LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Retourrecht internetshop

Alles over supermarkten en andere winkels, met uitzondering van webwinkels, hoort thuis in dit forum. Voor webwinkels bestaat een apart forum.
Moneyman
Berichten: 30049
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Retourrecht internetshop

Ongelezen bericht door Moneyman »

Het positieve aan de discussie in dit topic is dat het (voor de goede lezer...) zaken helder maakt.

Er is nu eenmaal een significant verschil tussen online aankopen doen en offline aankopen doen. Of dat redelijk is, of of dat logisch is, kun je natuurlijk van mening verschillen. De standpunten daarin zijn niet alleen verschillend op basis van een verschil in kennisniveau ten aanzien van de onderliggende overwegingen, maar lopen natuurlijk net zo goed uiteen op basis van levensinstelling en levenservaring, op basis van je maatschappelijke positie (als typische consument kijk je anders dan als internetshopeigenaar), enzovoort.

In discussies op dit forum over dit onderwerp zie je heel vaak dat reacties die eigenlijk gebaseerd zijn op een mening, gepresenteerd worden als een juridische waarheid. En juist dát wordt in dit topic nu heel mooi duidelijk: er bestaat steeds meer consensus over de juridische situatie, waarbij het verschil zit in wat je er vervolgens van vindt.

Volgens mij heb je dan een inhoudelijke discussie, met meerwaarde en met concreet resultaat. Opmerkingen als de onderstaande voegen niet alleen niets inhoudelijks toe, maar geven er bovendien heel duidelijk blijk van dat je de discussie niet begrepen hebt.
Revoked schreef:
05 apr 2019 00:45
Ah, dan zul je beter moeten mikken.
Verder is dit topic weer verzand in een hoop welles/nietes en blijft TS opvallend stil.
Logica: nul
Entertainment waarde: nul
Hypothese indicatie: 100

Dan rest alleen nog de ziekmelding van de mannelijke pornoster: "ik kom niet"
Dus.
Topic kan dicht: TS blijft weg en de harde kern hier zal het nimmer ergens over eens zijn.

Gesloten