Consumententip: Internet trager dan beloofd?

Consumententip:  Internet trager dan beloofd?

De snelheid van een internetverbinding kan behoorlijk verschillen. Consumenten hebben vaak het idee dat zij een lagere snelheid krijgen dan hun provider had beloofd. Providers gaan dan ook slim om met hun aanbiedingen. Vaak gebeurt dat zo dat de klant denkt dat hij recht heeft op een snelle verbinding, wat volgens de kleine lettertjes niet zo is.

Zo staat er in het contract vaak dat het gaat om een abonnement tot 20 mb. Consumenten denken dan dat zij recht hebben op een snelheid van 20 mb, maar ‘tot 20 mb’ betekent dat iedere snelheid geleverd kan worden, maar dat deze nooit hoger zal zijn dan 20mb. Als de provider dan een snelheid van 13 mb levert, is aan de verplichtingen voldaan.

Denk je dat de provider wél verplicht is om je een hogere snelheid te leveren en je krijgt minder dan jou is beloofd? Dan kun je het beste eerst een klacht indienen bij de provider. Als er op zowel een mondelinge als een schriftelijke klacht niet goed wordt gereageerd, kun je een klacht indienen bij de Geschillencommissie Elektronische Communicatiediensten. Deze kan dan bepalen of jouw aanbieder het probleem alsnog moet oplossen. Ga voor meer informatie naar de Geschillencommissie.

Ook interessant