toggle menu

Consumententip: Recht op vergoeding bij storing

Consumententip:  Recht op vergoeding bij storing

Niet kunnen bellen, sms'en of internetten. Bij een storing in het netwerk van de provider kun je vaak alleen maar wachten tot het probleem opgelost is. De storing kan in het ergste geval dagen duren en dat is natuurlijk heel vervelend. In een aantal gevallen heeft u recht op een vergoeding.

Veel klanten weten niet dat zij in sommige gevallen recht hebben op een vergoeding voor de periode dat ze 'offline' zijn geweest door de storing. Enige tijd geleden kreeg een klant van Ziggo een vergoeding van €2,50 per dag die hij niet op het internet kon. Het ging hier om een 'verwijtbare' storing waarvan de schuld bij Ziggo lag. In dit geval had de klant dus recht op een vergoeding. Naast Ziggo biedt ook UPC duidelijk een vergoeding van maximaal €3 per dag in sommige gevallen. Als consument moet je wel zelf contact opnemen met het kabelbedrijf wanneer je aanspraak wilt maken op de vergoeding.

Weinig providers en telecombedrijven geven openbare duidelijkheid over een eventuele vergoeding bij een storing, dus Radar besloot een rondvraag te doen. Bij KPN, XS4ALL, Ben, Tele2, Hi en T-Mobile zijn vergoedingen mogelijk, maar wordt wel benadrukt dat iedere situatie apart wordt beoordeeld. Geen enkele provider spreekt over een ondergrens wat betreft de vergoedingen en is uitermate voorzichtig wat betreft het uitkeren hiervan.

Het loont als consument weldegelijk om na een (meerdaagse) storing contact op te nemen met je provider/telecombedrijf. Je kan een vergoeding mislopen wanneer je dit niet doet en je bent zodoende dief van je eigen portemonnee. Aarzel dus niet en vraag meer informatie bij je provider.

© TROS Radar

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant