LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Nationale-Nederlanden (wat er ook gebeurt...)

Bespreek hier de ontwikkelingen in de woekerpolis-affaire
vakkiel
Berichten: 225
Lid geworden op: 02 mar 2008 20:32

Nationale-Nederlanden (wat er ook gebeurt...)

Ongelezen bericht door vakkiel »

Heb zojuist een brief van Nationale-Nederlanden ontvangen ( 25-01-2011 ) dat het ze niet meer gaat lukken om in 2010 de vergoeding voor mijn polis te berekenen....... :roll: Normaal gesproken zou je dan in november of uiterlijk december 2010 zo'n brief sturen lijkt me !
Ik heb inmiddels wat onderzoek gedaan en het blijkt dat Nationale-Nederlanden een van de grootste verstrekker van beleggingsverzekeringen ( lees woekerpolissen is ) met een van de hoogste kosten.....

Monique S
Berichten: 3
Lid geworden op: 14 dec 2010 11:16

Re: Nationale-Nederlanden (wat er ook gebeurt...)

Ongelezen bericht door Monique S »

Die brief hebben wij ook gekregen, ben wel heel benieuwt hoelang dit weer gaat duren........ :roll:

vakkiel
Berichten: 225
Lid geworden op: 02 mar 2008 20:32

Re: Nationale-Nederlanden (wat er ook gebeurt...)

Ongelezen bericht door vakkiel »

Zal wel weer eerder eind 2011 zijn dan begin 2011......wat er ook gebeurt...

wevera
Berichten: 671
Lid geworden op: 06 apr 2008 20:11

Re: Nationale-Nederlanden (wat er ook gebeurt...)

Ongelezen bericht door wevera »

Het wordt steeds duidelijker dat de grote verzekeraars de uitvoering van de kostencompensatieregelingen niet voor elkaar krijgen of willen krijgen. Van Nationale Nederlanden, ABN-Amro, SNS-Reaal, Avero-Achmea, etc. horen we steeds dat het nog weer een tijdje zal gaan duren. IT-systemen zijn verouderd, computerprogramma's werken niet goed enz., m.a.w. men heeft grote beheersproblemen.

Volgens mij is er iets anders aan de hand. Men is bezig om voor zichzelf een goedkopere oplossing te creeren.

Het is op korte termijn de bedoeling dat er een opkoopfonds voor levensverzekeringen tot stand komt. De meeste of alle beleggingsverzekeringen/woekerpolissen zijn levensverzekeringen.
Hiervoor bestaat er op dit moment een samenwerking tussen Albert Bakker (voormalig topman bij Achmea en SNS-Reaal), Maarten Dijkshoorn (Achmea) en Sjoerd Keulen (SNS-Reaal). Zij hebben het bedrijf Certens opgericht dat als opkoopfonds voor levensverzekeringen gaat functioneren.
Het is de bedoeling dat Certens de verzekeraars van hun beheersproblemen gaat verlossen doordat ze grote pakketten levensverzekeringen gaan overnemen en gespecialiseerd gaan " beheren ". Hiermee hoopt Certens goede winsten te maken en het wil ook een beurs-genoteerd bedrijf worden.

Deze plannen, die al in de fase van uitvoering verkeren, zijn bij de tweede-kamer-commissie voor financien bekend.

Over het belang van polishouders wordt nergens gerept.
Ik neem aan dat onder "beheer " bij Certens ook de gespecialiseerde behandeling van juridische klachtenprocedures hoort.

We kunnen de borst nat gaan maken voor een volgende ronde.
met vriendelijke groet, A.Wever

vakkiel
Berichten: 225
Lid geworden op: 02 mar 2008 20:32

Re: Nationale-Nederlanden (wat er ook gebeurt...)

Ongelezen bericht door vakkiel »

Maar goed elke "grote" verzekeraar heeft in ieder geval toegezegt mee te werken behalve ING / Nationale-Nederlanden ! Zoals eerder vermeld zijn zij veruit de grootste aanbieder van woekerpolissen en hebben zij de hoogste kosten per polis. Zie onderstaande bericht op www.nu.nl:

'Overleg woekerpolisclaim met ING in impasse'
Uitgegeven: 27 januari 2011 12:12
Laatst gewijzigd: 27 januari 2011 16:07

AMSTERDAM - De onderhandelingen tussen de Stichting WPC (Woekerpolis Claim) en de verzekeraars van ING Groep (Nationale-Nederlanden, ING Verzekeringen en RVS) over een uitwerking van het zogeheten woekerpolisakkoord zijn in een impasse geraakt.

© ANPWPC zei donderdag dat ING weigert zich op essentiële punten aan te sluiten bij de vorig jaar door WPC met Achmea, AEGON en Delta Lloyd gesloten uitwerkingsregelingen.

''Het is ondenkbaar dat ING hiermee wegkomt. Stichting WPC zal ING blijven achtervolgen totdat zij haar compensatieregeling in lijn brengt met die van Achmea, AEGON en Delta Lloyd”, aldus voorzitter Jasper van Schaaik van WPC.

Stichting WPC heeft met alle grote aanbieders van beleggingsverzekeringen in 2008 een overeenkomst op hoofdlijnen gesloten die voorziet in compensatie van te hoge kosten door deze 'woekerpolissen'.

Nadere afspraken met de verzekeraars moet de precieze compensatie voor klanten nog vaststellen.


Achmea

Met Achmea, AEGON en Delta Lloyd zijn die afspraken inmiddels vastgelegd. Voor de Stichting WPC vormen die een standaard waarmee ook de andere verzekeraars rekening moeten houden, ''in het bijzonder waar het betreft transparantie van kosten en de behandeling van zogenoemde schrijnende gevallen''.

Met de verzekeraars van ING is afgesproken dat deze hun klanten met een beleggingsverzekering vóór het einde van 2010 zouden informeren ''over de naar verwachting door hen te ontvangen schadevergoeding''.

Van Schaaik: ''Als ING zich zou conformeren aan de afspraken met Achmea, AEGON en Delta Lloyd, waren we er allang uit geweest en hadden de polishouders geweten waar zij aan toe zijn.''


Duidelijkheid

ING zegt in een reactie de klanten snel duidelijkheid te geven. ''Wij beginnen met de uitvoering van de regeling zoals die in 2008 is afgesproken.

Dat houdt in dat we klanten gaan informeren over de hoogte van de uitkering en wanneer ze die krijgen'', aldus een woordvoerder.


Alternatieven

Daarnaast gaat de bankverzekeraar klanten ook actief informeren over mogelijke alternatieven voor lopende beleggingspolissen.

''Wij vinden het belangrijk klanten nu snel duidelijkheid te geven'', aldus de woordvoerder, die erop wijst dat slechts op details met de Stichting WPC nog geen overeenstemming is.

Overigens heeft ING met de andere belangenbehartiger, Stichting Verliespolis, al wel overeenstemming over een definitieve regeling.

Gesloten