3 vragen over cadeaubonnen en elektronische tegoedkaarten

3 vragen over cadeaubonnen en elektronische tegoedkaarten

Heb jij een cadeaubon of elektronische tegoedkaart zoals fashioncheque gekregen? Hieronder beantwoorden we 3 vragen over deze twee verschillende vouchers.

Hoe lang is de waardebon geldig?

Op beide kaarten staat een tegoed. De meeste kaarten zijn een beperkte tijd geldig, bijvoorbeeld één jaar.

De coupon is niet meer geldig: krijg ik het tegoed terug?

Als je de cadeaukaart niet binnen die periode gebruikt dan hangt het af van de betreffende winkelier of je dan je geld terugkrijgt. Uitzonderingen daargelaten, maar meestal ben je je geld kwijt.

De elektronische tegoedkaart werkt anders: je krijgt je geld terug als je daarom vraagt. Zoals bijvoorbeeld bij de Fashioncheque het geval is. Je kunt je geld terugvragen als je er niet mee wilt winkelen: je hoeft hier zelfs niet een jaar voor te wachten.

Op de website van fashioncheque kun je in het rechtermenu kiezen voor 'fashioncheque verlengen of uitbetalen'. Via het pdf-formulier dat dan opent kun je je geld terugvragen. Dit formulier kun je opsturen met de post of scannen en via de mail versturen.

Kost een kaart zelf ook geld?

De fashioncheque zelf kost 97 eurocent terwijl aan een cadeaubon meestal geen kosten zijn verbonden. De fashioncheque kun je na een jaar verlengen. Dit kost vijf euro.

Meer over:

Ook interessant