toggle menu

Compensatie voor Yardenklanten? Dit kun je doen

Compensatie voor Yardenklanten? Dit kun je doen

390.000 Yardenklanten kregen vorig jaar een brief dat ze vanaf 2020 moeten bijbetalen voor hun uitvaart. De verzekeraar zit in financiële problemen en zegt genoodzaakt te zijn de prijzen te verhogen. De Consumentenbond en ConsumentenClaim ontdekten dat een aantal Yardenklanten de afgelopen jaren onterecht te veel hebben betaald. Zij hebben mogelijk recht op compensatie.

Radar besteedt op 20 januari aandacht aan de kwestie. Bekijk die uitzending: Geld terug bij uitvaartverzekering Yarden?

Consumentenbond en ConsumentenClaim stellen nu dat voor een aantal klanten geldt dat zij de afgelopen jaren te veel hebben betaald. Dat geldt mogelijk voor de onderstaande vier groepen:

  1. De polis loopt nog en je hebt zelf nooit iets gewijzigd. Er loopt nog een juridisch onderzoek of dit mag. Om je rechten veilig te stellen - dat de zaak niet kan verjaren - kun je een stuitingsbrief sturen.
  2. Je hebt na 2007 je polis afgekocht. Je kreeg dan vaak maar de helft van het gespaarde bedrag uitgekeerd. Dan kun je mogelijk de andere helft van het bedrag terugkrijgen. Al verzet Yarden zich hier tegen: het toch de moeite waard een brief te sturen.
  3. Je hebt een extra verzekering afgesloten omdat je dacht dat de pakketverzekering niet dekkend was. Ook dan kun je mogelijk de kosten van deze extra verzekering terugkrijgen.
  4. Als nabestaande heb je bij een uitvaart na 2007 moeten bijbetalen. Dan heb je mogelijk recht op terugbetaling van deze kosten.

Voor al deze vier situaties kun je op de site van Claimservice vier verschillende voorbeeldbrieven vinden.

Ook interessant