toggle menu

Consumententip: Kopen via internet? Let op deze punten!

Consumententip:  Kopen via internet? Let op deze punten!

Je ziet mooie schoenen, van een bekend merk, te koop aangeboden op het internet. Je wilde die schoenen altijd al hebben en de prijs is nu erg aantrekkelijk. Je koopt ze, maar bij levering zie je dat het gaat om een namaakproduct…

Er is een aantal zaken waar je op moet letten bij een aankoop. Is het product heel goedkoop? Dan mag je best wantrouwig zijn. Vergelijk de prijzen met andere websites en de officiële verkopers van dit merk. Kijk voordat je het product gaat bestellen eerst even op internetfora of er ervaringen bekend zijn van andere mensen. Als je alleen maar de naam van het product en van de verkoper in google intikt, vind je behalve de betreffende verkoopsite meestal ook andere pagina’s waar mensen het met elkaar hebben over hun bevindingen.

Uw rechten

Stel, je hebt de koopovereenkomst al gesloten en de schoenen al in huis. Wat zijn je rechten? De verkoper moet je het product geven dat hij je beloofd heeft. Als hij heeft gezegd dat het een merkproduct was terwijl dit niet het geval is, kun je hem aanspreken. Hij moet een goede oplossing bieden en leveren wat je met hem hebt afgesproken. Kan of wil hij dit niet? Dan heb je recht op je geld terug en is schriftelijke aansprakelijkstelling het laatste middel.

Keurmerk

Wil je weten of de verkoper betrouwbaar is, kijk dan of de organisatie is aangesloten bij een branchevereniging of keurmerk. Hoewel dit niet direct iets zegt over de betrouwbaarheid, zoals onlangs bleek uit onze uitzending, kun je vaak wel gebruik maken van een onafhankelijke Geschillencommissie. In veel gevallen kan de Geschillencommissie een bindende uitspraak doen.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant