LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Kartel afspraak in Aanvullende zorgverzekeringen ?

Bespreek hier zorgverzekeraars en aanverwante zaken.
BernardWG
Berichten: 5
Lid geworden op: 13 apr 2011 14:13

Kartel afspraak in Aanvullende zorgverzekeringen ?

Ongelezen bericht door BernardWG »

Misschien een klusje voor de Nma ? Sinds 2011 vergoed mijn zorgverzekeraar geen bloedonderzoeken meer aangevraagd door BIG geregistreerde artsen, zijnde NIET Eerste Lijn arts (huisarts dus). Wat blijkt ... Alle bloedonderzoeken door Arts/Natuurarts BIG en aanverwant geregistreerd aangevraagd bij laboratoria worden door GEEN EEN Aanvullende polis meer gedekt sinds 2011 ! En voor sommige Zorgverzekeraars geldt zelfs dat deze de ingediende nota's van 2010 en 2009 van het labo naar de patient terugsturen en zeggen dat ze deze niet meer vergoeden. M.a.w. indien men naar een arts/natuurarts gaat voor preventieve gezondheidsbegeleiding, kan alleen nog het consult worden vergoed en moet de huisarts (die 3000 + patienten heeft) op verzoek allerlei bloedonderzoeken aan gaan vragen ... Hetgeen GEEN ENKELE huisarts doet, in de 10 minuten spreektijd. Indien dit het beleid is van "besparing" door Zorgverzekeraars, dan is het stimuleren van preventie en een gezonde levensstijl een wasse neus en speelt dit linea recta in de kaart van de pharmaceutische industrie (meer pillen) en reguliere gezondheidszorg (ziekenhuizen, artsen e.d.) en ontmoedig je elke patient die echt iets aan zijn gezondheid wil doen. Ik ben best bereid wat meer premie voor een aanvullende verzekering te betalen indien BIG artsen (geen eerste lijn) ook twee jaarlijkse bloedcontroles kunnen aanvragen. Er is echter geen een Zorgverzekeraar bereid om dit soort aanvullende polissen meer af te geven (waarin bloedonderzoek aanvragen door niet eerste lijn's artsen worden vergoed) terwijl alle voorgaande jaren dit door de meeste verzekeraars gewoon werd vergoed. IK ZOU HIER GRAAG MEERDERE LOTGENOTEN IN VINDEN OM ZO EEN ACTIE OP TOUW TE ZETTEN!

Mathilde D.
Berichten: 2156
Lid geworden op: 06 aug 2005 18:41

Re: Kartel afspraak in Aanvullende zorgverzekeringen ?

Ongelezen bericht door Mathilde D. »

Hallo Bernard,

Als je inderdaad (bijna) alle andere aanvullende zorgverzekeringen van andere zorgverzekeraars hebt doorgelezen en het is inderdaad zo dat zij dit per 1-1-2011 allemaal tegelijk veranderd hebben, dan lijkt dit op een kartel-afspraak.
Je raad je aan om hier een melding van te maken bij de NMA: http://www.nmanet.nl/nederlands/home/Ov ... ignaal.asp .

Als je wil, kan ik je ondersteunen. Daarvoor in de plaats zou ik graag ondersteuning hebben bij een andere kwestie in de gezondheidszorg, die jou wellicht ook zal interesseren.
Ik ben ervan overtuigd dat wij, consumenten, ons actiever moeten opstellen, omdat de patientenvereniging, de NPCF, dit niet voor ons doet. Vooral zorgverzekeringskwesties moeten wij zelf aanpakken, ofwel een nieuwe consumenten/patientenvereniging oprichten die zich wel actief tegen oneerlijke regelingen verzet.

Groeten van Mathilde.

BernardWG
Berichten: 5
Lid geworden op: 13 apr 2011 14:13

Re: Kartel afspraak in Aanvullende zorgverzekeringen ?

Ongelezen bericht door BernardWG »

Hallo Mathilde, Ja, daar denk ik ook zo over. Steeds meer worden we teruggedrongen in onze polisrechten van Zorgverzekeraars, mede omdat de zorgkosten de pan uit vliegen als gevolg van overgroot deel ongezonde levensstijl en verkeerd voedsel, waar men vanuit de medische sector totaal geen aandacht aan besteedt. Aankomende artsen krijgen totaal geen enkel onderricht op het gebied van voedsel en preventie naar patienten toe. Het is een geldmachine geworden waar alle belanghebbers wel bij varen en de slachtoffers de patienten zijn. Naast een betere belangenbehartiging zou ook het draagkracht aspect meer eerlijker moeten worden aangekaart. Het is van de zotte om duizenden Eur per jaar te betalen en hier NIETS voor terug te krijgen dan alleen chemische rommel in je lichaam, onnodige operaties op basis van verkeerde diagnose en vaak maanden lange onderzoeken, waaruit niets komt, maar wel torenhoge rekeningen, terwijl patienten meer gebaat zijn met een verandering van levensstijl (voedsel, lichaamsbeweging, niet roken, etc.etc.) . Vergeet ook niet dat 60 % van de klachten en patienten die in het ziekenhuis belanden het gevolg is van medicijn gebruik !!! Er zou een veel beter screeningssysteem opgezet moeten worden, en een dwangmiddel om mensen aan te zetten tot een betere levenstijl. En natuurlijk bestaan er ook genetische en echte afwijkingen en problemen bij patienten. Maar ga nu eerst maar eens het kaf van het koren scheiden. Maar dat is niet in het belang van de medische sector en de zorgverzekeraars die elkaar fijntjes in stand houden ....

Chanmaster
Berichten: 2893
Lid geworden op: 25 jan 2006 08:05
Locatie: Almelo

Re: Kartel afspraak in Aanvullende zorgverzekeringen ?

Ongelezen bericht door Chanmaster »

Dat de reguliere huisarts geen bloedonderzoek meer kan laten uitvoeren voor rekening van welke ziekenkostenverzekeraar dan ook is het directe gevolg van het besluit daartoe genomen door de nationale ziekenfondsraad.

BernardWG
Berichten: 5
Lid geworden op: 13 apr 2011 14:13

Re: Kartel afspraak in Aanvullende zorgverzekeringen ?

Ongelezen bericht door BernardWG »

Het betreft hier niet de reguliere huisarts, eerste lijn, maar arts, BIG/AGB geregistreerd (overige code 84) en natuurartsen ... Huisartsen kunnen altijd bloedonderzoek aanvragen natuurlijk alleen worden zij op hun vingers getikt als ze te uitgebreide aanvragen doen etc. Zij moeten zo weinig mogelijk kosten maken, dan worden ze beloond.

BernardWG
Berichten: 5
Lid geworden op: 13 apr 2011 14:13

Re: Kartel afspraak in Aanvullende zorgverzekeringen ?

Ongelezen bericht door BernardWG »

Trouwens, er gaan stemmen op, zo heb ik net vernomen dat meer aandacht aan investeringen in preventie moet worden gestoken, i.p.v. de miljarden die de gezondheidszorg nu kost. Er komt misschien toch een denk trend omslag en dan is een uitgebreid bloedonderzoek per half jaar beslist een belangrijk onderdeel hiervan

BernardWG
Berichten: 5
Lid geworden op: 13 apr 2011 14:13

Re: Kartel afspraak in Aanvullende zorgverzekeringen ?

Ongelezen bericht door BernardWG »

Nationale Ziekenfondsraad is overgegaan in College voor Zorgverzekeraars. Echter zij gaan over het basis pakket, waar trouwens vandaag ook veranderingen in staan te verwachten .... Zij hebben niets met het Aanvullende Pakket te maken, en daar zit nu juist de mogelijke kartelvorming ...

comeyer
Berichten: 95
Lid geworden op: 10 jan 2010 14:16

Re: Kartel afspraak in Aanvullende zorgverzekeringen ?

Ongelezen bericht door comeyer »

Nationaliseren die zorgverzekeringen, door die kartelvormingen die Echt plaatsvinden zijn de burgers de dupe, en dan moet je ook nog verplicht verzekeren. :evil:

Gesloten