LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] ONVZ AV Topfit Klant mag geen gebruik van AV Maken

Bespreek hier zorgverzekeraars en aanverwante zaken.
diploship
Berichten: 24
Lid geworden op: 27 feb 2006 16:22

ONVZ AV Topfit Klant mag geen gebruik van AV Maken

Ongelezen bericht door diploship » 19 mar 2007 22:53

Hoi,
Ik heb zojuist met iemand gesproken die onlangs is verteld dat hij geen gebruik van zijn AV Topfit in 2007 mag maken. Dit omdat hij excessief gebruik hiervan zu hebben gemaakt in 2006 ivm behandelingen voor zijn chronische pijnklachten met een paar bezoeken aan de natuurarts.

De ONVZ medewerker die hij gesproken heeft op de afdeling die dit besluit heeft genomen liet hem weten de behandelingen niet noodzakelijk te vinden omdat hij er niet van dood zou gaan zonder de behandelingen voor zijn pijn klachten. Volgens degene mag hij helemaal geen gebruik maken van alternatieve geneeswijze voor zijn pijn klachten in 2007. Met andere woorden mag de klant de AV premie blijven betalen maar gebruik maken van zijn verzekering. :roll:

Walter van V
Berichten: 1997
Lid geworden op: 31 jul 2006 09:38

Re: ONVZ AV Topfit Klant mag geen gebruik van AV Maken

Ongelezen bericht door Walter van V » 20 mar 2007 19:09

lijkt mij zwaar onzin dit verhaal. Geen enkele medewerker kan op eigen houtje even de polisvoorwaarden gaan veranderen. Wettelijk gezien kunnen ze gewoon aan de voorwaarden gehouden worden, desnoods onder dwang. Is het risico van verzekeren.

Als hem dat verteld is is het helemaal onzin, een verzekering zal er echt wel voor zorgen dat zoiets zwart op wit omt te staan, en tijdig aangeven ivm de wettelijke bepalingen dat klanten tijdig van verslechtering van de polisvoorwaarden geinformeerd moeten worden.

ik denk eerder dat er iets anders speelt wat of verkeerd overgebracht is, of verkeerd onthouden.

jermen2
Berichten: 200
Lid geworden op: 02 okt 2006 19:29

Re: ONVZ AV Topfit Klant mag geen gebruik van AV Maken

Ongelezen bericht door jermen2 » 20 mar 2007 20:05

Hoi

Nee dat mogen ze dus niet doen en dat kan een medewerker ook niet zo maar even zeggen.
Je hebt als klant van ONVZ in 2007 wel een verminderde aanvulling voor Alternatieve geneeswijzen deze is teruggebracht van onbeperkt naar 1000 euro per jaar. Hierover zijn alle klanten geinformeerd, misschien betreft het zoiets??

groeten jermen

henk0106
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 mar 2007 21:45

Re: ONVZ AV Topfit Klant mag geen gebruik van AV Maken

Ongelezen bericht door henk0106 » 20 mar 2007 21:53

Na gebeld te hebben verteld men mij dat de zorgverleners zijn doorgelicht en er daar bij een aantal dikke streep doorgegaan is, dit betekend dat dus niet alle zorgverlening meer wordt vergoed, dus eerst zieltjes winnen met hoge score in de peiling.
En daarna op zo,n manier aan het bezuinigen, niet goed bezig dus.
En zeker als dan pas in maart dat soort besluiten nemen dan maar hopen dat er niet veel mensen opzeggen, weinig kans dus ze wijzigen polisvoorwaarden dan kan je altijd weg.

Walter van V
Berichten: 1997
Lid geworden op: 31 jul 2006 09:38

Re: ONVZ AV Topfit Klant mag geen gebruik van AV Maken

Ongelezen bericht door Walter van V » 21 mar 2007 08:16

ah het gaat dus niet om de zorg, maar om een aantal specifieke zorgverleners! dat is geen wijziging van de polisvoorwaarden denk ik in die zin. Zal dan ook wel misschien een reden voor zijn, dat specifieke zorgverleners geschrapt worden??

Dus dezelfde zorg kan wel afgenomen worden bij een wel door hen erkend zorgverlener, geen probleem dus lijkt mij.

henk0106
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 mar 2007 21:45

Re: ONVZ AV Topfit Klant mag geen gebruik van AV Maken

Ongelezen bericht door henk0106 » 21 mar 2007 13:21

Ja net hoe je er tegenaan kijkt jarenlang vergoeden en dan zonder iets te vermelden schrappen vind ik vreemd.

tinne
Berichten: 650
Lid geworden op: 18 jan 2007 19:06

Re: ONVZ AV Topfit Klant mag geen gebruik van AV Maken

Ongelezen bericht door tinne » 21 mar 2007 15:43

ONVZ trekt aan noodrem

Zorgverzekeraar ONVZ lijdt over 2006 een miljoenenverlies. "Halverwege vorig jaar constateerden wij dat de schadelast op de aanvullende verzekering fors toenam. Nu we de cijfers van het vierde kwartaal ook hebben, blijkt het nog slechter te zijn dan verwacht", zegt topman Erno Kleijnenberg. Oorzaak is de overconsumptie door een groep van tien- tot twintigduizend verzekerden, waardoor de schadelast op de aanvullende verzekering "zeer fors" is toegenomen. ONVZ wil het tij keren door per 15 april de voorwaarden voor de Optifit en Topfit-polissen tussentijds en-bloc te wijzigen. ONVZ telt 450.000 verzekerden, van wie de helft beschikt over de meest uitgebreide aanvullende verzekering, de Topfitpolis. Bij de jaarwisseling waren de premies al met 12% verhoogd en de polisvoorwaarden aangescherpt.
Bron : nu.nl Z-headlines 21 maart.

Ik denk dat het met bovenstaand te maken heeft. Slechte zaak voor alle verzekerden.

mvrgr. Tinne

Walter van V
Berichten: 1997
Lid geworden op: 31 jul 2006 09:38

Re: ONVZ AV Topfit Klant mag geen gebruik van AV Maken

Ongelezen bericht door Walter van V » 21 mar 2007 17:08

tja...kleine verzekeraar die grote groei heeft gehad, en blijbaar te coulant is geweest met acceptatie.

Gewoon gevolg van de marktwerking!!
Geweldig hoor, marktwerking in de zorgsector!

Mathilde D.
Berichten: 2058
Lid geworden op: 06 aug 2005 18:41

Re: ONVZ AV Topfit Klant mag geen gebruik van AV Maken

Ongelezen bericht door Mathilde D. » 21 mar 2007 20:35

Een verzekeraar, ook een ziekenfonds, kon dit altijd al doen, alleen wat betreft de aanvullende verzekering. Als een verzekering in zijn polisvoorwaarden heeft staan dat de polisvoorwaarden "en-bloc" gewijzigd kunnen worden, is dat zelfs gunstig voor de klant, want dan moet de verzekeraar de voorwaarden voor iedereen tegelijk wijzigen. Met andere woorden, ze mogen in dat geval niet de verzekerden met de grootste uitgaven in prijs verhogen bijvoorbeeld.
Ook het verhaal dat een individuele verzekerden niet meer naar een natuurarts mag van de verzekeraar, kan kloppen. Immers ook in de AV-polisvoorwaarden staat altijd dat de zorg medisch noodzakelijk moet zijn. Als je dit niet kan aantonen trekt de verzekeraar aan het langste eind.

Wat betreft de opmerking over marktwerking van Walter van V. : ik hoop dat iedereen begrijpt dat dit probleem niet met marktwerking te maken heeft. Bij marktwerking moet meer gedacht worden aan concurrentie tussen zorgverleners onderling: bijvoorbeeld tussen fysiotherapeuten. Elke fysiotherapeut kan zijn eigen prijs rekenen en dus is het voor de patient van belang om vOOr de behandeling naar de prijs te vragen.

sprokkel
Berichten: 887
Lid geworden op: 26 mar 2004 09:28

Re: ONVZ AV Topfit Klant mag geen gebruik van AV Maken

Ongelezen bericht door sprokkel » 22 mar 2007 09:00

ONVZ kort op zorgvergoedingen

Gepubliceerd op donderdag 22 maart 2007

DEN HAAG (ANP) - Verzekeraar ONVZ zal voor alternatieve therapieën, psychologische hulp en fysiotherapie minder gaan uitkeren, dat meldt de Volkskrant donderdag. ONVZ is daarmee de eerste zorgverzekeraar die het mes in het pakket van aanvullende ziektekosten zet.

Een woordvoerder van de verzekeraar verklaart in de krant dat de ruime dekking voor deze therapieën zich nu tegen ONVZ keert. ,,We hebben klanten die jaarlijks zeventien brillen bestellen. Hun declaratiegedrag dwingt ons de polisvoorwaarden voor aanvullende verzekeringen per direct aan te passen. Gewone verzekerden mogen niet de dupe worden van deze grootgebruikers.''

De nieuwe dekking zou op 15 april ingaan. ONVZ heeft ongeveer 450.000 verzekerden.

Vreemd dat een verzekeraar ergens in het verzekerings jaar de voorwaarden mag veranderen.

jermen2
Berichten: 200
Lid geworden op: 02 okt 2006 19:29

Re: ONVZ AV Topfit Klant mag geen gebruik van AV Maken

Ongelezen bericht door jermen2 » 23 mar 2007 20:51

Hallo

Volgens mij is het al langer dat onvz alternatieve hulp niet meer onbeperkt vergoed maar 1000 euro per jaar maximaal. Aan het begin van het jaar kreeg ik al de nieuwe papieren waar dit in stond.
gr jermen

diploship
Berichten: 24
Lid geworden op: 27 feb 2006 16:22

Re: ONVZ AV Topfit Klant mag geen gebruik van AV Maken

Ongelezen bericht door diploship » 25 mar 2007 14:27

Mathilda mischien weet u een antwoord hier op, mbt medische noodzaak is het dan niet de bedoeling dat een zorgverzekeraar de kans geeft de verzekerden dit aan te tonen ipv ineens uit het niets vermelden dat er verder niets meer vergoed word voor de behandelingen van de natuurarts.

Wat houd medische noodzaak precies in, in die zin?

Mensen gaan reglematig naar een arts/ specialist voor alles en nog wat zonder dat ze in levens gevaar zouden komen als ze dat niet zouden doen. Bedoelen verzekeraars iets anders met medische noodzaak en zo ja hoe toont men dat aan?

Wie bepaald de medische noodzaak? Zo,n 10 jaar geleden was het zo dat men een verwijsbrief van de huisarts nodig had om naar de natuurarts te gaan maar dat veranderd en was er van uit gegaan dat de natuurarts dit zelf kon beoordelen gezien hij/zij ook arts is.

Zelf had ik een verwijzing van mijn huisarts voor een
natuurarts/reumataloog en zou ook niet dood zijn gegaan als ik niet geweest was maar doorvoor had ik een AV, om gebruik van te kunnen maken zoals ik dat nodig vond voor mijn kwaliteit van leven. Als alternatieve geneeswijze niet in het pakket zat destijds had ik geen AV betaald elke maand. Zo zit het ook met degene die het mededeling kreeg mbv het niet-gebruik beleid van de AV van ONVZ.

Walter van V
Berichten: 1997
Lid geworden op: 31 jul 2006 09:38

Re: ONVZ AV Topfit Klant mag geen gebruik van AV Maken

Ongelezen bericht door Walter van V » 25 mar 2007 16:46

Wat betreft de opmerking over marktwerking van Walter van V. : ik hoop dat iedereen begrijpt dat dit probleem niet met marktwerking te maken heeft.
Mathilde, hou je nu niet van de domme, natuurlijk heeft dit wel met marktwerking te maken. ONVZ stuurt hiermee een deel van de markt! Zij willen bereiken dat er of minder consumptie komt voor een bepaald deel van de AV waar deze naar hun mening te hoog opgelopen was, of dat (met deels hetzelfde resultaat) de mensen die verantwoordelijk zijn voor de hoge declaratie indiening hun heil bij een andere verzekeraar gaan zoeken.

En dat noem jij geen marktwerking???? een sturende verzekeraar doet niet aan marktwerking, nee vast... Hoe noem jij het dan??

Dit maakt gewoon deel uit van marktwerking in de zorg..Als je marktwerking in de zorg wilt, moet je dit soort verschijnselen ook accepteren, want dat hoort gewoon bij marktwerking..Vergeet ook niet dat de regering met invoer van de basisverzekering zeer veel macht en invloed bij de zorgverzekeraars heeft gelegd (dus sprake van echte marktwerking is er daardoor al niet eens, maar goed die discussie hebben we al eens geprobeerd te voeren..)


En dit is gelijk 1 van de redenen dat ik vind dat marktwerking niet in de zorgsector thuishoort. Voorstanders van marktwerking vinden het heilig, maar willen alleen de positieve kanten ervan. Alleen dan moet je dus maatregelen gaan nemen om de negatieve kanten de kop in te drukken, en dat soort maatregelen werkt altijd door naar de positieve kanten. Dus of wel marktwerking, maar dan ook totaal. Of totaal niet! een tussenweg is er niet m.i. omdat het dan een circus van compromissen blijft..

Walter van V
Berichten: 1997
Lid geworden op: 31 jul 2006 09:38

Re: ONVZ AV Topfit Klant mag geen gebruik van AV Maken

Ongelezen bericht door Walter van V » 26 mar 2007 17:28

ik heb net eens op de site van onvz de wijzigingen opgezocht (staan netjes apart per soort AV aangegeven) en ik vind het nogal meevallen...
Er wordt nog steeds heel veel vergoed, nog steeds ook meer dan bij andere zorgverzekeraars. Fysiotherapie is bv niet meer onbeperkt, maar dat doet bijna geen enkele verzekeraar onbeperkt, of alleen bij medische noodzaak (dus machtiging vooraf) voor bv chronische zieken.

Oftewel komt op mij over als veel drukte om (bijna) niets...

jermen2
Berichten: 200
Lid geworden op: 02 okt 2006 19:29

Re: ONVZ AV Topfit Klant mag geen gebruik van AV Maken

Ongelezen bericht door jermen2 » 27 mar 2007 21:19

Hoi walter


Al met al blijft onvz meer vergoeden dan andere verzekeraars, maar ja je bent wel gewend dat onvz altijd alles vergoede en dat valt even tegen vooral midden in een jaar.
Wij zitten al jaren bij onvz en zijn daar gebleven omdat mijn man ivm hernia nog al eens gebruik moet maken van de chiropractor en zij een van de weinige waren die dit onbeperkt vergoeden. Helaas ook hieraan komt een eind maar aan de andere kant wel te begrijpen.
groet jermen

Mathilde D.
Berichten: 2058
Lid geworden op: 06 aug 2005 18:41

Re: ONVZ AV Topfit Klant mag geen gebruik van AV Maken

Ongelezen bericht door Mathilde D. » 27 mar 2007 23:18

Fysiotherapie is bv niet meer onbeperkt, maar dat doet bijna geen enkele verzekeraar onbeperkt, of alleen bij medische noodzaak (dus machtiging vooraf) voor bv chronische zieken.
Dit is onjuist. Er zijn veel verzekeringen die fysiotherapie onbeperkt vergoeden in de hoogste AV-klasse.
Ik wil ook graag wijzen op het feit dat fysiotherapie nog steeds gedeeltelijk in de basisverzekering zit: voor kinderen voor 9-max 18 behandelingen per indicatie per jaar en voor volwassenen indien de fysiotherapie gegeven wordt ivm een aandoening die voorkomt op een officiele lijst van "chronische" aandoeningen. (behalve de eerste 9 behandelingen in een jaar).

Walter van V
Berichten: 1997
Lid geworden op: 31 jul 2006 09:38

Re: ONVZ AV Topfit Klant mag geen gebruik van AV Maken

Ongelezen bericht door Walter van V » 28 mar 2007 08:17

Er zijn veel verzekeringen die fysiotherapie onbeperkt vergoeden in de hoogste AV-klasse.
welke dan?? en dan bedoel ik dus ook echt onbeperkt zonder machtiging etc.

flepp
Berichten: 322
Lid geworden op: 12 jun 2005 21:34

Re: ONVZ AV Topfit Klant mag geen gebruik van AV Maken

Ongelezen bericht door flepp » 28 mar 2007 17:51

Agis vergoedt fysiotherapie onbeperkt in av polis compleet, voorheen gewoon in de basis verzekering.

Walter van V
Berichten: 1997
Lid geworden op: 31 jul 2006 09:38

Re: ONVZ AV Topfit Klant mag geen gebruik van AV Maken

Ongelezen bericht door Walter van V » 28 mar 2007 20:32

met of zonder medische acceptatie? Oftewel is deze AV vrij toegankelijk voor iedereen? dan is dat er tenminste 1 (zolang het duurt..)


Gesloten