ongelezen bericht door witte angora » 27 okt 2019 09:07

Inmiddels heb ik een mailtje gestuurd met de vraag of ze de puzzels die ik wil hebben nog op voorraad hebben, omdat ze hier in Nederland niet meer te krijgen zijn. Eens zien hoe lang het duurt wanneer er antwoord komt.

Het zou me niks verbazen als de intentie was dat het een groot bedrijf zou worden dat wereldwijd puzzels verkoopt, maar dat ze nooit de weg hebben kunnen vinden, althans, niet in Nederland. Ergens heb ik er wel vertrouwen in. Maar inderdaad, verzendkosten zijn een tientje, maar ook dan is het niet duur. De puzzel die ik op het oog heb kost daar 30 euro, komt een tientje verzendkosten bij, hier in Nederland kon je hem niet onder de 44 krijgen. Dus evengoed vier euro goedkoper.

Maar het kan - ervan uitgaand dat de lonen in Slowakije een stuk lager liggen, dat het pand een stuk goedkoper is in huur, en dat ze dus genoegen kunnen nemen met een veel lagere winstmarge.

Plaats reactie