LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Hoe moet ik dit regelen? (bril kapot gemaakt)

Bespreek hier zorgverzekeraars en aanverwante zaken.
nordman
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 mei 2006 00:24

Hoe moet ik dit regelen? (bril kapot gemaakt)

Ongelezen bericht door nordman » 31 mar 2007 13:47

Hallo mensen,

ik heb een paar weken terug perongeluk een bril kapot gemaakt van een meisje uit mn klas. We waren aan het sporten, zij heeft haar bril op de grond neer gelegd en op een gegeven moment kom ik naar haar toe rennen en stap dus perongeluk op haar bril. Ik had ook geen idee dat ze die daar had neergelegd. Ik schrok best wel en deed het natuurlijk niet express. Haar montuur was helemaal verbogen, de glazen waren nog heel. Ik heb toen gezegd dat als ik (mee-)moest betalen ze het me moest laten weten.

Vandaag kreeg ik een mailtje van haar waarin stond dat de bril terug is gebogen maar ze durfden het bij de optiek niet aan om em helemaal terug te buigen want dan zou die breken.
Nu is ze van plan om een nieuwe bril te nemen;

"Ik zit nu dan te overwegen om een nieuwe bril te nemen, want het glas dat ik zou moeten vervangen, dat kost de helft van de bril (€37,50). "

Nu wil ze dit samen met mij via de verzekering regelen maar aangezien ik weinig verstand heb van die zaken en brillen weet ik niet zo goed hoe ik dit moet aanpakken. De vrouw van de optiek zei ook nog tegen haar dat als we dit via de verzekering regelen er geen no claim gedoe van afgaat ofzo?...

Oke, wat ik dus wel vragen...hoe moet ik dit aanpakken? Denken jullie dat ik straks best veel moet betalen of regelt de verzekering het voor me?
Ik weet wel dat de glazen niet kapot waren dus die hoef ik dan toch niet te vergoeden?

Ik hoop in elk geval dat er iemand is die hier wat meer van af weet, natuurlijk zal ik ook ff contact opnemen met mijn zorgverzekeraar.
Alvast bedankt !

remcoheus
Berichten: 4
Lid geworden op: 03 apr 2007 13:38

Re: Hoe moet ik dit regelen? (bril kapot gemaakt)

Ongelezen bericht door remcoheus » 03 apr 2007 14:10

Er zijn meerdere mogelijkheden:
1) jouw klasgenootje stelt jou aansprakelijk voor de geleden schade. Dit is een normale gang van zaken. Jij neemt daartoe contact op met jouw aansprakelijkheidsverzekering (ook wel WA-verzekering genoemd). Jouw WA-verzekering keert het schadebedrag uit.
2) jouw klasgenootje schaft een nieuwe bril aan en stuurt de rekening in naar haar zorgverzekering. MAAR... dan spelen er een aantal criteria om voor vergoeding in aanmerking te komen. Jouw klasgenootje moet een aanvullende verzekering hebben waarin een vergoeding is opgenomen voor brillen en contactlenzen. Het vergoedingsbedrag is beperkt tot ongeveer 95 tot 200 euro per 24 maanden. Dus als ze onlangs al hierop heeft gedeclareerd dan zal ze de maximale vergoeding al (bijna) opgebruikt hebben. Als dat niet het geval is kan ze dus op vergoeding aanspraak maken.
Optie 1 is de meest gebruikelijke. Jij hebt immers een ander schade toegebracht en bent daar (naar ik aanneem) voor verzekerd.

Walter van V
Berichten: 1997
Lid geworden op: 31 jul 2006 09:38

Re: Hoe moet ik dit regelen? (bril kapot gemaakt)

Ongelezen bericht door Walter van V » 03 apr 2007 14:50

bent daar (naar ik aanneem) voor verzekerd.
en als niet blijf je nog altijd de veroorzaker van de schade, en dus degene die opdraait voor de kosten voor herstel.
Hoewel het mi wel gedeelde schuld is, niet handig de bril op de grond te leggen op een plaats waar blijkbaar gewoon gelopen kan worden..

Afhankelijk van de vergoedingsregeling van de verzekering zou je kunnen overwegen dat jij de eigen bijdrage voor je rekening neemt bv.

MartinvanO
Berichten: 6
Lid geworden op: 05 nov 2006 23:20

Re: Hoe moet ik dit regelen? (bril kapot gemaakt)

Ongelezen bericht door MartinvanO » 07 apr 2007 15:43

Hey Nordman,

Eigenlijk vind ik dat je helemaal niet aansprakelijk bent, als je aan het gymen bent leg je je bril toch niet op een plek in de gymzaal waar iedereen rent enzo?? Ik zou hem eerder in de kleedkamer in je tas doen ofzo of desnoods bij de docent afgeven.

roland48
Berichten: 216
Lid geworden op: 16 dec 2006 15:50

Re: Hoe moet ik dit regelen? (bril kapot gemaakt)

Ongelezen bericht door roland48 » 13 apr 2007 22:13

Hallo Nordman,

Ik neem aan dat dat meisje nog geen 18 is en dat haar ouders in eerste instantie voor die bril zullen betalen, waarna ze het bedrag op jouw verzekering willen verhalen.

Misschien gaat het een beetje ver, maar als die betreffende ouders niet al te veel verdienen (verzamelinkomen onder de 31.000 euro) dan is het aantrekkelijk om een duurdere bril te kopen en volgend jaar (aangifte 2007) van de belasting af te trekken. In dat geval krijgen ze geld toe aan het einde van de rit. Ook met een hoger inkomen is er aan te verdienen, alleen iets minder.

Zie ook:
http://forum.trosradar.nl/viewtopic.php?t=49258

Daar vind je iets meer info. Dit is dus optie 3.

Zo word je nog de belastingwiz van de klas...

kiz
Berichten: 2252
Lid geworden op: 11 okt 2005 21:37

Re: Hoe moet ik dit regelen? (bril kapot gemaakt)

Ongelezen bericht door kiz » 14 apr 2007 00:10

Eigenlijk vind ik dat je helemaal niet aansprakelijk bent, als je aan het gymen bent leg je je bril toch niet op een plek in de gymzaal waar iedereen rent enzo??
ik denk dat je verzekeraar om die reden de (eventuele) claim ook afwijst. Je bent niet (wettelijk) aansprakelijk in geval van nalatigheid van een ander.

Gesloten