RADAR+ test: 3 manieren om je ramen te lappen

RADAR+ test: 3 manieren om je ramen te lappen

Een stralende zon na een flinke regenbui laat de viezigheid op de ramen vaak goed zien. Tijd voor een schoonmaakbeurt! Maar wat is nu de beste manier om je ramen te lappen? Anne-Marie Rem test drie methodes voor RADAR+.

Dit is een artikel uit ons consumentenmagazine RADAR+
 

Krant

Volgens de generatie van mijn grootmoeder was de krant de beste en enige manier om een raam streeploos schoon te maken. Ik volg haar methode en reinig het raam eerst met een spons en lauwwarm water met wat azijn erin. Vervolgens scheur ik een pagina uit de krant die ik verfrommel en veeg de ruit droog.

Resultaat: geen streep te bekennen. Het enige nadeel dat ik ondervind is dat ik met zwarte inktvlekken op mijn handen eindig.

Ik wil het graag nog even vergelijken en probeer hetzelfde met een stuk keukenpapier. Gevolg: het raam zit onder de witte pluisjes. Hoera voor de krant.

Cijfer: 9

Trekker

Ik vul opnieuw een teiltje met water en wat azijn. Met een spons maak ik het raam schoon. Nu pak ik de trekker om het raam weer droog te maken. Tussendoor gebruik ik een zeem om ook de trekker af te drogen.

De klus is met deze methode snel geklaard. Voor een streeploos resultaat moet je er alleen wel een beetje handig mee worden.

Cijfer: 7

Ruitenreiniger Kärcher Window Vac WV 50 Plus

Het apparaat bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een spuitbus met reinigingsmiddel plus veegstuk en de (snoerloze) Window Vac zelf. Het tweede deel is een relatief klein en licht apparaat dat je moet opladen.

Om aan de slag te kunnen gaan moet je eerst het veegstuk (met microvezeldoekje) op de spuitbus monteren. Vervolgens spuit je het reinigingsmiddel op het raam. Dit wrijf je daarna uit met het veegstuk. Ten slotte maak je het raam weer droog door te vegen met de Window Vac.

Ik ben verrast: deze methode werkt snel en het resultaat is een wel heel glanzende ruit. Vooral voor mensen met weinig kracht in hun handen is dit apparaat ideaal. Je moet er alleen we een flink bedrag voor neertellen: 54 euro voor een klusje dat je ook met een krant kunt doen.

Cijfer: 8   

Deze test is eerder gepubliceerd in RADAR+, voorjaar 2015, nummer 1

Wil je meer van dit soort handige informatie? Kijk op radarplus.nl

Meer over:

Ook interessant