LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Bedrijfgids.net oplichting, Misleidende telefoontjes

Voor alle kwesties op het gebied van werk & inkomen die specifiek zijn voor zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers).
Wouterhorselenberg
Berichten: 3
Lid geworden op: 30 dec 2011 03:25

Bedrijfgids.net oplichting, Misleidende telefoontjes

Ongelezen bericht door Wouterhorselenberg »

Het bedrijf belde mijn moeder over dat ze een overeenkomst hadden m.b.t haar bedrijf van een jaar terug en dat ze nu opeens geld moest gaan betalen. De medewerker van bedrijfgids.net wou gelijk in het gesprek ook een bandje starten wat er op zou duiden dat ze een contract meteen zou willen afsluiten of iets dergelijks.

In het gesprek moest ze bepaalde informatie bevestigen, maar wanneer ze ondertussen ook op de site van bedrijfgids.net keek en haar eigen bedrijf zocht kon ze haar eigen bedrijf niet eens vinden waarna de medewerker van bedrijfgids.net reageerde met dat ze haar bedrijf tijdelijk even van de site af had gehaald.

Gelukkig is ze hier niet mee in zee gegaan en heeft ze gezegd dat ze eerst het één en ander wil gaan uitzoeken en dat ze later in de week maar is terug moeten bellen. We gaan even denken over vragen die we mogelijk dan nog aan het bedrijf kunnen gaan stellen om er achter te komen hoeveel ze dit doen.

Ik heb even op internet gezocht en kon nog niet heel veel vinden over bedrijfgids.net, alleen op de site : https://www.klacht.nl/bedrijfgids-net/ vond ik een aantal mensen met de zelfde klachten over dit bedrijf. Het lijkt er op dat ze i.i.g. al sinds 16 november 2017 al actief zijn met deze praktijk.

Helemaal NIETS met deze partij doen dus als ze je bellen. En zeker ook niks bevestigen als ze er om vragen, behalve dan dat je GEEN zaken met ze doet.

Erthanax
Berichten: 9680
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Bedrijfgids.net oplichting, Misleidende telefoontjes

Ongelezen bericht door Erthanax »

Dat veel "bedrijfsgidsen" en dergelijke het niet zo nauw nemen is niets nieuws onder de zon. Voor de aardigheid heb ik even gekeken op de genoemde website. Daar staat onderaan, in de voetregel: "Bedrijfsgids / Proudly powered by WordPress". Dat is wel een heel erg luie "uitgever". Oplichter zal ik hem niet noemen, want de website bestaat en er staan een paar vermeldingen op. Sterker nog: "Alle bedrijven op Bedrijfdsgids.net zijn zorgvuldig geselecteerd. Zodoende bent u verzekerd van een vakkundige specialist." Het is toch wat.

Wouterhorselenberg
Berichten: 3
Lid geworden op: 30 dec 2011 03:25

Re: Bedrijfgids.net oplichting, Misleidende telefoontjes

Ongelezen bericht door Wouterhorselenberg »

@Erthanax, ik snap niet wat je bedoeld. Het is na mijn idee oplichten als je wordt gedwongen te betalen voor een service die ze nooit met jou zijn aangegaan en sterker nog, niet eens hebben geleverd. Mijn moeders bedrijfje staat helemaal niet op de site, en ook niet als ik met wat tools oudere versies van de site bekijk van zeg een half jaar geleden.

Het zijn dus gewoon oplichters in de vorm van acquisitie fraude.

Vandaag gebeurde precies het zelfde weer, maar nu vanuit het "bedrijf" gids.nl. Let dus op, ook gids.nl is nu bezig met acquisitie fraude.

Lady1234
Berichten: 27109
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Bedrijfgids.net oplichting, Misleidende telefoontjes

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Dat hele verhaal is toch al zo oud als de weg van Kralingen. Zulke telefoontjes direct gewoon beëindigen. Klaar.

Erthanax
Berichten: 9680
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Bedrijfgids.net oplichting, Misleidende telefoontjes

Ongelezen bericht door Erthanax »

@ Wouterhorselenberg: Wat een leek "oplichting" noemt, hoeft dat in strikt juridische zin niet te zijn, vandaar mijn voorbehoud. In het algemeen spraakgebruik zal dit zeker oplichting genoemd worden.
Zoals Lady1234 aangeeft: ongevraagde telefoontjes met dit soort aanbiedingen direct beëindigen. "Geen interesse" zeggen en direct ophangen, ook al is de andere kant nog aan het praten.

Jan Frederik
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 apr 2018 12:05

Re: Bedrijfgids.net oplichting, Misleidende telefoontjes

Ongelezen bericht door Jan Frederik »

IK ben zojuist gebeld door een incassobureau,,dat zich voordeed dat ze werkten voor een reisbureau,waar ik een reis naar Dubai zou hebben geboekt!Doordat ik niet zou hebben betaald staat er een bedrag open van 177,- incl. kosten incasso! Ik heb de man te kennen gegeven dat ik op dit niet inga,en hem een goede dag toegewenst!

Gesloten