Bescherm je Facebookaccount met deze beveiligingscheck

Bescherm je Facebookaccount met deze beveiligingscheck

Heb jij weleens kritisch gekeken naar de privacy- en veiligheidsinstellingen van je Facebookaccount? Facebook biedt gebruikers nu de mogelijkheid om met een beveiligingscheck hun account beter te beschermen tegen cybercriminaliteit.

Met de 'security check up' kun je controleren of je bent ingelogd op andere locaties. En als je een waarschuwing wilt ontvangen wanneer iemand zich probeert aan te melden bij jouw account kun je dit ook aangeven.

Hoe werkt de beveiligingscheck?

De tool is op dit moment alleen beschikbaar voor mensen die zijn aangemeld bij Facebook op een computer.

  1. Ga naar 'Beveiligingscontrole starten'. Check allereerst of je met je account op andere locaties bent aangemeld. Als je klikt op 'Afmelden bij alles' logt Facebook je uit op al deze browsers en apps.
  2. Als iemand met jouw Facebookaccount probeert in te loggen vanaf een telefoon of computer die nog niet eerder is gebruikt bij het aanmelden, kun je een waarschuwing ontvangen. Geef in deze stap aan of je die meldingen wilt ontvangen op Facebook, in je mail of op je telefoon (of schakel de waarschuwingen uit als je hier niet op zit te wachten).
  3. Tot slot geeft Facebook nog een aantal wachtwoordtips. Je hebt ze misschien al eens eerder gehoord: - Gebruik een uniek wachtwoord - Zorg dat niemand je wachtwoord weet - Je naam of makkelijk te raden woorden gebruiken als wachtwoord is niet verstandig

Lees ook

Wil je meer controle over wat je ziet in je nieuwsoverzicht? Lees dan dit stappenplan.

Ben je die irritante gameverzoeken op Facebook zat? Je schakelt ze uit in 3 stappen.

Bron: Facebook.com

Ook interessant