Consumententip: Gratis advies over garantie

Heb je vragen over garantie? Wil je weten wat je rechten zijn? Heb je hulp nodig bij het schrijven van een brief aan een bedrijf waarmee je in de clinch ligt? ConsuWijzer en het Juridisch Loket gaan je gratis adviseren.

Van acht tot en met twaalf november organiseren ConsuWijzer en het Juridisch Loket de ‘Recht op Rechtdagen over garantie’. Hier kunnen consumenten aan juridische adviseurs al hun vragen over garantie stellen. Tevens wordt er gezocht naar een praktische oplossing voor uw garantieprobleem. 

ConsuWijzer en het Juridisch Loket zijn tot dit initiatief gekomen omdat ze regelmatig vragen krijgen van consumenten over kapotte producten zoals wasmachines, tv’s en laptops. Als zij verhaal gaan halen bij de verkopende parij worden ze vaak met een kluitje in het riet gestuurd. De consument blijft daardoor zitten met een defect of niet goed werkend product, terwijl hij wel vaak recht heeft op garantie. 

Deze gang van zaken is een doorn in het oog van ConsuWijzer en het Juridisch Loket. Zij willen consumenten bewuster maken van hun rechten en hun aansporen tot actie. 

Op de site van Consuwijzer en het Juridisch Loket kun je meer informatie vinden over deze actie. Hier vind je ook adressen, openingstijden en routebeschrijvingen naar de loketten - verspreid over het hele land - waar je terecht kunt voor hulp.

Plaatsen, loketten en routebeschrijvingen

Garantie zo werkt het 

ConsuWijzer

Juridisch Loket

Ook interessant