LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] CZ en hun praktijken

Bespreek hier zorgverzekeraars en aanverwante zaken.
RayChris
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 feb 2007 12:14

CZ en hun praktijken

Ongelezen bericht door RayChris »

Beste mensen,

Mijn vader heeft jaren in de Steenkolenmijnen gewerkt zowel in Nederland als in Duitsland.
Mijn vader zit daarom al ruim 15 jaar thuis, met stoflongen en beschadigt gehoor, en dat terwijl hij nu dit jaar 61 jaar gaat worden.

Nu doet het volgende probleem zich voor;

Mijn vader is zo doof, dat dit voor zijn gehele omgeving een behoorlijk storende factor is. Recentelijk heeft hij een onderzoek laten doen naar de kwaliteit van zijn gehoorapparaten. Nu schijnt er voor zijn type gehoorapparaat een toevoeging te zijn die het mogelijk moet maken om meer te horen.

En daar zit hem nu de kneep, als gastarbeider in Duitsland wordt hij hier in Nederland verplicht om bij CZ een zorgpremie te hebben. Nooit is hier ook aanspraak op gemaakt en nu mijn vader het nodig heeft komt het antwoord;

Dit wordt afgewezen : het niet volgen van onderwijs, het ondergaan van therapeutische behandeling, of betaalde of onbetaalde werkzaamheden in georganiseerd verband uitvoeren.

Dit is mijns inziens zeer kort door de bocht!!! Hoe kan iemand die niet goed kan horen, zich inzetten in de maatschappij? Iemand die niet of nauwelijks kan lopen krijgt toch ook een rollator of zelfs een scootmobiel voor sociaal contact? Waarom moet mijn vader steeds verder in een isolement geraken?

Als er iemand is die dit verhaal heeft gelezen en een uitweg zou weten graag.

Met vriendelijke groet,

Hulpbehoevende Familie

jackpot

Re: CZ en hun praktijken

Ongelezen bericht door jackpot »

Dames en heren,

Ga NIET naar de OHRA.
Ik herhaal : GA NIET NAAR DE OHRA

maandagochtend

Re: CZ en hun praktijken

Ongelezen bericht door maandagochtend »

Ik weet zelf niet wat je mogelijkheden zijn, maar zou eens kijken bij Bureau voor Rechtshulp (gratis rechtshulp), of de Consumentenbond.

Gesloten