toggle menu

Consumententip: Keuken kopen?

Consumententip:  Keuken kopen?

Een nieuwe keuken kopen doe je misschien drie keer in je leven. Daarom is het belangrijk om niet te snel beslissen. Een aantal tips kunnen je helpen bij het maken van de beste keus.

Bij het kopen van een keuken is het heel gewoon om te onderhandelen over de prijs. De verkoper kan je een speciale prijs of een gratis apparaat aanbieden. Of je kunt zelf om korting vragen. Soms zal de verkoper zeggen dat een speciale prijs alleen geldt als je diezelfde dag nog besluit om de keuken te kopen. Maar neem daardoor niet een overhaaste beslissing. De speciale prijs geldt een paar dagen later ook nog wel, want de verkoper wil tenslotte gewoon de keuken verkopen.

Weet u het zeker?

De verkoper kan je vragen om je handtekening te zetten onder een offerte of aanbod. Dat betekent dat je op dat moment de keuken koopt. Zet dus pas je handtekening als je zeker bent, want mocht je later besluiten de keuken toch niet te kopen, moet je minimaal annuleringskosten betalen. 

Soms vraagt een verkoper om een aanbetaling. Wees hier voorzichtig mee, want als de zaak failliet gaat, ben je dat bedrag kwijt! In de algemene voorwaarden van de koopovereenkomst staat of je wel of niet een aanbetaling moet doen. Wil je niet of minder aanbetalen, ga dan naar een andere winkel.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant