Zorgverzekering 2021

Bespreek hier zorgverzekeraars en aanverwante zaken.
sjohie
Berichten: 9930
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: Zorgverzekering 2021

Ongelezen bericht door sjohie »

Lizette60 schreef:
22 sep 2020 13:27
witte angora schreef:
22 sep 2020 13:15
Lizette60 schreef:
22 sep 2020 12:48
Indien je gaat verhuizen naar een andere gemeente, en gebruik maakt van de zorgverzekering afgesloten bij/via die gemeente, dan vervalt meteen de korting, welke je zou hebben ontvangen.
Dat verschilt per gemeente, ik ken een gemeente die tot het eind van het jaar blijft betalen.

Overstappen naar de zorgverzekering welke de nieuwe gemeente aanbiedt, kan pas per nieuw verzekeringsjaar. En het klopt, de aanvullende verzekeringen zijn goed, en behoorlijk uitgebreid, daarbij zitten vaak de eigen bijdrages er ook in.
Vanwege de verhoging van de premie kan dat direct. De voorwaarden waaronder je de verzekering hebt afgesloten wijzigen ingrijpend.
De premie wordt niet verhoogd, de vergoeding via de gemeente valt weg. Bij navraag vooraf weet niemand van toeten noch blazen, en de beschikking van de gemeente (dat men niet meer de speciale korting vergoed) kan maanden op zich laten wachten. Frappant, de GBA informatie wordt automatisch doorgegeven aan o.a. de zorgverzekeraars, en toch ontving een kennis van mij aan het einde van het jaar (verhuizing vond plaats in juni) een nieuwe polis incl. gemeente korting van de gemeente waar hij al 6 maanden niet meer woonde.

Logisch, nee, zeker niet.


Liz
Dat is zelfs perfect logisch, en hoe eea zou moeten werken. Bedrijven mogen voor het uitvoeren van wettelijke taken, denk aan het uitkeren van pensioenen, of faciliteren van een zorgverzekering, putten uit diverse basisregistraties, zoals de Basisregistratie Personen (BRP). Dit mogen ze echter niét voor commerciële- of reclamedoeleinden, en de autoriteit persoonsgegevens waakt er best streng over, dat ze daar geen misbruik van maken.

Plaats reactie