toggle menu

Apps en kinderen: tips voor ouders

Apps en kinderen: tips voor ouders

Smartphones en tablets zijn niet alleen populair onder volwassenen. Jonge kinderen vinden tegenwoordig ook hun weg naar apps. Maar waar let je als ouder op?

In de Google Play Store en in de App Store worden specifieke apps voor kinderen aangeboden. Om deze te vinden, kies je in het menu van de Google Play Store onder 'apps' voor 'familie'. Onder het kopje 'subcategorie' kun je filteren op de leeftijd van je kind. In de App Store op je iPhone of iPad kies je onder 'categorieën' voor 'kinderen'.

In-app aankopen

Waar je op kunt letten, voordat je een app downloadt, zijn kosten. Veel apps kun je gratis downloaden, maar de virtuele valuta moet soms met echt geld betaald worden. Dit heet 'in-app aankopen' en deze betalingen kunnen soms zonder wachtwoord of rekeningnummer worden voldaan.  

iOS

Voor je iPhone of iPad kun je beperkingen instellen om te voorkomen dat je kind toegang heeft tot bepaalde apps, functies of aankopen. Je kunt ook een eigen account voor je kind maken, waaraan je dan geen betaalgegevens koppelt.

Android

Bij Android wordt voor aankopen in apps voor kinderen tot twaalf jaar standaard een wachtwoord gevraagd. Voor overige apps kun je dit zelf instellen: menu > instellingen > verificatie vereisen voor aankopen > voor alle Play-aankopen op dit apparaat. Na bevestiging is voor iedere aankoop een wachtwoord vereist.

Op tablets met Android 4.3 of hoger kun je ook eigen een account voor je kind maken, waarin je instelt waar je kind wel en niet toegang tot heeft. Dit doe je via instellingen > apparaat > gebruikers. Schakelen tussen verschillende profielen doe je via het vergrendelscherm.

AppLab

Twijfel je toch of een app geschikt is voor je kind, dan kun je de app 'Cinekid AppLab' raadplegen. Je vindt hier een overzicht van aanbevolen apps voor kinderen. Wanneer er sprake is van een verdienmodel in de app, staat dit vermeld in de omschrijving.

Bron: Androidworld / Cinekid

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant