LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Declaratie bij de zorgverzekeraar

Bespreek hier zorgverzekeraars en aanverwante zaken.
Mathilde D.
Berichten: 2156
Lid geworden op: 06 aug 2005 18:41

Re: Declaratie bij de zorgverzekeraar

Ongelezen bericht door Mathilde D. »

DikkieLam schreef:.....909,31 Euro is precies 75% van 1212,41 Euro. Dus dat bedoelde ze met een 75% vergoeding. Vervolgens gaat er 300 Euro eigen risico vanaf.
Dit klopt inderdaad, maar DSW spreekt zelf niet over 75% : de exacte bedragen worden genoemd in deze link.http://www.dsw.nl/Repository/Documents/ ... is_GGZ.pdf .

Nog 1 opmerking: ongecontracteerde zorgverleners nemen vaak genoegen met een lagere vergoeding, namelijk precies het bedrag dat u vergoed krijgt. Zij hebben immers geen contract gesloten. De reden is dat ze ofwel geen goede kwaliteit leveren of het contract met de zorgverzekeraar te laag vonden. Uw zorgverlener moet wel geweten hebben dat er geen contract was met DSW. Dan had zij de plicht gehad om dit te melden. Als zij dit verzuimd heeft dan kunt u verlangen dat de rekening tot €900 wordt verlaagd. Als zij dit wel heeft gedaan, dan ligt de fout aan uw kant ( maar eigenlijk vind ik het de schuld van DSW/overheid). Maar ook in dat geval zou het redelijk zijn als u niet de enige bent die voor de extra kosten opdraait.

Gesloten