toggle menu

Consumententip: Recht op goede reparatie van je auto

Consumententip: Recht op goede reparatie van je auto

Als je je auto laat repareren, heb je recht op een goede reparatie. Je hebt met de garage namelijk een reparatieovereenkomst gesloten. Wil je terug naar de garage omdat je niet tevreden bent over de reparatie? Dan is een goede voorbereiding op het gesprek het halve werk.

Een aantal punten waar je op moet letten:

  • Zorg dat je kunt bewijzen dat je de auto daar hebt laten repareren. Bijvoorbeeld door de rekening mee te nemen of een kopie van het bankafschrift waarop de betaling van de reparatie staat.
  • Het kan handig zijn om bij deskundigen informatie in te winnen over het gebrek en de oplossing. Je kunt bijvoorbeeld een andere garage bellen. Onderzoek ook of het iets is wat vaak voorkomt.

Garagebedrijven hebben volgens de wet een 'resultaatsverplichting'. Dat betekent dat ze verplicht zijn om voor een goed eindresultaat te zorgen. Ze moeten je auto dus goed repareren.

De beste oplossing bereik je meestal in een goed gesprek. Het is prettig om het op

te kunnen lossen zonder dat je juridische stappen moet nemen. Probeer daarom altijd eerst een gesprek aan te gaan. En zoek samen naar een oplossing

De verkoper zal je misschien zeggen dat je moet bijbetalen om het probleem op te lossen. Heb je van tevoren met de garage een prijs afgesproken? Dan mag de garage maximaal 10% van deze prijs afwijken.

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant