Als zzp'er zwaar benadeeld door Werkspot

Voor alle kwesties op het gebied van werk & inkomen die specifiek zijn voor zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers).
stofzuigertje

Re: Als zzp'er zwaar benadeeld door Werkspot

Ongelezen bericht door stofzuigertje » 12 apr 2018 23:22

Gezien het tekort aan ZZPers zullen ze bij Werkspot ook omzet verliezen.....

muon
Berichten: 1
Lid geworden op: 30 sep 2018 13:58

Re: Als zzp'er zwaar benadeeld door Werkspot

Ongelezen bericht door muon » 30 sep 2018 14:09

beste mensen,
ik zit al van af 2007 bij werkspot het kost inderdaad geld om deel te nemen aan werkspot maar het is altijd goedkoper dan dat je zelf op google moet adverteren,
als je de goedkoopste op de markt wilt zijn omdat je gewoonweg geen kwaliteit kunt leveren dan adviseer ik u om lekker voor een baas te gaan werken,
iemand die kwaliteit levert en eerlijk is en goede service aanbied kan best wat vragen voor zijn diensten, ik praat uit ervaring werkspot werkt perfect voor mij in alle opzichten ik ben niet de goedkoopste en ik ben zelfs waarschijnlijk de duurste en dat zeg ik gewoon tegen de klant, maar ze kunnen verwachten dat er kwaliteit word geleverd en waar ik als mens te kort schiet corrigeer ik gelijk en zo snel mogelijk, en de klant laat zich positief uit in de reverenties ik heb al meer dan 300 reverenties opgebouwd en hoop dat werkspot lang meegaat,
vergeet niet dat er veel geadverteerd word door werkspot in alle media platvormen dat kost wat denkt u niet!

irenevanvonno
Berichten: 4
Lid geworden op: 18 jan 2018 13:13

Re: Als zzp'er zwaar benadeeld door Werkspot

Ongelezen bericht door irenevanvonno » 02 jan 2019 17:05

Het verdienmodel van Werkspot is veranderd, maar zeker niet in het voordeel van de vakman.
Een voorbeeld:
Ik schrijf mij in voor een klus, vertel de potentiele klant wat de klus ongeveer gaat kosten en wanneer deze uitgevoerd kan worden. De klant kiest mij als vakman en krijg de contact gegevens van de klant. Op dat moment betaalt de vakman kosten aan Werkspot. In mijn geval (timmerwerkzaamheden) is dat vaak een bedrag van €17,- of hoger excl btw
Na 1 keer mailen en 1 keer bellen met de klant besluit de klant dat de klus toch te duur gaat worden en annuleert de klus.
Omdat er al een paar keer contact is geweest met de klant betaalt werkspot het leadbedrag wat de vakman aan werkspot heeft betaald niet terug.
Ik heb al vele klussen gehad die niet door zijn gegaan en Werkspot het leadbedrag niet terug betaald.
Als startende ondernemer is dit niet meer op te hoesten. Het is de bedoeling dat ik geld verdien en niet meer uitgeef dan dat er binnen komt.
Gelukkig heb ik inmiddels zeer goede alternatieven van Werkspot gevonden. Ik raad iedere vakman dan ook aan om Werspot te verlaten en over te stappen naar bijvoorbeeld:
https://www.allesvoorslimmerbouwen.nl van de firma Bouwmaat. Het is geheel kosteloos voor zowel de klant als de vakman.

https://www.klusup.nl/ Via deze website wordt je betaald door Klusup en rekent deze een percentage van je verdiensten. Er aan verdienen doe je dus altijd. Geen klus betekent dan dus ook dat je geen geld kwijt bent.

https://klushulp.centraalbeheer.nl Ook via deze weg betaalt door in dit geval Klushulp. Je hoeft als vakman geen klant te zijn bij Centraal beheer. Geen klus betekent ook geen kosten.

Dit werkt veel beter dan Werkspot dus ik roep alle vakmannen op om Werkspot te verlaten

kweenie
Berichten: 13987
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Als zzp'er zwaar benadeeld door Werkspot

Ongelezen bericht door kweenie » 03 jan 2019 10:54

Of het beter werkt is natuurlijk nog maar de vraag. Je moet immers wel klanten krijgen. Er zullen honderden sites zijn wat je je klus kunt aanbieden, maar als daar heel weinig potentiële klanten komen, dan schiet je er weinig mee op.

irenevanvonno
Berichten: 4
Lid geworden op: 18 jan 2018 13:13

Re: Als zzp'er zwaar benadeeld door Werkspot

Ongelezen bericht door irenevanvonno » 25 jan 2019 09:54

Via Klusup en Zoofy (Centraal beheer) al meerdere klussen ontvangen en uit kunnen voeren in zeer korte tijd. De beste website is die van Bouwmaat omdat deze geheel gratis is voor klant als vakman.
Zeer goed alternatief voor Werkspot die er alleen maar zit om de zakken te vullen.
Ik zie ook veel klachten staan op klacht.nl over werkspot.
Klanten weten niet dat vakmannen moeten betalen zodra de klant een vakman kiest om contact mee te leggen.
Wij zijn gestopt met Werkspot, al na een paar maanden. Het kost simpel weg veel te veel geld, Werkspot betaalt nauwelijks iets terug. Wanneer je de klant vervolgens vertelt dat de vakman betaald heeft schrikken ze daar van en hadden dat van te voren willen weten, maar Werkspot doet dat natuurlijk niet.
Het komt er op neer dat Werkspot zakkenvullers en oplichters zijn.
Ik roep alle vakmannen op om te vertrekken bij Werkspot en de klanten roep ik op klussen te melden via de website van Bouwmaat.

Komkommertijd
Berichten: 612
Lid geworden op: 02 nov 2018 17:44

Re: Als zzp'er zwaar benadeeld door Werkspot

Ongelezen bericht door Komkommertijd » 25 jan 2019 10:07

Bouwmaat wil wel voor deze service dat je daar materialen gaat halen!

Als particulier kom ik daar niet binnen en als ik een klus met eigen gehaalde Hornbach materiaal wil,
dan zijn ze daar niet echt blij mee.

Wel loopt elke site inkomsten mis... ik vraag slechts een badkamer raampje te vervangen en later..... ja, dat missen ze dan.
Ik weet of ik voor dit kleine goedkope klusje een goede vakman of prutser kreeg en kan afhankelijk resultaat zonder kosten
verder gaan, en daarom is elke site een risico, vooral omdat ik vaak later meer werk aanbied of familie ook nog een goede vakman zochten.....

juliomariner
Berichten: 717
Lid geworden op: 27 apr 2007 16:55

Re: Als zzp'er zwaar benadeeld door Werkspot

Ongelezen bericht door juliomariner » 25 jan 2019 18:46

@komkom de meeste vakmensen hebben ereen hekel aan dat de klant zelf voor het materiaal zorgt. De meeste hebben namelijk korting bij de bouwmatetialenhandel. Die "winst" gun je hem dan niet.

MS1980
Berichten: 2
Lid geworden op: 06 mar 2019 18:51

Re: Als zzp'er zwaar benadeeld door Werkspot

Ongelezen bericht door MS1980 » 06 mar 2019 19:01

Hallo,
Hier ook een niet zo tevreden klant van werkspot. De kosten zijn echt hoog! Maar vaak ook niet reëel. Soms heb je een klus van maximaal €200 en €28 kosten aan werkspot. En dan weer een klus van ongeveer €1000 en €8 kosten aan werkspot. Het vervelende is dat iedere reactie van de klant mij geld kost. Al zegt de klant alleen maar "hallo". Wanneer je dit meld bij werkspot gaan ze kijken of er onterecht kosten in rekening zijn gebracht. Als dit zo is, houden zei het geld, maar wordt het als tegoed aan jou teruggeven. Misschien heeft werkspot wel trollen die reacties geven. Ik zet nu onder iedere aanbieding die ik doe bij een potentiële klant, dat werkspot mij kosten in rekening brengt. Dus alleen graag te reageren bij oprechte interesse.

MS1980
Berichten: 2
Lid geworden op: 06 mar 2019 18:51

Re: Als zzp'er zwaar benadeeld door Werkspot

Ongelezen bericht door MS1980 » 06 mar 2019 19:04

leo,shomedeco schreef:
19 mar 2017 22:24
*knip*
Ik schrijf onder iedere aanbieding die ik doe , dat werkspot mij kosten in rekening brengt wanneer de klant reageert. En dat ze alleen bij oprechte interesse mogen reageren.
Laatst gewijzigd door Radar op 07 mar 2019 09:39, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Overbodig lange quote verwijderd

Plaats reactie