Appjes verwijderen? 3 vragen over testversie WhatsApp

Appjes verwijderen? 3 vragen over testversie WhatsApp

Een WhatsAppje naar de verkeerde gestuurd? Toch spijt van je bericht? Misschien is er goed nieuws: WhatsApp test de mogelijkheid tot het verwijderen van verzonden berichtjes. Wat moet je weten? 3 vragen.

1. Wacht even, dat verwijderen van appjes kan toch al?

Als je een WhatsAppje ingedrukt houdt, verschijnen verschillende opties, waaronder: Stuur door / Antwoord en: Verwijder. Als je voor 'Verwijder' kiest verdwijnt het appje alleen uit jouw chatoverzicht. De ontvanger kan het wel gewoon lezen. 

2. Oké, en wat wordt er nu getest?

WhatsApp heeft nu een proefversie uitgebracht waarin het verstuurde bericht gewist wordt op toestellen van alle partijen: de verzender en ontvanger(s). In de chat is wel te zien dat er eerst een bericht verstuurd is, dat vervolgens is verwijderd.

Of je het verzonden appje ook kunt verwijderen als er al blauwe of grijze vinkjes staan, is nog niet duidelijk. Het is ook onbekend hoe de functie op WhatsApp Web precies werkt.

3. Wanneer kan ik er gebruik van maken?

Op dit moment is de optie alleen beschikbaar voor bepaalde iOS-gebruikers die toegang hebben tot de testversie van WhatsApp. Het is niet duidelijk wanneer de functie ook in de reguliere WhatsApp-toepassing wordt verwerkt. Volgens techwebsite iCulture kan dit wel 'enkele maanden' duren.

WhatsApp testte eerder op eenzelfde manier het versturen van gifjes en videobellen. Het duurde vervolgens ook enkele maanden voor de functie voor alle gebruikers was uitgerold.

Heb jij behoefte aan zo'n functie? Laat het weten via deze poll op Twitter

Bron: iCulture

Ook interessant