LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Telefonische verkoop van Bedrijvenpagina.nl

Voor alle kwesties op het gebied van werk & inkomen die specifiek zijn voor zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers).
luciaegdeboer
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 nov 2017 20:00

Telefonische verkoop van Bedrijvenpagina.nl

Ongelezen bericht door luciaegdeboer »

Casus; bedrijvenpagina.nl belt rijschoolhouder met het verzoek het bedrijf te plaatsen op hun site voor een periode van 3 jaar, kosten € 300,-. Eerder is er schriftelijk vanuit de autorijschool aangegeven dat telefonisch contacten van de bedrijvenpagina.nl naar de autorijschool niet wenselijk zijn. Helaas houdt bedrijvenpagina.nl zich hier niet aan en 'trapt' de rijschoolhouder op een onverwacht moment in dit ongewenste telefoontje in de veronderstelling dat het om iets anders gaat. Ontzettend stom natuurlijk maar het is gebeurt. Het 'verkoop'gesprek wordt bevestigd en hiervan wordt een geluidsopname gemaakt. Dit gebeurde afgelopen dinsdagmorgen rond 10.00 uur om 22.00 uur dezelfde dag is per mail aangegeven dat de autorijschool geen gebruik wenst te maken van de plaatsen. Reactie van het desbetreffende bedrijf, voor business toe business geldt niet de wettelijke 7 dagen respijt termijn.
In de geluidsopname hebben ze ook gemeld dat ze aansluitend aan het gesprek de plaatsing realiseren en daarmee alles in werking is getreden en er niet kan worden opgezegd. Uiteraard is dit al eerder gebeurt (2016) en toen was de reactie dat vernietiging niet mogelijk was omdat de wettelijke respijt termijn van 7 dagen was verstreken. Als het klopt wat ze zeggen dan zou dit dus bij de bedrijvenpagina nooit van toepassing kunnen zijn want zij doen lijkt mij alleen maar business toe business contacten.
Is hun stelling correct of zou de 7 dagen wettelijke respijt termijn in deze toch van toepassing moeten zijn?

yan
Berichten: 681
Lid geworden op: 24 okt 2017 11:54

Re: Telefonische verkoop van Bedrijvenpagina.nl

Ongelezen bericht door yan »

luciaegdeboer schreef:Eerder is er schriftelijk vanuit de autorijschool aangegeven dat telefonisch contacten van de bedrijvenpagina.nl naar de autorijschool niet wenselijk zijn.
OP basis hiervan kunt u de koop ontbinden: er is immer reeds aangegeven dat er met jullie nooit een telefonische koop kan plaatsvinden. (zie het als een soort inkoopvoorwaarden waarvan de bedrijvengids zodoende op de hoogte is al vóórdat ze contact opnemen)
in de veronderstelling dat het om iets anders gaat
Waardoor komt deze veronderstelling? Is in het gesprek iets anders aangegeven? Dan is dat ook een rede om de overeenkomst te ontbinden (misleiding)


Dan natuurlijk. Hoe kan je "per ongeluk" akkoord gaan met een advertentie van €300,- die je niet wilt?

NeoDutchio
Berichten: 8071
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Telefonische verkoop van Bedrijvenpagina.nl

Ongelezen bericht door NeoDutchio »

Er bestaat geen 7 dagen bedenktijd. Consumenten hebben 14 dagen herroepingsrecht, maar dat geldt niet voor bedrijven. Er wordt geacht van een bedrijf dat zij nadenken bij wat ze doen. Als er telefonisch ergens akkoord voor wordt gegeven is dat bindend.
Men moet eens leren dat straat/deur/telefonische verkopers die ongevraagd wat willen verkopen er niet voor de klant staan. Het doel is puur geld verdienen voor zichzelf. Elke ongevraagde verkoper krijgt bij ons 2 woorden te horen: geen interesse. Als ik zelf reclame zou willen maken, of ergens in een gids opgenomen wil worden neem ik zelf wel contact met een partij op.

Plaats reactie