LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Jaren te veel betaald voor verzekering CZ

Bespreek hier zorgverzekeraars en aanverwante zaken.
harriewoon
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 jan 2018 21:52

Jaren te veel betaald voor verzekering CZ

Ongelezen bericht door harriewoon »

Onze zoon woont al 5 jaar bij een instelling. wij hebben altijd extra pakketten bij de verzekering van CZ gedaan o.a . extra tand. wij zijn er sinds kort erop gewezen dat wij al 5 jaar te veel betaald hebben. Nu wilden wij de verzekering van CZ voor 31-01-2018 wijzigen maar wij kregen va CZ te horen dat dat pas op 01-01-2019 in kan gaan. Is hier wat aan te doen?

grun
Berichten: 2175
Lid geworden op: 11 jul 2011 15:23

Re: Jaren te veel betaald voor verzekering CZ

Ongelezen bericht door grun »

Oude verzekeringen moeten voor 31 december opgezegd worden, waarna je tot 31 januari van het daarop volgende jaar de tijd hebt om een nieuwe te kiezen.

sjohie
Berichten: 11237
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: Jaren te veel betaald voor verzekering CZ

Ongelezen bericht door sjohie »

harriewoon schreef:Onze zoon woont al 5 jaar bij een instelling. wij hebben altijd extra pakketten bij de verzekering van CZ gedaan o.a . extra tand. wij zijn er sinds kort erop gewezen dat wij al 5 jaar te veel betaald hebben. Nu wilden wij de verzekering van CZ voor 31-01-2018 wijzigen maar wij kregen va CZ te horen dat dat pas op 01-01-2019 in kan gaan. Is hier wat aan te doen?
Hoe hebben jullie precies te veel betaald dan? Betaalden jullie per pakket meer per maand, dan overeengekomen? Maw, CZ heeft meer geïncasseerd dan afgesproken?

Brahms
Berichten: 3158
Lid geworden op: 15 okt 2015 23:09

Re: Jaren te veel betaald voor verzekering CZ

Ongelezen bericht door Brahms »

Nee, dat kan nu niet meer. Dat is ook gewoon op site CZ te vinden.

Bij zorgverzekeraars CZ, Delta Lloyd, OHRA, De Friesland en Menzis (inclusief alle labels) geldt dat ook het aanpassen van de aanvullende verzekering uiterlijk 31 december had moeten gebeuren. Bij Zilveren Kruis, VGZ (inclusief alle labels), ONVZ (inclusief alle labels), DSW, InTwente, Stad Holland, Ditzo, de Amersfoortse en Avéro Achmea kun je je aanvullende pakket nog tot en met 31 januari wijzigen.
Zorg en Zekerheid en FBTO hanteren bij wijzigingen in de aanvullende verzekering dezelfde deadline als bij wijzigingen in de basisverzekering: 8 januari (Zorg en Zekerheid) en 13 januari (FBTO). Bij FBTO geldt wel dat de klant gedurende het jaar elke maand nog modules kan aanzetten.

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Jaren te veel betaald voor verzekering CZ

Ongelezen bericht door kweenie »

Als je dubbel verzekerd bent, dan is dat nooit reden om de premies met terugwerkende kracht terug te krijgen. Opzeggen binnen de looptijd kan alleen naar de toekomst toe in specifiek benoemde situaties. Bijvoorbeeld als uw kind het huis uit gaat en daarom een eigen polis kan gaan afsluiten.

Gesloten