toggle menu

Consumententip: Hoe kom je van een automatische incasso af?

Consumententip:  Hoe kom je van een automatische incasso af?

Ben je tot de conclusie gekomen dat er onterecht geld van je bankrekening is afgeschreven? Of wil je dat een bedrijf in de toekomst geen geld meer van je rekening kan afschrijven? Lees hier de tips om van een ongewenste automatische incasso af te komen.

De termijn van terugboeking is meestal acht weken (56 dagen) nadat het bedrag van je bankrekening is afgeschreven. Het is daarom raadzaam jouw (elektronische) rekeningoverzichten regelmatig goed te bekijken, zodat je het bedrag zo nodig kunt laten terugboeken voordat de termijn is verlopen.

Hoe kunt u dit bedrag terugboeken?

Bij het postkantoor of jouw bank kun je een gele of rode machtigingskaart halen. Met een gele machtigingskaart geef je jouw bank opdracht het betreffende bedrag terug te boeken. Wil je dat een bedrijf in het vervolg geen geld meer van jouw rekening afschrijft. Dan kun je de rode machtigingskaart invullen.

Is een afschrijving naar jouw mening onterecht - bijvoorbeeld omdat je geen machtiging hebt afgegeven of omdat ten onrechte een verkeerd bedrag is afgeschreven - en heb je geen recht van terugboeking of is de termijn hiervoor verstreken, dan kun je tot 13 maanden na afschrijving van het bedrag bezwaar maken bij jouw bank.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant