RADAR+ test: Nagellak

RADAR+ test: Nagellak

Met wel honderden verschillende tinten nagellak op de markt is een kleur uitzoeken al moeilijk genoeg, laat staan het bepalen van het beste merk. Het panel, bestaande uit drie enthousiaste meiden van 15 jaar, zoekt het uit voor RADAR+.

Dit is een artikel uit ons consumentenmagazine RADAR+
 

OPI, € 14,25

De lak van OPI smeert goed, is makkelijk op te brengen en niet te dik. De kwast is fijn: zonder te knoeien kun je gemakkelijk je nagel in de breedte lakken. De dekking is helaas niet erg goed, maar de lak blijft wel lang zitten.

Cijfer: 7,5

L’Oréal, €5,99

Hij smeert redelijk, deze lak van L’Oréal, maar de kwast is onhandig. De vorm is te rond waardoor het moeilijker is om netjes te lakken. Een bredere kwast is fijner, oordeelt het testpanel. De dekking is goed, maar er moet bij gezegd worden dat de geteste kleur de donkerste is. Er zijn één of twee lagen nodig. Na drie dagen wordt de nagellak dof.

Cijfer: 6

Maybelline, €3,99

De nagellak van Maybelline is een dikke lak, wat egaal aanbrengen lastig maakt. Ook blijft de nagellak vlekkerig. Na drie dagen is de lak behoorlijk beschadigd en laat hij gemakkelijk los.

Cijfer: 5

Essie, €10.16

De lak van Essie is minder dik en smeert dan ook beter uit. De kwast is fijn: in één beweging heb je je hele nagel netjes gelakt. Ondanks de lichte kleur heb je na één laagje al een goede dekking. Na twee laagjes zijn je nagels helemaal mooi. Drie dagen later zit de lak er nog prima op en zie je zelfs de glans nog.

Cijfer: 8,5

Hema, €2,50

De lak smeert niet heel goed en ook over het kwastje is het testpanel niet tevreden. Bij één testpersoon vielen de haren van het kwastje zelfs uit. De nagellak dekt wel heel goed, ondanks de lichte kleur. Na twee lagen zit de lak mooi op de nagels en na drie dagen zit hij er nog.

Cijfer: 6,5

Deze test is eerder gepubliceerd in RADAR+, zomer 2013, nummer 3

Wil je meer van dit soort handige informatie? Kijk op radarplus.nl

Meer over:

Ook interessant