LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] fortis zorgverzekering

Bespreek hier zorgverzekeraars en aanverwante zaken.
stuiterbal
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 dec 2007 13:11

fortis zorgverzekering

Ongelezen bericht door stuiterbal » 15 dec 2007 12:44

Wie heeft ervaring met de fortis ?

PaulMoeskops
Berichten: 22
Lid geworden op: 24 dec 2007 18:36

Re: fortis zorgverzekering

Ongelezen bericht door PaulMoeskops » 24 dec 2007 18:49

*knip* Wie heeft ervaring met de fortis ?

Volgens mij is Fortis helemaal niet zo slecht maar een van de betere. Ze zijn niet de goedkoopste maar bieden wel een ruime dekking.

Ze accepteren iedereen zonder voorwaarden, zelfs bij de hoogste aanvullende verzekering. Alleen bij de hoogste tandartsverzekering worden vragen gesteld. Er is een informatieve site waar je ook collectieve korting krijgt: http://www.FortisZorg.nl

GRt.
Paul

meeleester
Berichten: 15
Lid geworden op: 04 nov 2006 19:12

Re: fortis zorgverzekering

Ongelezen bericht door meeleester » 24 dec 2007 23:04

Goedkoop is Fortis inderdaad niet. Alhoewel, als ik kijk naar bepaalde aanvullende dekkingen zoals onbeperkte fysio, dan zijn ze voor 2008 zeker niet enorm duur meer (veel verzekeraars schrappen per 2008 onbeperkte fysio weer).

Zelf ben ik sinds 2007 via een patiënten collectief bij Fortis verzekerd. Het uitgebreide aanvullende pakket incl. basis tand. In '98 heb ik ook ooit mijn studentenzorgverzekering nog bij hen gehad. Mijn ervaring nu is hetzelfde als toen; geen gelazer over 'zullen we wel of niet vergoeden', een snelle uitbetaling, prettige ervaring over het algemeen.
Mijn ervaringen;


Minpunten;
- onduidelijke site
- kan je even paar keer kosten voor je door hebt welk callcenter je waarvoor nodig hebt

Pluspunten;

- geen gedoe over keuringen, maar volledige acceptatie! (excl. voor hoogste tandverzekering)
- goede uitgebreide dekking op alle dure punten waar ik door mijn ziekte mee te maken krijg maar toch betaalbaar -konden erg weinig verzekeraars bieden-
- snelle uitbetaling, zowel naar mij als naar zorgverleners (zorgverleners die digitaal declareren hebben met grote regelmaat het geld al met 2 werkdagen)
- snel antwoord op aanvragen en geen 'addertjes onder het gras' of pogingen om toch iets niet te vergoeden
- prettig contact met medewerkers. Kennis is over het algemeen goed, zo niet dan weet men me altijd naar de juiste persoon te verbinden
- goed netwerk van aangesloten zorgverleners. Ik woon bepaald niet in 'fortis gebied', maar heb op het gebied van ziekenhuis, huisarts, fysio, oefentherapie, ergotherapie, orthopedisch instrumentenmaker etc. keuze uit alle 'bekende spelers op de markt'
- ik krijg elke maand een overzicht van de meeste zorgkosten (heb enkel mijn taxiritten er nooit op terug gevonden). Met de no claim kon en straks met het eigen risico kan dit prettig zijn voor sommige klanten, ik vind het vooral prettig -krijg toch niets terug :wink: om de daadwerkelijke kosten en declaraties in te kunnen zien. Ik weet graag wat iets kost en mocht er ooit iets fout gedeclareerd zijn, dan zie je dat ook al snel.De tandverzekering is overigens even goed opletten. De premies zijn nogal gestegen en je mag jezelf afvragen of het tegen de huidige premies nog wel het verzekeren waard is als je niet zeker bent dat je kosten zult maken. Ook de 'ziekenhuis comfort'-polis zal voor weinig mensen soelaas bieden. Zoals online te lezen valt, kan men deze volledige service maar bij een handje vol (stuk of 15?) ziekenhuizen bieden. Daarnaast is de premie voor 2008 pittig verhoogd tov 2007 en moet je dus heel wat dagen in het ziekenhuis liggen wil je dát er uit halen.

Mathilde D.
Berichten: 2038
Lid geworden op: 06 aug 2005 18:41

Re: fortis zorgverzekering

Ongelezen bericht door Mathilde D. » 28 dec 2007 21:42

Ik heb geen ervaring met Fortis maar ik vermoed, dat deze ervaringen kloppen, omdat het een dure verzekering is, die gepromoot wordt door enkele dure banken. Ik meen te weten dat de klantervaringen met de service ook goed zijn (kijk op www.kiesbeter.nl)

Gesloten