toggle menu

Ben je zzp'er en wil je niet benaderd worden voor reclame? Dit kun je doen

Ben je zzp'er en wil je niet benaderd worden voor reclame? Dit kun je doen

Ben je zzp'er en wil je niet benaderd worden door reclame? Je kunt gebruik maken van de Non-Mailing-Indicator (NMI) van de Kamer van Koophandel (KVK). Let wel: daarmee kun je alleen aangeven dat je geen ongevraagde reclame per post of verkoop aan de deur wil.

Via dit formulier activeer je NMI.

Niet in Google Maps

Als je daar gebruik van maakt, betekent dat dat je minder goed gevonden wordt. Zo zegt Google geen bedrijven met NMI op te nemen in Google Maps. Het handelsregister is echter een openbaar register, en iedereen kan daarin je gegevens opvragen. Volgens de KVK hebben veel organisaties een constante verbinding met het Handelsregister, zodat ze op de hoogte blijven van wijzigingen en nieuwe inschrijvingen.

Kijk de uitzending van Radar terug: KVK stopt met doorverkoop adressen zzp'ers

Let op: geen bescherming voor reclame via e-mail

En, ook goed om te weten: de NMI biedt geen bescherming tegen reclame via e-mail, telefoon, sms of WhatsApp. De KVK zegt dat je er rekening mee moet houden dat je na een inschrijving snel benaderd wordt met allerlei aanbiedingen, of je nu de NMI geactiveerd hebt of niet.

Heb je je aangemeld bij NMI, dan zouden binnen een paar dagen de afnemers van de adresbestanden dit moeten verwerken. Krijg je nog steeds ongevraagde post? Benader dan de afzender ervan, je kunt daarvoor de voorbeeldbrieven van de Autoriteit Persoonsgegevens gebruiken.

Krijg je ongevraagde telefoontjes? Dan kun je je ook aanmelden bij het Bel-me-niet Register.

Nog een tip van de KVK: Wees voorzichtig met het openbaar maken van ondernemingsgegevens op je website of social media.

Bron: KVK

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant