toggle menu

RADAR+ test: Zonnebrandcrème

RADAR+ test: Zonnebrandcrème

Wie de zon ingaat, moet smeren. Behalve dat zonnebrandcrème verbranding helpt voorkomen, gaat het ook huidkanker en een voortijdig oude huid tegen. RADAR+ test welke zonnebrandcrème het beste is.

Dit is een artikel uit ons consumentenmagazine RADAR+
Van elke fles zonnebrand is een variant gekozen met factor 30. Op een zonnige lentedag zijn alle de vijf crèmes op verschillende lichaamsdelen aangebracht op een lichte, rossige huid die makkelijk verbrandt en niet snel bruin wordt.

Bij de beoordeling van de geteste crèmes is gelet op de geur, hoe ze smeren, de effectiviteit en eventuele voor- en nadelen.

Hema Sun spray, quickly absorbed

De geur is vrij neutraal en een tikkeltje vrouwelijk door de bloemige ondertoon. De melkige emulsie van deze zonnebrandcrème voelt niet vettig aan en trekt snel in. Je moet alleen wel flink sprayen voor je bent ingesmeerd. Na een paar uur is de huid licht verbrand. De zonnebrandcrème beschermt daarmee het minst goed van alle geteste merken.

Cijfer: 7

L’Oréal Solar Expertise, antirimpel zonnecrème gezicht

Deze zonnebrandcrème heeft een lichte, delicate geur. Het is een gulle crème, maar niet te dik. Deze crème goed in, zonder een vettige glans achter te laten.

Cijfer: 8

Vision all day sun protection, very water resistant

Op de verpakking staat dat de Vision-crème geen parfum bevat. Toch ruikt hij naar kokos. De crème is vol en dik en smeert gul. De bescherming is goed, geen spatje zonnebrand, maar staat dan ook tegenover dat de huid niet bruin is geworden.

Cijfer: 7,5

Nivea Sun protect & bronze sun spray water resistant

De substantie is vrij dun en trekt snel in. De huid voelt dan ook al snel niet meer vettig aan. Een nadeel is dat je veel van de crème gebruikt voordat je voor je gevoel goed bent ingesmeerd. Door de melkachtige kleur zie je goed waar je smeert. Pas wel op voor vlekken op je kleding. Wat betreft de bescherming: we zijn niet verbrand, maar ook niet bruiner geworden. En de geur? Typisch Nivea.

Cijfer: 7,5
 

Etos Zonnespray Invisible, water resistant

Als je de fles opent, ruikt de zonnebrandcrème licht en fris. Later komt daar helaas toch een chemische lucht bij. De substantie is dun, onzichtbaar en schraal van textuur. De huid was ietwat roze na het zonnen, maar van verbranding was geen sprake.

Cijfer: 6,5

Deze test is eerder gepubliceerd in RADAR+, zomer 2013, nummer 3

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant