toggle menu

Consumententip: Privacy op Hyves en Facebook?

Profielensites zijn razend populair, en niet alleen onder jongeren. Miljoenen mensen zitten inmiddels op Hyves en Facebook. Maar hoe veilig is uw privacy?

Vooral jongeren letten er niet altijd op wat ze allemaal op profielensites zetten. Zo zijn gemakkelijk hele adressen, telefoonnummers en andere gegevens te vinden.

Intussen nemen de sites steeds vaker maatregelen die de privacy van de gebruiker niet echt ten goede komen. Zo maakte Facebook recentelijk bekend dat alle filmpjes en foto’s eigendom blijven van Facebook – ook als u uw profiel hebt verwijderd. Veel gebruikers kwamen in opstand en na aanhoudende druk heeft Facebook de regel teruggedraaid.

Op Hyves = op Google

Ook bij Hyves is er recentelijk een en ander gebeurd. Profielen en namen van gebruikers zijn sinds 1 februari terug te vinden via Google. Waar Hyves deze informatie voorheen niet beschikbaar stelde aan Google, is daar nu verandering in gekomen.

Wilt u niet zomaar vindbaar zijn in Google, pas dan uw privacyinstellingen aan op de Hyves-site. Soms kan het handig zijn als niet iedereen meteen alles over u weet.

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant