toggle menu

Consumententip: Kapotte e-reader

Consumententip: Kapotte e-reader

Veel mensen hebben een e-reader. Wat moet je doen als die er bijna een jaar na de aankoop mee ophoudt? Wat zijn je rechten?

Bij een kapotte e–reader moet allereerst de oorzaak worden vastgesteld. Is die extern, zoals stoten, vallen of druk, of is de oorzaak intern: een constructiefout? In het laatste geval is er sprake van een ondeugdelijk product. Dit kan worden vastgesteld door de e-reader te laten onderzoeken door een externe deskundige. Het hangt er ook vanaf wanneer de e-reader precies stuk is gegaan. Het is wettelijk bepaald dat de bewijslast bij de ondernemer ligt als er zich gedurende de eerste zes maanden na levering defecten voordoen. 

Kwetsbaar leesgedeelte

Na de termijn van zes maanden blijft de ondernemer wel aansprakelijk als het product niet aan de maatstaven voldoet. Je moet dan zelf bewijzen dat de ondernemer verantwoordelijk is voor de schade. Het is wel te verwachten dat een e-reader langer dan een jaar meegaat. De verkoper moet een deugdelijk product leveren dat voor normaal gebruik geschikt is. Het leesgedeelte van de e-reader is kwetsbaar. Vaak sneuvelen schermen door druk van buitenaf of door stoten tegen het scherm. Warmte en kou kunnen invloed hebben op de e-reader. Ook wordt het afgeraden om een e-reader in het laadruim van een vliegtuig mee te nemen. 

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant