toggle menu

Consumententip: Een nieuwe keuken!

Consumententip: Een nieuwe keuken!

Een keuken koop je niet vaak in je leven. Wat zijn de regels als de keuken niet voldoet aan je verwachtingen? En wat als hij tegenvalt?

Mocht je keuken niet goed zijn omdat hij bijvoorbeeld niet compleet is, beschadigd is of niet werkt zoals de verkoper heeft gezegd, dan moet de verkoper je een oplossing aanbieden. Je hebt met hem de koopovereenkomst gesloten en hij mag je daarom niet naar de fabrikant sturen. 

Reparatie of nieuw

Je hebt recht op een gratis reparatie of een nieuw product. De keus daartussen is helaas niet aan jou. De verkoper beslist en vaak kiest hij voor repareren omdat dit goedkoper voor hem is. Voor een reparatie of een nieuw product hoef je niet bij te betalen. Moet je van de verkoper wel bijbetalen? Dan mag je de koopovereenkomst ontbinden. Je hebt er dan recht op dat je je geld terugkrijgt.  

Latere schade

Als de keuken of een onderdeel binnen zes maanden kapot gaat, dan moet de verkoper bewijzen dat dit schuld van jou was. Gaat de keuken na zes maanden kapot, dan moet je bewijzen dat het niet jouw schuld was. Is er gedurende de looptijd sprake van normale slijtage, dan moet je de reparatie zelf betalen. 

Ook interessant