LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Zwangerschap en veranderen verzekeraar?

Bespreek hier zorgverzekeraars en aanverwante zaken.
angiebabe
Berichten: 13
Lid geworden op: 18 aug 2007 22:40

Zwangerschap en veranderen verzekeraar?

Ongelezen bericht door angiebabe »

Hoi,

ik ben in verwachting maar was van plan om per 1 januari 2008 te veranderen van verzekeraar.

Kan iemand mij vertellen hoe dat precies zit met accepatie?

Hebben de verschillende verzekeraars verschillende voorwaarden hieromtrent.

Kun je dus geweigerd worden omdat je in verwachting bent en ze dus weten dat er bepaalde kosten sowieso eraan komen?

Alvast dank voor de info

rugzak
Berichten: 75
Lid geworden op: 20 jun 2007 08:37

Re: Zwangerschap en veranderen verzekeraar?

Ongelezen bericht door rugzak »

Nee. elke verzekering moet je accepteren ook al ben je ziek, of in verwachting. Voor aanvullende verzekeringen gelden andere normen.
Ook als je in behandeling bent bij een specialist, fysio of andere zorgverlener dan moet de nieuwe verzekering de betaling overnemen.
De nieuwe zorgverzekeraar heeft een zorgplicht.
Dus in jouw geval dient de zorgverzekeraar je gewoon te accepteren voor de basis verzekering en de behandeling, begeleiding van zwangerschap.

Een fijne zwangerschap en een leuke kraamtijd toegewenst en geniet er van, voor dat je het weet staan ze met een brommer voor de deur !!

Mathilde D.
Berichten: 2156
Lid geworden op: 06 aug 2005 18:41

Re: Zwangerschap en veranderen verzekeraar?

Ongelezen bericht door Mathilde D. »

Nee. elke verzekering moet je accepteren ook al ben je ziek, of in verwachting. Voor aanvullende verzekeringen gelden andere normen.
Inderdaad, dit antwoord is juist. De BASIS verzekering kent een verplichte acceptatie, de AV's niet. De afgelopen 2 jaren hanteerden de verzekeraars trouwens alleen een acceptatiebeleid voor de duurdere AV's. In AV's zit meestal wel iets dat met de zwangerschap en/of de kraamtijd te maken heeft. Dus in theorie kunnen ze je weigeren. (voor de AV). Echter als je verder gezond bent, verwacht ik niet dat ze dit zullen doen. Immers je bent jong en gezond: waarom zouden ze dan weigeren?

Als dat toch gebeurt, dan horen we dat natuurlijk graag op dit forum, zodat anderen ook hun voordeel kunnen doen met deze info. Mochten ze weigeren, dan kun je natuurlijk wel kiezen voor alleen de basisverzekering: die is voor jonge, gezonde mensen meestal ruim voldoende.

Walter van V
Berichten: 1995
Lid geworden op: 31 jul 2006 09:38

Re: Zwangerschap en veranderen verzekeraar?

Ongelezen bericht door Walter van V »

die is voor jonge, gezonde mensen meestal ruim voldoende.
wel als je bereid bent alle gevolgen te dragen van onverwachte zaken zoals bv ongevallen (niet altijd is daar een derde aansprakelijk voor te stellen, terwijl je wellicht wel je leven lang de gevolgen op medisch gebied kunt hebben, waarvan niet per se alles in de basisverzekering zit..).

Wat ben je bereid en in staat dit soort onverwachte vervelende problemen met de gevolgen zelf te dragen (waarbij ook rekening gehouden moet worden met lagere inkomsten als men langer geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt is, vaak terugval tot 70%, permanente WAO etc???) dan hoef je inderdaad geen AV af te sluiten....

Gesloten