Radar

toggle menu

Nieuwe WhatsApp-functies voor iPhone-gebruikers

In de nieuwe versie van WhatsApp voor iPhone zitten enkele nieuwe handigheidjes verstopt. Radar zet ze voor je op een rij.

De nieuwste versie van WhatsApp download je door naar de App Store te gaan, zoek op WhatsApp en klik op 'Werk bij'.

1. Geef per chat aan of je media wilt bewaren

Ben je lid van een groepsapp waarin veel foto's of video's worden verstuurd, en sla je deze liever niet standaard op (omdat je telefoon anders snel volraakt)? Je kunt nu per chat aangeven of je media automatisch wilt bewaren.

Open de betreffende chat (dit kan overigens een groepsapp of persoon zijn) > klik op de naam > Selecteer onder 'Bewaar ontvangen media' de gewenste optie.

2. Gemiste oproepen in chat

Als iemand je probeert te bellen via WhatsApp, maar je neemt niet op, wordt deze gemiste oproep in het chatgesprek getoond.

3. Sneller reageren op berichten

Als je op het beginscherm zit (dus je toestel is niet vergrendeld) verschijnen nieuwe appjes bovenin. Veeg het schermpje naar beneden en je ziet een invulveld waar je een reactie kunt typen.

Let op: om deze functie te kunnen gebruiken moet je in de Instellingen aangeven dat deze pop-ups op je beginscherm mogen worden getoond. Ga naar Instellingen > Berichtgeving > WhatsApp. Onder 'Meldingsstijl indien ontgrendeld' kies je voor 'Stroken'.

Bron: iCulture

Meer over:

Lees ook

Gerelateerde dossiers

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp

  • Dossiers

WhatsApp is een dienst waarmee gebruikers elkaar berichten kunnen sturen die end-to-end versleuteld zijn. De app is gebouwd voor smartphones en je kunt naast tekstberichten ook...

iOS
iOS

iOS

  • Dossiers

iOS is het besturingssysteem van Apple dat draait op iPhones, iPads en ook op de iPod touch. iOS is na Android van Google het meest populaire mobiele besturingssysteem.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant