LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] tandartsverzekering

Bespreek hier zorgverzekeraars en aanverwante zaken.
ienie
Berichten: 12
Lid geworden op: 07 jun 2005 18:20

tandartsverzekering

Ongelezen bericht door ienie » 15 jul 2007 15:36

Hallo allemaal,

Mijn partner en ik zijn zoekende naar een tandartsverzekering. Natuurlijk heb ik t forum al doorgelopen en zie hier en daar wel wat staan, maar eigenlijk niets concreets.

Wie heeft er ervaring met - apart- afgesloten tandartsverzekering?

Graag zou ik wat ervaringen willen horen van verschillende maatschappijen. Zodat wij ons ook kunnen orienteren op deze verzekering.

Nu zijn wij (collectief) verzekerd bij de Menzis, maar zoals inmiddels breed uitgemeten in de media is alom bekend dat er vele haken en ogen aanzitten bij de aanvullende tandartsverzekering. :twisted:
Ons gebit is aan een grondige behandeling toe :oops: , maar wij hebben het geld niet om eens honderden euries op tafel te leggen.

Vandaar mijn concrete vraag.

Graag jullie ervaringen, welke maatschappij en hoe de vergoedingen daadwerkelijk in de praktijk zijn. Laten we eerlijk zijn, met letters worden vele van ons in de maling genomen, omdat wij noch de juiste codes bij de behandelingen kennen en noch dus het overzicht duidelijk kunnen krijgen m.b.t. de echte vergoedingen die werkelijk uitgekeerd worden. Wie heeft er goede ervaringen en wie slechte....... :?: :!: :?:

Alvast bedankt en ik hoop dat ik juist met deze vraag ook e.e.a. duidelijk krijg voor anderen die worstelen met dezelfde vraag/kwestie.

groetjes,

ienie

NewDutchie
Berichten: 299
Lid geworden op: 01 jun 2007 16:08

Re: tandartsverzekering

Ongelezen bericht door NewDutchie » 16 jul 2007 16:55

Ons gebit is aan een grondige behandeling toe , maar wij hebben het geld niet om eens honderden euries op tafel te leggen.
Bij een andere maatschappij zal dat niet gaan lukken. Voordat je een redelijke verzekering kan afsluiten moet je eerst een saneringsverklaring hebben. Deze verklaring houdt in dat er de komende tijd geen grote behandelingen worden verwacht aan het gebit.

Sowieso niet 'netjes' om eerst het gebit te laten verslechteren (lees weinig/geen premie betalen) en daarna een verzekeringsmaatschappij voor de kosten op te laten draaien, toch?

Byob
Berichten: 519
Lid geworden op: 17 okt 2006 10:54

Re: tandartsverzekering

Ongelezen bericht door Byob » 16 jul 2007 17:09

Daarmee niet alleen de verzekraar, maar uiteindelijk ook de verzekerden op kosten jagen....

D1RK
Berichten: 2868
Lid geworden op: 10 mar 2007 07:51

Re: tandartsverzekering

Ongelezen bericht door D1RK » 16 jul 2007 17:35

Een verzekeraar wil winst maken en nog administratie kosten erbij, dus eigenlijk kun je niet goedkoper uit zijn.
Als ik die premie die ik afgelopen 30 jaar niet betaalde op een spaarrekening zet, en zie wat daar vanaf ging met rekeningen hou ik een leuke goeden tand over!

Als ik verder lees wat sommige betalen en dan toch niet krijgen wegens kleine lettertjes, ben ik nog meer blij.

Als je de gezondeste per 1 jan 2008 daar verzekerde en dan pas in 2009 de partner erbij word je eerder geaccepteerd, want dat is aanvulling bestaande klant dan 2 nieuwe!
Maar of jou gebit dat zolang volhoud, vermoedelijk ben je al telaat en als je weet wat de verzekering kost en de tandarts ben je na een aantal jaren hierna als het is opgelost toch meestal voordeliger uit.

Ook elders mag je een behandeling laten doen, gehoord over lage prijzen tijdens vakantie in Turkije.
Zelf tevreden in Rusland, maar mijn vrouw komt daar ook vandaan, vandaar....

Bor Komorovski
Berichten: 1718
Lid geworden op: 05 jul 2006 10:13

Re: tandartsverzekering

Ongelezen bericht door Bor Komorovski » 18 jul 2007 12:37

Ons gebit is aan een grondige behandeling toe , maar wij hebben het geld niet om eens honderden euries op tafel te leggen.
'Laten we eerlijk zijn': zo eerlijk zijn jullie ook niet! Je wilt bj wijze van spreken een brandverzekering afsluiten, terwijl de rook door de ramen al naar buiten komt!

Tip: voor het geval je nog geen brandverzekering hebt: sluit hem wat eerder af!
Even voor de goede info: het is wettelijk geregeld dat je geen beroep op een verzekering mag doen als de schadetoebrengende gebeurtenis al aan de gang was als je de verzekering afsloot.

Als ik een tandartsverzekering afsluit met een mond vol gaten krijg ik simpelweg geen uitkering, punt. En als ik een saneringsverklaring onjuist invul is sprake van (strafbare) fraude.

oorth032
Berichten: 40
Lid geworden op: 07 dec 2006 18:26

Re: tandartsverzekering

Ongelezen bericht door oorth032 » 18 jul 2007 15:39

Ik dacht dat Ienie om informatie vroeg en niet om afgekat te worden, dit vind ik altijd het probleem van een forum, je vraagt iets en er komen een stel "wijze" raadgevers die hun gal even willen spuien.

GEEF NORMAAL ANTWOORD EN HOU ANDERS JE KLAP DICHT!

Ienie gewoon een verzekering afsluiten bij een goede verzekering en naar een tandarts gaan, je zal de eerste opknapbeurt zeker persoonlijk zelf moeten betalen.
Voor de rest zijn de verzekeringen allemaal een beetje hetzelfde, ik ben aangesloten bij het Zilverenkruis/Achmea en heb een zilveren tandartspolis krijg maximaal 450,00 euro vergoed per jaar.
neem je een duurdere die 10,00 euro extra per maand kost dan krijg je iets van 950,00 euro vergoed, maar wanneer je deze verzekering mag afsluiten moet je gebit zeker in orde zijn!

Dit is wat ik ervan weet.

Mvg. Marijke

janky
Berichten: 18
Lid geworden op: 18 dec 2003 21:54

Re: tandartsverzekering

Ongelezen bericht door janky » 18 jul 2007 15:54


Ons gebit is aan een grondige behandeling toe , maar wij hebben het geld niet om eens honderden euries op tafel te leggen.
Iedereen gaat er nu vanuit dat het hier gaat om gebitten die slecht zijn onderhouden. Het zou natuurlijk ook zo kunnen zijn dat vullingen vernieuwd moeten worden of kronen geplaatst moeten worden om welke reden dan ook.
Als je ouder wordt, wordt ook je gebit brozer met het risico dat je er stukjes af bijt. Ook al ga je keurig ieder half jaar op controle, en onder- ga je de behandelingen die nodig zijn.
Ik weet dat uit eigen ervaring. De reparaties worden ten dele vergoed tot een max. van 450 Euro per jaar bij het CZ. En dan hebben we het over een aanvullende verzekering Tand. Wil je bij het CZ een plus tandverzekering dan wordt je gebit eerst gekeurd door het CZ, je mag dan maar een paar vullingen hebben en voorlopig mogen er geen grote onkosten in het verschiet liggen. Dus CZ is geen optie als er het nodige gedaan moet worden want aan 450 Euro zit je zo.

NewDutchie
Berichten: 299
Lid geworden op: 01 jun 2007 16:08

Re: tandartsverzekering

Ongelezen bericht door NewDutchie » 18 jul 2007 15:55

Ik dacht dat Ienie om informatie vroeg en niet om afgekat te worden, dit vind ik altijd het probleem van een forum, je vraagt iets en er komen een stel "wijze" raadgevers die hun gal even willen spuien.

GEEF NORMAAL ANTWOORD EN HOU ANDERS JE KLAP DICHT!
Dus als iemand willens en wetens de boel wil tillen (o.a. op mijn kosten) dan mag ik er niks van zeggen omdat het niet informatief is?

Maar goed, jouw bijdrage van "houd anders je klap dicht" is natuurlijk geen gal spuwen?

oorth032
Berichten: 40
Lid geworden op: 07 dec 2006 18:26

Re: tandartsverzekering

Ongelezen bericht door oorth032 » 18 jul 2007 19:46

Dutchy,

Ik lees niet in de brief dat Ienie van plan was om de boel op te lichten, dat doen de tandartsen wel met hun prijzen, want die berekenen zelfs een stukje flosdraad mee.

Ik betaalde afgelopen week voor een halfjaarlijks onderzoek en een "uitgebreidde" gebitsbehandeling 63,00 euro voor 15 minuten.
Als er nog eens iets groots moet gebeuren dan ben je gelijk bankroet.
Dan moet je ook nog gelijk betalen, ik hou mijn hart vast als er "groot onderhoud" moet worden gedaan.

hoveling
Berichten: 73
Lid geworden op: 19 jun 2006 11:49

Re: tandartsverzekering

Ongelezen bericht door hoveling » 18 jul 2007 20:24

Ook ik heb door omstandigheden een slecht gebit ondanks dat ik ieder half jaar voor controle ben geweest. Ik heb eerst bij CZ gezeten en kreeg 450 euro per kalanderjaar vergoed bij een AV TOP.
Nu zit ik bij DSW en heb de hoogste aanvullende verzekering en wordt er 100% vergoed. Kijk maar eens op hun website. Ik ben zonder voorwaarden door DSW geaccepteerd en kon gelijk doorgaan met mijn behandelingen.
Niet iedereen heeft uit zich zelf een gaaf gebit maar komen er ook erfelijke factoren bij kijken of een ziekte die zijn uitwerking heeft op ons gebit dus laat de schreeuwlelijken maar kletsen. Succes!

Groetjes van mij

b.olsen
Berichten: 245
Lid geworden op: 26 feb 2005 22:22

Re: tandartsverzekering

Ongelezen bericht door b.olsen » 18 jul 2007 21:33

en als dat niet lukt dan doe je het gewoon zoals ik. gewoon zwart. ik heb met mijn tandarts afgesproken dat ik alles zwart betaal. ik ga netjes twee keer per jaar ook wordt alles netjes gereinigd. scheelt mij rond de 240 euro per jaar.

Rotan
Berichten: 9
Lid geworden op: 19 jul 2007 17:39

Re: tandartsverzekering

Ongelezen bericht door Rotan » 19 jul 2007 17:52

ienie,

Heb even voor jou op de site van Avéro Achmea gekeken. Daar staat bij tandartsverzekeringen het volgende:
Tandarts

Avéro Achmea biedt vier tandartspakketten aan. T 250, T 500 en T 1000 vergoeden 75% van de kosten tot maximaal respectievelijk € 250, € 500 en € 1000. T xtra ten slotte is een uitgebreid verrichtingenpakket waarin bijna alle behandelingen voor de volle 100 procent vergoed worden (uitgezonderd parodontologie en kroon-/brugwerk). Voor T xtra wordt wel medische selectie toegepast, op basis van een tandheelkundig keuringsrapport.
Ik maak hieruit niet op, dat men voor verzekeringsvormen, anders dan voor Txtra, wel een medische selectie toepast.

Kijk even op hun site http://www.averoachmea.nl/web/show/id=106098 of bel ze gewoon even: 09009590.

:D Rob

rodirida
Berichten: 3
Lid geworden op: 19 jul 2007 22:01

Re: tandartsverzekering

Ongelezen bericht door rodirida » 19 jul 2007 22:55

Hallo

misschien goed om even in de gaten te houden en lijkt mij ook elementair:

1.
tandartsen zijn zelfstandige ondernemens die iets verkopen en winst maken(salaris, zij leven hier tenslotte van!)
2.
verzekeraars maken ook 'winst' om hun kosten te kunnen betalen(ook weer salaris!(en soms te veel...)

Verzekeringen zijn er eigenlijk om (mogelijk en/of toekomstig) risico af te dekken tegen relatief een lage premie omdat je dit zelf niet kunt of wilt betalen:
a: alle verzekerden premie betalen en niet altijd claimen,
b: enkelen wel (te veel)claimen en deze kosten feitelijk hoofdelijk worden omgeslagen over alle verzekerden middels de premies
c: er spelregels(selectie/geen brandhuis verzekeren, etc etc) zijn om al die premiebetalende klanten nog een beetje solidair te laten zijn en premie blijven betalen :?


Dus....
Iedereen die als verzekerde meer vraagt dan dat hij middels premie wil of kan betalen leunt op de solidariteit van anderen...

Misschien toch beter eerst te sparen en de tandarts een offerte te laten opmaken en hem cash te betalen...
Geld lenen(PL, DK etc zoals bij bv aankoop auto)...
O ja, toch verzekeren en de beste(in ieders persoonlijk geval) eruit te kiezen en de kosten via de verzekeringsmaatschappij, lekker solidair, hoofdelijk omslaan.

Soms heb je niets te kiezen...en hebben we met z'n allen afgesproken om jouw kosten te vergoeden...

Succes met de keuze.

oorth032
Berichten: 40
Lid geworden op: 07 dec 2006 18:26

Re: tandartsverzekering

Ongelezen bericht door oorth032 » 20 jul 2007 00:29

Soms heb je niets te kiezen en loop je voor schandaal omdat het niet meer te betalen is.
Of het nu de verzekering is of de tandarts.
Ik vind de specialisten-tarieven echt van de zotte in verhouding wat iemand verdiend die 38 uur in de week zwaar werk moet doen voor een flut salaris die ook moet wonen en misschien een gezin moet onderhouden.
Voor sommige mensen is het gewoonweg niet meer weggelegd om naar de tandarts te gaan en juist als je op leeftijd bent komen de problemen met je gebit.
Ik zeg niet dat de mensen het niet willen betalen, maar niet kunnen betalen.

ienie
Berichten: 12
Lid geworden op: 07 jun 2005 18:20

Re: tandartsverzekering

Ongelezen bericht door ienie » 21 jul 2007 21:31

:evil: :evil: :evil: :evil:

Lieve mensen,

Allereerst moet mij van het hart, dat wat Marijke ook al zei, ik heb door een ziekte, dus BUITEN MIJN SCHULD OM!!!, een slecht gebit. Verder is het ook nog zo dat IK GEEN ENKELE VERZERING OP WIL GAAN LICHTEN. Als dit de manier is van info krijgen hier, ben ik echt aan het verkeerde adres geloof ik.

Ik vraag jullie reaktie op een tandartsverzekering die ik af wil sluiten. Niet om door vele van jullie nog eens nagetrapt te worden. Ik vind het echt heel erg, dit allemaal te moeten lezen. Na meerdere bestralingen wegens darmkanker wens ik niet uitgemaakt te worden voor een oplichter, een laaien lichter en iemand die een ander op laat draaien voor mijn kosten.

Bij deze sluit ik dus ook deze vraagstelling. In mijn leven ben ik al te veel en vaak gekwetst en dat dit nu ook nog juist hier ff moet gebeuren vind ik een schande.

Voor diegen die mij eerlijk en oprecht een antwoord hebben gegeven, mijn hartelijke dank voor jullie reakties, ik stel dit erg op prijs. Ik ben ook na meerdere sites gegaan e.e.a. na te kijken en hoop binnenkort van de Avero en de DSW een offerte tegemoet te zien

Voor diegene die mij nog s ff na moesten trappen, mensen, denk eerst eens na voor je oordeeld!!!!!!! Jullie moesten je schamen!!!! NewDutchy en Vogels, gezien jullie reactie op mijn onderwerp zal ik een klacht gaan indienen over jullie antwoord en een ban voor gaan stellen, want jullie gaan ervan uit dat iemand die jullie überhaupt niet kennen, eens flink onderuit moeten halen uitmaken voor een oplichter en wat al niet meer, dit kan en mag niet hier, lees eens de algemene rgeles betreffende het forum, voor je met een vingertje gaat wijzen of mensen die een vraagstelling hier doen al schuldig verklaard voordat er gevraagd word wat en waarom.
Sorry, maar jullie zijn wel heel erg ver gegaan in het ver- en be-oordelen van mij en/of mijn vraag!! Denk eens na voor jullie zo een hard oordeel velgen want dit raakt kant nog wal!!!!

Nogmaals, de mensen die eerlijk en oprecht geantwoord hebben, mijn hartelijke dank voor jullie reakties!!!

Groet,

ienie

graham27
Berichten: 48
Lid geworden op: 10 apr 2005 13:11

Re: tandartsverzekering

Ongelezen bericht door graham27 » 22 jul 2007 12:04

je kunt toch gewoon menzis nemen niet collectief maar gewoon en de allerhoogste tandarts verzekering nemen :roll: ... menzis accepteert iedereen zonder gedoe je kunt online alles regelen

NewDutchie
Berichten: 299
Lid geworden op: 01 jun 2007 16:08

Re: tandartsverzekering

Ongelezen bericht door NewDutchie » 23 jul 2007 09:41

Ik wacht geduldig af.

Nita
Berichten: 1156
Lid geworden op: 30 apr 2007 18:53

Re: tandartsverzekering

Ongelezen bericht door Nita » 24 jul 2007 18:07

Ienie,als deze mensen helderziend waren was hun eigen probleem ook al opgelost of hadden totaal geen probleem gehad.Meningen zijn er om gegeven te worden al komt dit in jouw geval een beetje hard over.Beterschap en sc6 met het vinden van de juiste verzekering.

j.w.
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 aug 2007 13:04

Re: tandartsverzekering

Ongelezen bericht door j.w. » 14 aug 2007 13:11

Ik zit ook te overwegen om over te stappen naar andere tandartsverzekering..Ik heb nu het duurste pakket bij Menzis..
Ik ben extreem knarser waardoor mijn tanden hard slijten..Echter er zijn maar weinig verzekeringen die opbeetplaatje vergoeden..Met name de techniekkosten worden vrijwel nergens vergoed..
Dit wist ik niet toen ik de verzekering afsloot..Ik heb nu rekening liggen en trek het bedrag maar aan het eind van jaar af bij de belasting..
Volgens mijn tandarts is Meeuws een goede tandartsverzekering..Dus ik ga daar maar eens informeren..

Walter van V
Berichten: 1997
Lid geworden op: 31 jul 2006 09:38

Re: tandartsverzekering

Ongelezen bericht door Walter van V » 15 aug 2007 08:29

Ik ben extreem knarser waardoor mijn tanden hard slijten..Echter er zijn maar weinig verzekeringen die opbeetplaatje vergoeden..Met name de techniekkosten worden vrijwel nergens vergoed..
een zogenaamde splint wordt na aanvraag onder het kopje bijzondere tandheelkunde vergoed vanuit de basisverzekering, 100% incl nazorgconsulten en techniekwerk, mits er een UFO (uw tandarts dient dit allemaal te weten!) is uitgevoerd. Liefst ook begeleiding door een bij de NVFT aangesloten ysio is er geen discussie meer over vergoeding want dan is het zoals het heet ""multidisciplinair"" oftewel houden meerdere zorgverleners zich met uw porbleem bezig.

Dit is tevens de reden dat een splint meestal niet vanuit een AV vergoed wordt, er zijn immers regels voor vergoeding vanuit de basisverzekering!

Gesloten